Hlavní obsah

On-line hry: Kvalifikace ukázala, kdo nás bude reprezentovat v Lize mistrů

Novinky, Jakub Trulík

Před 14 dny jsme se v našem článku o on-line hrách věnovali hráčské obdobě olympijských her, dnes tu máme další "napodobeninu". V brzké době odstartuje 4. ročník bohaté soutěže Extreme Masters, která je svými dotacemi a systémem přirovnávána k fotbalové Lize mistrů. Česko a Slovensko znají již své zástupce na této prestižní události.

Článek

Zatímco složení základních skupin ve fotbalové Lize mistrů je již dávno známo, v té počítačové pro Counter-Strike 1.6 teprve skončily národní kvalifikace. Soutěž Extreme Masters je v herních kruzích přirovnávána právě ke slavné sportovní soutěži a alespoň, co se pěněžní dotace a klubového zastoupení týče, se jedná o srovnání pravdivé. Letos budou v turnaji od ESL rozdány ceny v hodnotě 500 000 dolarů a představí se všechny známé i méně okoukané týmy z celé Evropy.

Česko společně se Slovenskem je nasazeno už do prvního kvalifikačního kola, takže se ke své případné účasti bude muset dlouze prokousávat. V předchozích třech ročnících se ovšem žádný z našich zástupců do hlavní fáze nedostal. Kdo se pokusí smůlu prolomit letos?

Do české kvalifikace se přihlásilo přesně 16 účastníků, takže byl zvolen systém klasického play-off s možností jedné opravy. Už od samotného začátku se potvrzovalo, že o post domácího šampióna si to rozdají první čtyři nasazené celky - eSuba, nEophyte, fofos.sk a NecroRaisers. Všechny bez větších problémů dorazily do semifinále, kde se začal lámat chléb.

Lonští vítězové eSuba na třech mapách zdolali nEph, stejně se dařilo i fofos proti NR. Hladší průběh mělo finále vyšší části a následně i samotné grand finále, v němž se shodně střetly klany eSuba a fofos. Natrénovaná eSuba neponechala nic náhodě a poměrně snadno svého soupeře zdolala na dvou mapách. V jejím dresu zářil především oskar, který po semifinále přestoupil z nEophyte.

Značně rychlejší průběh měla slovenská kvalifikace. Jednak se do ní zaregistrovalo pouze 14 týmů a také byl zvolen systém play-off, v němž celkový vítěz nesměl ani jednou zaváhat.

Dobrovolně svou možnost reparátu z předchozího ročníku vzdali FU.sk, kteří jsou momentálně neaktivní. Slovenská scéna, která má už tak málo stabilních členů, se tak zredukovala na pouhé dva výraznější favority, ambiciózní suicide společně s novými DEFEATERS.

Nebylo tedy překvapením, když na sebe ve finále narazily právě tyto dva týmy. DFS museli nastoupit v provizorní sestavě shrkz1, enorm, baf0, Nim, skreqo, protože několik z jejich základních hráčů má české občanství. Ani to jim ale poměrně překvapivě nezabránilo v tom, aby smetli své soupeře 2:0 na mapy.

Naši čest v obdobě Ligy mistrů tedy bude hájit eSuba na straně české a DEFEATERS za Slovensko. V prvním kole mohou narazit na slabší celky z Litvy či Estonska nebo také na silné mystical Lambda z Německa či BenQ DELTA eSports z Polska.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám