Hlavní obsah

On-line hry: Mistr ČR a SR škol ve hře FIFA je znám

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meziškolní soutěže v matematice, košíkové či recitaci? Zapomeňte, dnes žáci a studenti soupeří v hraní počítačových her, teď na jaře konkrétně ve sportovní hře FIFA 07. Mistrovství ČR a SR škol se uskutečnilo v hernách PG Cyber Café, zvítězil známý představitel domácí progamingové scény. V článku samozřejmě nechybějí ani další (neškolní) události.

Článek

Novinky z domova

  • V průběhu tohoto týdne došlo k významné změně na domácí Call of Duty 2 scéně, když kompletní tým inteRaction přešel pod křídla multiklanu nEophyte. Tento tým měl podle původního plánu startovat v Holandsku na Crossfire LAN, po zrušení cesty ale dostali hráči volnou ruku k přestupu a využili ji. nEph tak ukončuje dlouhé hledání schopného CoD2 týmu a chce s těmito borci bojovat na špičce domácí scény.
  • Již v pondělí odstartují ProGamers online ligy s označením 1/07, které se nakonec odehrají v osmi hrách (CoD2, CS, CSS, FIFA, NHL, SC:BW, W3 a W3:DotA). Pro medailisty je připraveno celkem 100 000 Kč + 2000 volných hodin v hernách PG Cyber Café, počet přihlášených překonal hranici 1600.
  • Známý multiklan eSuba uspořádá koncem dubna LAN akci s názvem eSuba CoD 2 FragCup, v níž se více než 20 českých a slovenských týmů střetne o 30 000 Kč. Turnaj se uskuteční ve dvou hernách AMD PGCC Velký Špalíček Brno a BattleZone Praha, zajímavý bude určitě souboj eSuba vs. nEophyte.
  • Nejvýznamnější LANka určená čistě pro stratégy bude odehrána o víkendu v Rýmařově, dostala jméno LanCraft Spring 2k7. Hlavní menu sestává z her Starcraft: Broodwar a Warcraft III, kromě takřka kompletní domácí špičky se očekává příjezd polské eskadry, titul v BW bude obhajovat Švéd Mireille.

Loňský ročník turnaje LanCraft - Rýmařov Spring 2k6.

Foto: www.clancds.cz

Novinky ze světa

  • Pořadatelé světového turnaje World Series of Video Games stále vypouštějí nové a nové informace o akcích v roce 2007, tou nejnovější je navýšení prizemoney na kulatý 1 milión amerických dolarů. Tyto peníze si hráči rozdělí v průběhu šesti turnajů, velké finále se odehraje na přelomu listopadu a prosince ve Švédsku v rámci LAN akce Dreamhack.
  • V USA nyní mezi CS hrami kraluje Source a přešly na něj prakticky všechny top týmy. Jeden z nich, compLexity, si ale nedávno "střihl" turnaj ve starší verzi 1.6. I když to bylo velmi těsné (nakonec o 1 kolo), compLexity v turnaji zvaném PNY March Madness zvítězili a získali tak finanční odměnu 2000 dolarů + hardware od partnera akce.
  • V čínském městě Šanghaj se uskuteční již čtvrtý ročník turnaje StarsWar, v němž se utkají týmy Evropy, Jižní Koreje a Číny. Účastníky určí hlasování čtenářů, v nabídce figuruje i český hráč mouz.Giacomo, ale prozatím má značný odstup za evropskou špičkou.
  • Původně německá organizace ESL stále rozšiřuje pole své působnosti a stojí např. za pohárem národů ENC, německou soutěží ESL Pro Series anebo ligou ESL Extreme. Nejnovějším přírůstkem je otevření žebříčku v pokeru, konkrétně v Texas Hold'em (varianta Heads Up). Že by se progamingoví hráči časem přeškolili na poker?

Finále WSVG 2006 v USA.

Foto: www.thewsvg.com

Mistrovství ČR a SR základních a středních škole ve hře FIFA 07

Letos poprvé se do heren sítě PG Cyber Café po celé České republice a Slovensku (celkem 31 míst) sjeli žáci a studenti základních a středních škol, aby si zahráli v rámci Mistrovství ČR a SR škol. Počet soutěžících opět překročil magickou tisícovku, přesně se dostavilo 1051 studentů ze 156 škol. Sítem kvalifikačních bojů prošlo 128 studentů, kteří si zahráli v grand finále v hernách AMD PGCC Anděl Praha (Čechy) a AMD PGCC Velký Špalíček Brno (Morava + Slovensko) o ceny od společností Electronic Arts, PG Cyber Café a časopisu ABC.

Už od kvalifikací bylo vidět, že méně známí hráči nemají v nabité konkurenci příliš šancí, a to se potvrdilo i ve finále, když právě hráči známí z klasického Mistrovství ČR a mezihernových turnajů vítězili rozdílem třídy. A o co se hrálo?

Ceny pro vítěze:

Ceny pro vítěze:1. místo:

Ceny pro vítěze:1. místo: pohár, diplom a titul Mistr ČR a SR základních a středních škol ve sportovní hře FIFA 07

Ceny pro vítěze:1. místo: pohár, diplom a titul Mistr ČR a SR základních a středních škol ve sportovní hře FIFA 071.-3. místo:

Ceny pro vítěze:1. místo: pohár, diplom a titul Mistr ČR a SR základních a středních škol ve sportovní hře FIFA 071.-3. místo: originální hry od Electronic Arts do počítačové učebny školy + 100 volných hodin na internet v PG Cyber Café - ceny získává škola

Ceny pro vítěze:1. místo: pohár, diplom a titul Mistr ČR a SR základních a středních škol ve sportovní hře FIFA 071.-3. místo: originální hry od Electronic Arts do počítačové učebny školy + 100 volných hodin na internet v PG Cyber Café - ceny získává škola1.-8. místo:

Ceny pro vítěze:1. místo: pohár, diplom a titul Mistr ČR a SR základních a středních škol ve sportovní hře FIFA 071.-3. místo: originální hry od Electronic Arts do počítačové učebny školy + 100 volných hodin na internet v PG Cyber Café - ceny získává škola1.-8. místo: diplom, originální hra od Electronic Arts, reklamní předměty, volné hodiny na internet v PG Cyber Café

Ceny pro vítěze:1. místo: pohár, diplom a titul Mistr ČR a SR základních a středních škol ve sportovní hře FIFA 071.-3. místo: originální hry od Electronic Arts do počítačové učebny školy + 100 volných hodin na internet v PG Cyber Café - ceny získává škola1.-8. místo: diplom, originální hra od Electronic Arts, reklamní předměty, volné hodiny na internet v PG Cyber Café9.-16. místo:

diplom, reklamní předměty, volné hodiny na internet v PG Cyber Café

V turnaji příliš nepřesvědčili slovenští hráči, ani jeden z nich se nedostal mezi nejlepší čtyřku. Z pomyslného srovnání českých a moravských hráčů (Praha vs. Brno) vyšli lépe Češi, když obsadili první dvě místa. Ve velkém finále se spolu utkali Filip Lejček (Koozy) a Lukáš Sperl (west), po vyrovnaném zápase zvítězil Koozy v poměru 7:6. Boj o bronz proti sobě svedl pro změnu hráče z brněnské herny, Mario Opina (BigMike) porazil Romana Navrátila (cRu) 5:4.

Konečné pořadí MČR a SR škol ve hře FIFA 07:

Konečné pořadí MČR a SR škol ve hře FIFA 07:1. místo: Filip Lejček (Koozy) - pohár, diplom, hra od EA, volné hodiny

Konečné pořadí MČR a SR škol ve hře FIFA 07:1. místo: Filip Lejček (Koozy) - pohár, diplom, hra od EA, volné hodiny2. místo: Lukáš Sperl (west) - diplom, hra od EA, volné hodiny

3. místo: Mario Opina (BigMike) - diplom, hra od EA, volné hodiny

Diplomy a ceny jsou rozdány, medailisté můžou oslavovat. Vzhledem k úspěchu celé akce je ale jasné, že ostatní budou mít určitě časem šanci na reparát.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám