Hlavní obsah

On-line hry: Máme první medaili z World Cyber Games

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu se naši slovenští reprezentanti zúčastnili World Cyber Games 2010, největšího turnaje v profesionálním hraní. A nejenže oba postoupili do play-off, ale zástupce ve FIFA 10 domů přivezl vůbec historicky první medaili pro naši scénu.

Článek

Hakki předvedl svůj standard, bl4ck všechny zaskočil

Naším hlavním želízkem v ohni měl být zcela bezpochyby slovenský pilot Hakki Junior, který na TrackMania Nations Forever závodech pravidelně obsazuje přední pozice, zatímco jeho krajan bl4ck_p01nt se ve FIFA 10 účastnil teprve první zahraniční soutěže. Nakonec byl ale právě on tím, kdo si domů veze tisíc dolarů, LCD monitor a především bronzovou medaili, které je pro česko-slovenskou scénu historicky první z WCG.

Hakki_Junior sice nepředváděl v závodech nijak špatné výkony, bohužel ale opět neporazil nikoho z absolutní špičky, i když se slabšími konkurenty opět ani zdaleka nezaváhal. Ve skupině byl rychlejší než soupeř z Chorvatska, ale zároveň pomalejší než Švéd FrostBeule, který se později stal podle předpokladů vítězem turnaje.

Druhá příčka se nakonec ukázala výhodnou, poněvadž spadl do přijatelnější vyřazovací tabulky, kde měl outsidera z Polska a relativně hratelného Nora s Francouzem. Ve druhé skupině jel kromě pozdějšího zlatého medailisty i ten stříbrný. Slovenskému mladíkovi se ale příliš nedařilo a když předjel jen polského pilota, musel se smířit s konečným 5.-8. místem, které je ale také pěkným výsledkem.

Turnaj pro našeho "druhého" borce odstartoval v noci ze čtvrtka na pátek, kdy se v Los Angeles postavil soupeři ze Singapuru. Ačkoliv se rozjížděl poněkud vlažněji, důležité první tři body strhl na svou stranu a hned poté přidal cennou remízu z duelu s Brazilcem. Druhý hrací den pak podlehl pouze favoritovi z Polska a porazil Gruzince s Italem, čímž si zajistil místo ve vyřazovací fázi.

Zde pak postupně vyřadil bez větších problémů reprezentanta Švýcarska a Španělska, jenže následně v semifinále vypadl na pozdějším vicemistrovi z Číny. V rozhodujícím boji o třetí příčku se pak střetl s nelehkým soupeřem z Rakouska, jenž vyřadil například právě již zmíněného Poláka. Zápas to byl velice napínavý a po výsledku 2:1 hlavně se šťastným koncem pro Michala "bl4ck_p01nt" Polivku, který se tak nesmazatelně zapsal do historie naší, ale také světové scény.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám