Hlavní obsah

On-line hry: Ministryně Bérová zastřelila Kühnla

Novinky, Michal Sztemon

V dnešním článku ze světa on-line her se podíváme na otevření Klubu hráčů bojových her a simulací na brněnské Univerzitě obrany. U něj nechyběla ministryně informatiky Dana Bérová a ministr obrany Karel Kühnl, kteří si vyzkoušeli hru Counter-Strike.

Článek

Vzniklý klub, kterému ministr obrany Karel Kühnl oficiálně udělil název Anthropoid, se zaměřuje především na hry s vojenskou tématikou, tedy Counter-Strike a Operation Flashpoint. Hlavním cílem klubu je vytvořit reprezentační tým Univerzity obrany, který bude schopen konkurovat předním týmům na naší scéně.

Ministryně informatiky ČR Dana Bérová se seznamuje s ovládáním Counter-Striku, přihlíží brigádní generál František Vojkovský z UNOB.

Foto: www.progamers.cz

Ve svém projevu Karel Kühnl řekl: "Armáda vždy využívala sportu k pěstování dovedností, které jsou využity ve vojenské činnosti; řada sportů vlastně vznikla z armádní činnosti. Věnovat se komerčním hrám s vojenskou tematikou není sice totéž, jako pracovat v leteckém simulátoru, ale nemá to k tomu daleko. Každopádně se takto získávají dovednosti, využitelné ve vojenské oblasti. To je také důvod, proč jsem se rozhodl, aby Armáda České republiky oficiálně podpořila tento nový sport."

Během celého dne probíhal v prostorách školy turnaj v Counter-Striku, který organizovala Univerzita obrany ve spolupráci s ProGamers a Českomoravským svazem progamingu, mediálním partnerem byl časopis Doupě. Poté si ministryně Bérová s ministrem Kühnlem Counter-Strike proti sobě vyzkoušeli, podle slov organizátorů to šlo lépe paní ministryni. Reportáž ze dne 31.5. najdete na stránkách TV Prima pod názvem Ministři hračičkové.

Zprávy z domova

  • Registrace na AMD.PG Challenge 005 jsou v plném proudu, na turnaj se registrovalo už více než 800 hráčů. V pražském Paláci Flóra v termínu 23.-26. června se tak zřejmě máme na co těšit. Pořadatelé přichystali pro hráče půjčení monitorů, na celou akci bude půjčovné stát 150 Kč.
  • V neděli se uskuteční online turnaj ve hře Starcraft: Broodwar, jehož vítězové si připíšou body do tabulek Českomoravského svazu progamingu. Tyto ČMSP body, které lze získat ještě v turnajích zaštítěných ČMSP a ProGamers online ligách, pak budou rozhodovat o účastnících Finále MČR v PC hrách.
  • Multiherní klan NecroRaisers má nového partnera - tím se stala síť heren PG Cyber Café. Dva týmy NecroRaisers (CS 1.6 a CSS tým) tak budou mít zajištěn pravidelných LANový trénink v hernách, více informací se dozvíte zde.
  • Vítězem mezihernového ČMSP turnaje v Counter-Striku se stali SkyRiders, když porazili ve finále nEophyte 16:8. Celkem se v tomto turnaji bojovalo o ceny v hodnotě 20 000 Kč, uvidíme, jestli to vítězům půjde stejně dobře i na AMD.PGCH.

Obrázek ze hry Starcraft: Broodwar.

Zdroj: www.progamers.cz

Zprávy ze světa

  • Na CS scéně je zase pořádně rušno, neboť ze švédského klanu Ninjas in Pyjamas se rozhodli odejít čtyři hráči. Zbylé dva bojovníky HeatoNa a Pottiho doplní "mladá krev", nejvážnějšími adepty na místo u NiP jsou walle a zet. Odpadlíci založí zřejmě spolu s fiskerem nový tým, oba klany si dělají zálusk na místo ve světové TOP 3.
  • Vítězem CPL World Tour Brazil se v Rio de Janeiru stali Nizozemec fnatic.Vo0 (Painkiller) a  brazilský tým MIBR (Counter-Strike). Vo0 se ujal vedení celkového seriálu CPL WT, ve kterém se hraje o milión dolarů.
  • Česká ENC reprezentace ve Warcraftu III postoupila ze základní skupiny z druhého místa po porážce od Švédů a dvou výhrách - nad Norskem a Velkou Británií. Tým pod vedením kapitána act!Giacoma bude nyní bojovat v dalších postupných skupinách o účast na LAN finále.
  • Čeští hráči UT2004 mikake a Keeper neuspěli ve finálovém turnaji inUnreal Connect 3D, když skončili na 9. resp. 13. místě. Vítězem se stal francouzský reprezentant aAa Winz, další ročník odstartuje v polovině června.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Další výsledky PG online lig

V minulém díle ze světa online her jsme se podívali na právě skončené PG online ligy, a to konkrétně na Counter-Strike a Warcraft III. Dnes jsou na řadě další...

On-line hry: AMD.PG Challenge opět v Praze

Na tiskové konferenci týkající se seriálu Mistrovství ČR v počítačových hrách bylo oznámeno místo konání AMD.PG Challenge 2005. Po dvou letech, kdy se tento...

On-line hry: CS divize AMD Cyber Teamu končí

Nejdůležitější událostí právě uplynulého týdne je konec Counter-Strike divize klanu AMD Cyber Team. Právě ACT se stali Mistry ČR v roce 2004 a na domácí scéně...

Výběr článků

Načítám