Hlavní obsah

On-line hry: Na Invexu o jízdu v závodním speciálu

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co všechno čeká na návštěvníky letošního Invexu? Co můžou vidět a zažít kromě finále Mistrovství České republiky v počítačových hrách? I to se dozvíte v tomto článku ze světa online her, samozřejmě nechybí ani čerstvé informace z domova a ze světa.

Článek

Zprávy z domova

  • Již zítra se v nové herně PG Cyber Café Palác Flóra uskuteční české finále kvalifikace AMD Euro Cyber Cupu, tedy CS turnaje na Invexu, v němž půjde o 5000 dolarů. Favority jsou týmy NecroRaisers a SkyRiders, uvidíme, zda potvrdí svou pozici v žebříčku ČMSP.
  • Bluetone NHL PG liga byla s drobným zpožděním zahájena, hráči odhlasovali přechod na novou verzi NHL 06, která vyšla teprve nedávno. Obhájcem titulu z loňské sezóny je [IK]Dandy, vítěz dostane opět finanční prémii 3000 Kč.
  • V Litoměřicích se ode dneška koná velká herní akce s názvem HaluZz LAN Party. Do turnajů v Counter-Striku a Call of Duty se přihlásilo více než 200 hráčů, dalším naplánovanou akcí je funny turnaj v Battlefieldu 2.
  • Šestnáctka účastníků domácí WCG kvalifikace ve hře Starcraft: Broodwar je kompletní, z posledního turnaje postoupili CDS)Wonder a CDS)Selda. O letenku do Singapuru budou bojovat téměř všichni známí hráči z pořadí ČMSP klasifikace, turnaj se odehraje na Invexu-Digitexu. 

Vítězové loňského AMD Euro Cyber Cupu z polského týmu Pentagram.

Foto: www.progamers.cz

Zprávy ze světa

  • Korejská LAN liga World eSports Games zná kompletní složení základních skupin, v Counter-Strike i Warcraft III turnaji si zahraje po 12-ti účastnících. Obhájcové CS titulu ze švédského klanu Begrip chybějí kvůli nevyplacení finanční výhry z předchozí sezóny. Nejlepší W3 hráč minulé sezóny, Korejec Moon, hrát bude a opět patří k horkým favoritům.
  • Finále CPL World Tour o 500 000 dolarů se odehraje 22. listopadu v New Yorku, konkrétně v Nokia Theatre. Nejlepších 16 hráčů postupujících z celoročního seriálu si tak může výrazně finančně polepšit, duelový turnaj o podobné peníze se ještě nikdy nehrál.
  • Nový žebříček světových Counter-Strike týmů přichystal americký server GotFrag. Na 1. místo ve světovém žebříčku poskočil německý klan mousesports, těsně za ním jsou dva americké týmy - 3D a compLexity. Z nuly rovnou na 4. místo to dotáhl norský Team9, žádný český zástupce se do žebříčku nedostal.
  • Tvorba filmečků s herní tématikou je stále populárnější, posledním přírůstkem do této sbírky ve hře Starcraft: Broodwar je video s názvem God is in the TV. V něm se představuje jeden z nejlepších (a nejlépe placených) hráčů světa, Korejec SlayerS Boxer.

Vítězové 1. sezóny WEG - CS klan NoA bude hrát i v sezóně č. 3, ale v notně obměněné sestavě.

Foto: www.gotfrag.com

NecroRaisers - historie českého multiklanu

Asi jen minimum fanoušků pohybující se na domácí herní scéně nezaregistrovalo multiherní klan NecroRaisers, který už řadu let patří k nejlepším v mnoha nejrůznějších hrách. Kdy se ale NR poprvé objevili a jaké milníky lemují jejich historii?

Klan byl založen 1.1.1997 a asi jen těžko bychom hledali tým, který jim může v délce trvání konkurovat. První hrou byla střílečka Quake, v níž se velmi brzy vypracoval na českou špičku a zároveň na slušnou evropskou úroveň. Členové NR stáli i za několika projekty, které posunuly profesionální hraní tam, kde je dnes. Za všechny jmenujme stránku QuakeChannel anebo Czech Quake Clanring propojující www stránky českých a slovenských týmů. NecroRaisers se podíleli i na prvních projektech ProGamers, tedy Pro Quake Tournamentu anebo na AMD PG Challenge 2k1.

V březnu 2002 přichází do týmu Counter-Strike sekce a NR se tak stávají multiklanem, později v listopadu se pak připojují i hráči Unreal Tournamentu a Warcraftu III. Vše nabírá na obrátkách o rok později, když je nejdříve představen 1. placený CS trenér u nás a posléze i profesionální CS tým s evropskými ambicemi. Tým si sice vede poměrně dobře, ale po čase hráči ztrácejí motivaci a od NR odcházejí. Úspěšní hráči z různých her (Q3, UT) vytvářejí Vietcong sekci a na finále MČR v roce 2004 triumfují.

A jak vypadá situace v NR letos? Jasně nejpočetnější je Counter-Strike: Source sekce, v týmu působí hned 3 divize, dále NR mají svou CS sekci hrající 1.6, nechybí ani Vietcong a Call of Duty sekce. Ve všech těchto hrách patří k nejlepším, což mají šanci potvrdit na InvexCupu resp. v české kvalifikaci WCG.

NR.Vietcong na InvexCupu 2004.

Foto: www.progamers.cz

InvexCup 2005 - na co se můžete těšit?

Říjen je pro počítačově pozitivní měsícem, kdy se koná veletrh Invex, největší IT událost roku. Nejinak je tomu letos, Invex-Digitex se uskuteční 24.-27. října a stejně jako v předchozích letech bude jeho součástí Mistrovství ČR v počítačových hrách.

V celkem 10 hrách (Counter-Strike, Warcraft III, Starcraft: Broodwar, Quake 3, Vietcong, Call of Duty, FIFA, NHL, UT2004 a Enemy Territory) půjde o prizemoney 400 000 Kč, a to už se za tu "trochu námahy" stojí. Vítězové se navíc až do příštího Invexu budou moci pyšnit titulem Mistr ČR v dané hře a získají spoustu bodíků do klasifikace ČMSP, která určuje nejlepší hráče v dané hře.

Hráči už určitě pilně trénují, ale na co se můžou těšit diváci? Stejně jako vloni jsou připravena velkoplošná plátna, na kterých se budou promítat nejdůležitější zápasy doplněné odborným komentářem. Soutěživci z řad diváků se můžou přihlásit do doprovodných turnajů, namátkou z nabídky vybírám Warcraft III DotA anebo Battlefield 2, kompletní seznam najdete zde.

Na pódiu se bude opět soutěžit o originální hry, trička a další ceny, příznivci Need for Speed: Underground 2 mají oproti ostatním drobnou výhodu. Právě v této hře se pojedou každodenní turnaje, ti nejlepší se můžou těšit na jízdu na brněnském autodromu v opravdovém závodním speciálu s Ottou Krámským při vypuštění nové hry ze série NFS - Most Wanted.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Chcete trénovat reprezentaci?

Zajímáte se o profesionální hraní a rádi vedete lidi? Pak můžete zkusit štěstí v konkurzu na kapitány českých reprezentací v šesti významných hrách. Pokud...

On-line hry: Němci porážejí zbytek Evropy

Minulý týden byl pro herní komunitu ve znamení veletrhu Games Convention, který se konal u našich sousedů v německém Lipsku. Kromě představovaček...

On-line hry: Jak vypadá nový hokej NHL 06?

S blížícím se podzimem se přiblížilo i vydání sportovních her ze série NHL a FIFA od Electronic Arts. Jako první vyšlo hratelné demo na NHL 06...

Výběr článků

Načítám