Hlavní obsah

On-line hry: Mistrovství ČR základních a středních škol

Novinky, Michal Sztemon

V průběhu března a dubna se ve 30 městech celé České republiky uskutečnilo Mistrovství ČR základních a středních škol, do kterého se zapojilo celkem 165 škol. Velké finále se konalo v průběhu tohoto týdne v Praze a my už víme, kteří žáci a studenti jsou v hraní her nejlepší. Nechybí samozřejmě ani další informace z online hraní.

Článek

Novinky z domova

  • Již šestá snídaně v rámci GameZone turnaje Česká Miss se uskutečnila v luxusním prostředí Golf Resortu Karlštejn. Vítěz Live For Speed turnaje Robert "Chaos" Kotlaba posnídal s finalistkou České Miss Zuzanou Střelcovou, oba si cestou na Karlštejn vychutnali cestu v automobilu Mercedes S500. Příští "misska" čeká na vítěze FIFA 06 turnaje.
  • Velmi dobře si zatím vedou čeští Warcraft III reprezentanti hrající soutěž ENC, když i druhý zápas s Norskem vyhráli. Tým pod vedením ACT-Giacoma prohrál jen jeden zápas, utkání tedy skončilo 4:1. V posledním zápase skupiny si zahrajeme o první místo s Německem, do dalších bojů ale postupují oba týmy.
  • I další novinka se týká ACT-Giacoma. Ten se totiž dohodl s mezinárodním týmem mousesports, že pro příští sezónu si za ně zahraje týmovou soutěž WC3L. To nic nemění na tom, že je stále členem AMD Cyber Teamu a bude pod tímto tagem vystupovat.

Jak dopadlo Mistrovství ČR základních a středních škol?

V průběhu března a dubna se v 30 městech ČR uskutečnilo Mistrovství České republiky základních a středních škol. Přihlásilo se do něj celkem 165 škol, ty vyslaly 1336 žáků ve dvou kategoriích (hraných hrách) - Need For Speed: Most Wanted a Pán prstenů: Bitva o Středozem 2. Po nezbytných regionálních kolech přišlo na řadu celostátní finále, které se uskutečnilo včera v pražských hernách AMD PG Cyber Café Flóra a AMD PG Cyber Café Anděl.

V obou hrách se do finále kvalifikovalo 36 hráčů, v obou jsme mezi nimi nalezli známá jména např. z mezihernových turnajů. Vzhledem k tomu, že tentokrát se hrálo nejen o věcné ceny (myši Logitech, volné hodiny v hernách PGCC, trička s herní tématikou), ale i o poháry a tituly Mistrů ČR, boje byly obzvláště zajímavé.

Ve finále turnaje Pán prstenů: Bitva o Středozem 2 se o vítězství přetahovali dva zástupci obchodních akademií - Daniel Zadák z OA Dušní a Mikuláš Horyna z OA Holešovice. Nakonec byl lepší Daniel Zadák, když ve dlouhé hře zvítězil. Bronz pak bral Petr Truneček reprezentující SPŠ Úžlabina.

Konečné pořadí MČR škol ve hře Pán prstenů: BoS2

Konečné pořadí MČR škol ve hře Pán prstenů: BoS21. místo: Daniel Zadák (OA Dušní, Praha)

Konečné pořadí MČR škol ve hře Pán prstenů: BoS21. místo: Daniel Zadák (OA Dušní, Praha)2. místo: Mikuláš Horyna (OA Holešovice, Praha)

3. místo: Petr Truneček (SPŠ Úžlabina, Praha)

Ani ve finále turnaje NFS: Most Wanted nebyla nouze o tvrdé souboje. Do finále se probojovali Marcel Stružka ze SŠSD Frýdek-Místek a Martin Liberský z OA Dušní, oba dobře známí z jiných turnajů. Vítězství pro sebe (a svou školu) získal Marcel Stružka, když vyhrál 2:0. Třetí místo na stupních vítězů obsadil Radim Madarász z Gymnázia Kapitána Jaroše.

Konečné pořadí MČR škol ve hře NFS: Most Wanted

Konečné pořadí MČR škol ve hře NFS: Most Wanted1. místo: Marcel Stružka (SŠSD Frýdek Místek)

Konečné pořadí MČR škol ve hře NFS: Most Wanted1. místo: Marcel Stružka (SŠSD Frýdek Místek)2. místo: Martin Liberský (OA Dušní, Praha)

3. místo: Radim Madarász (Gymnázium Kpt. Jaroše, Brno)

Nejlepší hráči MČR základních a středních škol 2006 ve hře Need For Speed: Most Wanted.

Foto: www.progamers.cz

Minirozhovor s vítězem turnaje Pán prstenů: BoS 2

Ahoj, můžeš se představit čtenářům?

Ahoj, jmenuji se Daniel Zadák a studuji na Obchodní Akademii v Dušní ulici v Praze. Kromě hraní her si rád zahraju fotbálek nebo florbal.

Bylo těžké zvítězit? Jaký máš z turnaje pocit?

Turnaj probíhal celkem v klidu, nejtěžší bylo samozřejmě finále, kde to se mnou zpočátku vypadalo docela špatně. Nakonec jsem to ale zvládl.

V čem vidíš základ svého úspěchu?

Hodně trénuju a snažím se poučit ze svých chyb sledováním záznamů her.

Minirozhovor s vítězem turnaje NFS: Most Wanted

Ahoj, řekni nám prosím něco o sobě.

Ahoj, jmenuju se Marcel Stružka a jsem z Frýdku-Místku, kde studuju Střední školu strojírenskou a dopravní. V NFS komunitě jsem znám jako KoRn CZ, hraju také Call of Duty 2, a to pod nickem LostProphet.

Proč si myslíš, že jsi zvítězil?

Zřejmě proto, že mám natrénováno. Na rozdíl od jiných ale u NFS nesedím pořád, ale taky si chodím zaběhat anebo se projedu na kole.

Jak často NFS hraješ? Zaznamenal jsi v ní i nějaké další úspěchy?

NFS věnuju zhruba jednu hodinu denně. Mým největším aktuálním úspěchem je postup mezi nejlepší čtyři v NFS poháru na GameZone, teď mě tam čeká semifinále.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám