Hlavní obsah

On-line hry: Na DreamHacku bodovali především domácí

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec sezóny 2008 se neodvratně blíží. O víkendu proběhla ve švédském Jönköpingu zřejmě poslední z prestižních akcí - DreamHack Winter 2008. Již tradiční a zároveň největší offline záležitost v oblasti počítačových her letos hostila hned šest různých turnajů. Kdo si těsně před Vánoci stihl ještě trochu přilepšit?

Článek

Novinky z domova

  • Vítězem naší česko-slovenské části turnaje FIFA Interactive World Cup 2009 a zároveň reprezentantem na světovém finále této akce se stal Radim "Kulis56" Kluka. Kulis se v brněnském obchodním centru Olympia, které letos hostilo národní finále, ukázal nejpřipravenějším. Z 32 pozvaných borců právě on v rozhodujícím souboji porazil svého rivala maritazziho.
  • Multiherní klan SnoopY se od nynějšího dne může jako jeden z prvních pyšnit svým Call of Duty 5 týmem. Pod svá křídla přijmul sestavu tvořenou současně známými hráči, ale i prakticky úplnými zelenáči. V nejnovějším z Call of Duty kousků budou tag SnoopY reprezentovat bRody, xawe, poce, sib a convex.
  • Během posledních dvou měsíců jsme vás již dvakrát informovali o změně Counter-Strike 1.6 týmu u eEriness. K smůle tohoto občanského sdružení tak učiníme potřetí. Kádr, jenž jméno eEriness zastupoval během posledních 6 týdnů, se bohužel rozpadnul. Avšak vedení neváhalo a okamžitě se mu podařilo přilákat klan ve složení aligator, G1n, Sarys, antrax, arturo.
  • Klub eSuba zvítězil v sobotním finále neoficiálního Mistrovství České republiky a Slovenska v týmové strategii DotA. Jeho hlavním soupeřem v pražské herně BattleZone byl slovenský celek Storm Games Clan, který ovšem čerstvému mistrovi pro rok 2008 podlehl v obou střetnutích a musel se tak spokojit se stříbrným pohárem. Bronz si odnesl tým conFusion.

:. Celku eSuba.DotA se podařilo přerušit nadvládu slovenských SGC

Novinky ze světa

  • Německá organizace Mortal Team Work, která působí spíše pod zkratkou mTw, se po neúspěšném pokusu o postup na lan finále WC3L ligy rozhodla zásadně zasáhnout do své Warcraft 3 sekce. To se dotklo především korejských hvězd Checka, FoVa a WinNerse, kterým nebyla prodloužena smlouva. Uvnitř klubu tak zůstává pouze jejich krajan WhO společně s novými německými posilami Ericem, Leonem a Hanfem.
  • U finské Counter-Strike 1.6 sekce AndThenSome.XLBet se dějí zajímavé věci. Nejdříve byl přijmut bývalý reprezentant a hráč konkurenčních GamePlay tihOp, což odsunulo kinda na pozici náhradníka a poté navíc tým vydal prohlášení, v němž si ostře postěžoval na adresu svého vedení. Kapitán dRiim pohrozil, že pokud nebude proplacena cesta na nadcházející ruskou akci Rekrut, hráči přestoupí pod jinou organizaci.
  • Němečtí mousesports oznámili změnu u své DotA sekce. Po nedávném odchodu legendy Drayicha byla pozice pátého hráče stále nestabilní, tomu ale těsně před zahájením DreamHacku učinili mouz konec. Jejich novou posilou se stal Estonec Puppey, jenž přestoupil z celku KS.int a doplnil tak čtveřici Twisted, Miracle-, Kuroky, LevenT.
  • Ukrajinští DTS.Chatrix udělali další krok, který upevní jejich momentální pozici domácí jedničky a jednoho z nejlepších Counter-Strike 1.6 klubů Evropy. Z kádru odstranili Emelikka, aby tak vytvořili prostor pro příchod markeloffa z Amazing Gaming, možná nejlepšího Ukrajince posledních měsíců.

:. Ukrajinští DTS.Chatrix na dubajském Global Challenge

Jedny z posledních medailí se rozdávaly ve Švédsku

Stejně nezadržitelně jako příchod nového roku se blíží i konec letošní herní sezóny. Jednou z posledních příležitostí, jak si vylepšit profil pro rok 2008, byl pro hráče DreamHack Winter 2008 ve švédském Jönköpingu, který hostil turnaje v titulech Counter-Strike 1.6, Counter-Strike: Source, Warcraft 3, Warcraft 3: DotA, TrackMania Nations Forever a Quake 3. Vedle spousty domácích zástupců se představila i řada světových velikánů.

:. Pohled na prakticky tisícovky hráčů najednou se vám naskytne pouze na DreamHacku

Nejsledovanější soutěží byla již tradičně soutěž v Counter-Strike 1.6, v níž jsme mezi nasazenými mohli vidět esa jako Meet Your Makers, mTw, mousesports a spoustu dalších. Ten nejcennější kov ovšem i přes zástup zahraničních vyzyvatelů zůstal doma zásluhou SK Gaming, kterým se na poslední čtvrtletí podařila opravdu senzačně vyladit forma. V samotném finále si dokonce poradili s dánskými mTw nebo-li týmem číslo jedna pro letošní rok. Bronz připadl polským MYM, kteří se zde poprvé představili v nové sestavě s pionasem.

Trochu ve stínu staršího bratříčka byl odehrán turnaj v Counter-Strike: Source, kde se bohužel kromě dánských Roccat a XLBet.Gial neukázal žádný nešvédský klan. Zmíněné dva celky ale určitě nelitují, že na DreamHack zavítali, protože právě Dánové si to mezi sebou rozdali o první místo. Boj to bohužel nebyl zrovna dvakrát zajímavý, špičkoví Roccat v něm přemohli své krajany rozdílem minimálně dvou tříd. Třetí místo si vybojovali AIMAZING.

:. Pro návštěvníky bylo připraveno i několik soutěží o ceny. Zahrát jste si mohli například i proti legendě CS 1.6 HeatoNovi

Pro nás byl nejzajímavější turnaj ve strategii Warcraft 3, kde se do hlavní fáze dostal český zástupce Horroren. Jeho cesta ale bohužel skončila už v 2.kole, kdy byla zkřížena Švédem FuRym. Kromě Horrorena se zde předvedli ještě dva cizinci.

Tím úspěšnějším byl Nizozemec RotterdaM, o příčku hůře si vedl polský TeRRoR. Ani jeden z nich však nesahal na medailové příčky, bedna byla kompletně obsazena domácími borci. Zlato si vysloužil celkem překvapivě KnOff, stříbro LiiLD.C a bronz FuRy.

Ve Warcraft 3: DotA soubojích byly k vidění hned čtyři cizí kluby. Zatímco německým diamondZ Gaming a dánským MET se zase tolik nedařilo, jejich krajané si vedli mnohem lépe. Domácí SK Gaming byli o první příčku okradeni Dány z Meet Your Makers, mousesports v pozměněné sestavě brali bronz.

:. Diváci mohli sledovat hru svých oblíbenců prostřednictvím monitorů umístěných přímo nad hlavním pódiem

Vedle 1.6 bylo široké zastoupení zahraničních hráčů i v akčním Quake 3: Arena. A právě cizinci dali Švédům pěkně zatopit. Mezi prvních osm se jich probojovalo hned pět. Zlato bral téměř podle očekávání Polák av3k, který na celém DreamHacku neprohrál jedinou hru, na druhém místě se usadil senzačně Francouz STRENX a švédskou čest zachránil alespoň fox, který byl silnější než Číňan RazerJ.

Ve stínu ostatních her se zde také poprvé odehrál turnaj v závodním TrackMani Nations Forever, kde se bohužel kromě domácích jezdců představil pouze Nizozemec JWH. A ani tomuto pilotovi hájícími barvy stáje Begrip se nepodařilo ovlivnit pořadí na třech prvních místech. Nestačil na třetího EkeeNa, druhého Frostbeuleho a už vůbec ne na jeho týmového kolegu KarjeNa, jenž předvedl parádní výkon a stal se tak jedním z největších překvapení tohoto víkendu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám