Hlavní obsah

On-line hry: Los Angeles hostí turnaj o čtyři milióny korun

Novinky, Jakub Trulík

V kalifornském Los Angeles v noci na pátek odstartoval 10. ročník World Cyber Games. Na největší události v profesionálním hraní počítačových, konzolových a mobilních titulů letos nechybí ani dva zástupci tuzemské scény. Ti nás reprezentují ve hrách TrackMania a FIFA.

Článek

Oba slovenští mladíci pomýšlí na postup ze skupiny

Jubilejní pokračování nejznámější herní akce ve světě, která je běžně nazývána také obdobou olympijských her, přináší letos velice motivující ceny. Na hráče na stupních vítězů čekají odměny v přepočtu přesahující čtyři milióny českých korun, přičemž zhruba tři čtvrtiny budou vyplaceny v hotovosti a navrch budou všem přibaleny špičkové NetBooky a LCD monitory od Samsungu, hlavního partnera soutěže.

Na WCG 2010 se soutěží v 10 herních disciplínách, z nichž je šest na PC (Counter-Strike 1.6, TrackMania Nations Forever, FIFA 10, StarCraft: Brood War, Warcraft III: The Frozen Throne a Carom 3D), tři na konzoli Xbox 360 (Forza Motorsport 3, Guitar Hero 5, Tekken 6) a na mobilech se bude již tradičně závodit v Asphalt 5. Dále jsou zastoupeny také tři tzv. promo počítačové, a to v Lost Saga, League of Legends a Quake Wars Online, kde jsou ceny o něco nižší, ale stále velmi zajímavé.

Nás logicky zajímá především závodní arkádovka TrackMania Nations Forever, kde nás reprezentuje slovenský mladík Erik Leštach a fotbalový simulátor FIFA 10, kde je jeho krajan Michal Polivka. Oba dva své základní skupiny načnou, respektive jeden z nich už načal, v pátečních ranních hodinách a patří určitě mezi favority na postup. Zejména pak Leštach, jenž je ve světě i přes svůj poměrně mladý věk uznávaným jezdcem a alespoň druhou postupovou příčku by měl vybojovat.

Hakki Junior, jak je TMNF pilot lépe znám, byl přidělen do rozjezdové skupiny C, kde se na něho při losování usmálo štěstí, ale i s ním si zároveň trochu pohrálo. Sice je pouze ve tříčlenné tabulce, z níž jedním hráčem je outsider Gimpy z Chorvatka, jenže druhým jeho soupeřem se stal Švéd FrostBeule, který je v těchto oblíbených závodech legendou všech legend a i na World Cyber Games je považován za hlavního favorita.

Jeho fotbalový kolega, který u nás vystupuje pod přezdívkou bl4ck_p01nt, už to má co do počtu protivníků mnohem náročnější. V jeho skupině D se postupně střetne s pěti fotbalisty z Evropy i exotických krajin. Ještě v noci stihl porazit Flash_hibidiho ze Singapuru a remizovat s Brazilcem mibr-sheviim, takže k postupu má nakročeno velmi slibně. O jeho dalším osudu rozhodnou klíčové duely s Gruzijcem PRoToS-Kere, Polákem Saviolou a Italem Lupinem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám