Hlavní obsah

On-line hry: Na InvexCupu zatím vítězí favorité

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veletrh Invex-Digitex je v plném proudu, jedním z jeho vrcholů je finálový turnaj Mistrovství ČR v počítačových hrách - InvexCup. Prozatím jsou odehrány kompletní turnaje v týmovkách Counter-Strike 1.6 a Call of Duty 2, rozehrány jsou i další, které mají dnes finále. Kdo si z Brna odvezl notebooky a LCD monitory? Nejen to v dnešním článku.

Článek

Jak už jsem předeslal v minulém článku ze světa online her, tento týden je naprosto ve znamení finálového turnaje Mistrovství České republiky v počítačových hrách, který se koná na veletrhu Invex-Digitex v Brně. Seriál Mistrovství ČR pro rok 2007 má osm disciplín, což je o něco méně než loni, rozhodně to ale neznamená, že by brněnský turnaj přinesl horší herní zážitek. Soutěže jsou rozloženy do celého průběhu veletrhu, v úterý obstarali zábavu hráči Call of Duty 2, později pak už začaly i ostatní turnaje.

Více než 300 kvalifikovaných hráčů soutěží o věcné ceny v hodnotě převyšující 300 000 Kč, největší podíl z dotace "uloupili" hráči Counter-Striku, v němž se hraje o pětici herních notebooků Fujitsu Siemens v celkové hodnotě 200 000 Kč. Ostatní disciplíny se pak logicky musely trochu uskrovnit, ale i v nich do Brna přijeli ti nejlepší na česko-slovenské scéně a je se na co koukat.

Finálový zápas turnaje AMD Counter-Strike 1.6

Foto: www.invexcup.cz

AMD Counter-Strike 1.6

Nejnabitější konkurenci jsme viděli ve hře Counter-Strike, v níž si naděje na zisk titulu dělalo hned pět týmů. Souboje ještě přiostřilo sázení na CSko ve Fortuně, kde se věřilo hlavně faberi Bellatores a FU.sk. Mladý domácí tým faberi Bellatores potvrdil výbornou formu z turnajů e-Sports.sk LAN a AMD UGT a bez větších problémů se probojoval do finále. Tam jej čekali zkušení mazáci z týmu FU.sk, kteří čachry se sestavou zamotali hlavy řadě sázejících. Nakonec i oni se probojovali do finále, kam ale šli z opravného pavouka a museli tedy faB porazit na dvou mapách. To se jim podařilo a po vítězství 16:7 a 16:12 se radují z obhajoby titulů a výkonných notebooků Fujitsu Siemens.

1. místo: FU.sk - 5x notebook Fujitsu Siemens AMILO Xi2528

1. místo: FU.sk - 5x notebook Fujitsu Siemens AMILO Xi25282. místo: faberi Bellatores

3. místo: nEophyte.Intel

Vítězný tým AMD Counter-Strike 1.6 turnaje - FU.sk

Foto: www.invexcup.cz

LINKSYS Call of Duty 2

Další již skončenou soutěží je turnaj v týmové bojovce Call of Duty 2, který bude pro řadu zúčastněných rozloučením s touto hrou. Prakticky ihned po Invexu totiž startují turnaje ve hře Call of Duty 4, na níž chtějí hráči přejít. Ale zpět k CoD2 turnaji, který měl jasného favorita v klanu eSuba a jasného vyzyvatele v týmu nEophyte. Není velkým překvapením, že právě tyto dva klany se probojovaly až do velkého finále a rovněž není překvapivé, že ve finále triumfovala eSuba. Symbolicky tak uzavřela svou dominanci na české herní scéně v této hře a navíc si odváží z Brna LCD monitory ASUS.

1. místo: eSuba.HAL3000 - 5x 19" LCD monitor ASUS

1. místo: eSuba.HAL3000 - 5x 19" LCD monitor ASUS2. místo: nEophyte.SteelSeries

3. místo: FakaHeda e-Stars

Studio internetové televize PG24 na InvexCupu.

Foto: www..invexcup.cz

Další hry Mistrovství ČR

Žádný další turnaj ještě nebyl dohrán, dnes se rozhodne o vítězích v ATI.Warcraft III, LYNX.Broodwaru, Microsoft FIFA 07 a Fujitsu Siemens NHL 07. Všechny finálové zápasy budou odehrány na pódiu před zraky diváků, kteří poženou své favority za vítězstvím. Ve hře Warcraft III byl favoritem mnohonásobný český reprezentant Michael "Giacomo" Hladík, ale překvapivě prohrál ve Winners Bracket i Losers Bracket a je vyřazen. O titul si to rozdají jeho přemožitelé Bonecracker a KraGesh.

Ve hrách FIFA 07 a NHL 07 půjde kromě talentu i o to, jak usilovně hráči testujou novinkové verze FIFA 08 resp. NHL 08. Prozatím to ale vypadá, že do pokročilých kol play-off postupují favorité a žádný úplný nováček drtící konkurenci se na Invexu neobjevil. Favoritem v poslední hrané hře Starcraft: Broodwar je slovenský WCG reprezentant Tomáš "MAIX" Samol, ve finálovém utkání ho čeká CDS)Lord.Ghoust.

InvexCup 2007 a našlapaný pavilon D.

Foto: www.invexcup.cz

Pochopitelně se v pavilonu D děje i spousta jiných věcí než jen turnaje Mistrovství ČR v počítačových hrách. Diváci si mohou zasoutěžit o dárky od partnerů MČR v počítačových i nepočítačových kláních. Dalším lákadlem jsou novinkové hry od Electronic Arts - Crysis, The Simpsons Game a Need For Speed: Pro Street. Nechybějí ani počítačové hry a hardware za velmi slušný peníz, energetické nápoje apod.

Pokud se do Brna na Invex-Digitex nechystáte, můžete soutěže Mistrovství ČR sledovat na internetové herní televizi PG24 (www.pg24.tv), která z akce vysílá přímým přenosem. Během dneška budou vysílány finálové zápasy turnajů Warcraft III, Starcraft: Broodwar, NHL 07 a FIFA 07.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Skandál v miliónové soutěži CGS

Metody známé z jiných oblastí byznysu pronikají i do elektronických sportů, hlavně když jde o velké peníze. Manažer singapurské odnože významné světové soutěže...

Výběr článků

Načítám