Hlavní obsah

On-line hry: Hokejová mánie

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnešní díl seriálu o on-line hrách se neodlišuje od hokejového šílenství těchto chvil (finále Extraligy, bitva o Stanley Cup, příprava na MS) a věnuje se lednímu hokeji. Kdo vyhrál nejprestižnější soutěž u nás - Novinky.cz NHL 2004 ligu? Nejen to se dozvíte v článku.

Foto: Dialog Jessenius
Článek

Zprávy z domova

  • Nejdůležitější akcí minulého víkendu v domácím progamingu byl patrně první Mezihernový ČMSP turnaj ve hře NHL 2004, na který se sjelo více než 40 hráčů z celé ČR. Mezi nimi nechyběli ani dva z favoritů - semifinalisté Novinky.cz NHL 2004 ligy - NR.a1ex a Tranzo, kteří se prosadili až na stupně vítězů spolu s PIVem. Medailisté kromě věcných cen od Nokie a Electronic Arts obdrželi i hokejky a bundy s tématikou NHL.
  • Ve finále PG Cenega ligy ve hře Vietcong se utkaly týmy NecroRaisers a Faster Than Light. V dobré formě hrající NecroRaisers nakonec soupeře i podruhé v lize porazili v poměru 3:0 a získali tak 10 000 Kč, na FTL zbylo 5 000 Kč, bronzový klan Invisible Team získal 2 000 Kč.
  • Ve finálovém zápase PG Logitech Quake3 ligy si poradil hráč SP3DER z klanu Total Annihilation s grZUBBem v poměru 2:0 a vyhrál 4 000 Kč. Překvapením je brzké vypadnutí obou nejlepších hráčů pořadí ČMSP klasifikace Tyfoona a Desty, stejně jako dalšího favorita Miciho.
  • Česká reprezentace ve hře StarCraft: BroodWar se chystá na Nations Cup na ClanBase. Vzhledem k tomu, že trenéři reprezentace chtějí do týmu pouze ty nejlepší, pořádají tento víkend online turnaj pod záštitou ČMSP, jehož vítězové můžou vyzvat libovolné členy reprezentace a v případě výhry zaujmout jejich místo.

Zprávy ze světa

  • V historicky první LAN akci v nové hře Unreal Tournament 2004 s názvem The Summit se prosadil multiklan Schroet Kommando, který v ryze německém finále velmi těsně porazil Mortal TeamWork. UT2004 se tak začíná v progamingu brát velmi vážně a vypadá to, že nebude chybět na žádné významnější světové akci.
  • Kvalifikace na mezinárodní turnaj Electronic Sports World Cup probíhají nejen u nás, ale i v zahraničí. Americká obdoba ČMSP s názvem National Gaming Association získala právo nominovat do amerického finále dva týmy a uvažuje koho tam vyšle, zatímco v Belgii už je hotovo. Belgický Counter-Strike tým Defuse Kids je po obhájcích titulu Team9 druhým jistým účastníkem vyvrcholení progamingové sezóny.
  • Oficiálními hrami turnaje Cyberathlete Extreme World Championships na přelomu července a srpna v USA jsou Counter-Strike, Call of Duty, Battlefield 1942 a Halo. Hráči CSka si rozdělí 100 000 dolarů, ostatní hry polovic. S celkovou dotací 250 000 dolarů se turnaj zařazuje mezi nejvýznamnější akce sezóny.
  • V prvních zápasech mezinárodní soutěže ENC vyhrávali favorité, když CS tým Německa porazil Poláky a Dánové vyhráli nad Švýcary. Česká reprezentace vstupuje do šampionátu zápasem proti nevyzpytatelnému Bulharsku dne 22. dubna, začátkem května pak narazí na Slovensko.

Play-off Novinky.cz NHL 2004 ligy

V prvním ročníku ligy na ProGamers se střetlo 30 nejlepších hráčů z hokejových serverů |i|NHL a INET ligy o finanční částky v celkové výši 8000 Kč a samozřejmě i o postup na Invex, kde ve finále MČR půjde o částky mnohem zajímavější. Hlavním mediálním partnerem této ligy se staly Novinky.cz a my se podíváme na nejzajímavější část ligy, tedy play-off.

V osmifinále došlo k jedinému překvapení, když hráč říhyč (vítěz skupiny H) vypadl po prohře 0:3 s Pitkinem, který základní část pojal spíš jako přípravu na play-off. Ve čtvrtfinále prohrál brum1a z klanu NecroRaisers všechna svá utkání o jediný gól a byl vyřazen.

Čtvrtfinále:

  • NR.a1ex - Ace11 3:0 (5:4, 2:0, 6:2)
  • Tranzo - Iceman02 3:0 (3:2, 4:3, 5:2)
  • Tondinho - NR.brum1a 3:0 (6:5, 7:6, 5:4)
  • Pitkin - Wenzek 3:1 (3:2, 6:3, 3:6, 4:3)

Semifinále:

  • NR.a1ex - Tranzo 3:2 (3:2, 0:5, 6:5, 4:6, 5:3)
  • Pitkin - Tondinho 3:1 (8:6, 6:3, 1:12, 6:2)

Finále:

  • Pitkin - NR.a1ex 3:2 (5:4, 6:3, 1:6, 2:6, 7:5)

Obě semifinále i finále byly velmi vyrovnané, vítězem se může stát pouze jeden, a tím je Pitkin, který zvítězil v rozhodujícím utkání 7:5 nad NR.a1exem. Pokud se vše vydaří, příští týden vám přinesu rozhovor právě s vítězným hráčem.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Chcete platit za sledování her?

V České republice i na Slovensku se rozjíždějí první herní projekty, které vyžadují po hráčích, aby svá utkání odehrávali z heren. Mají šanci na úspěch?...

On-line hry: Český reprezentant podváděl

V aktuálních On-line hrách se budeme podrobněji věnovat české akční hře Vietcong, ke které právě v těchto dnech vychází datadisk Fist Alpha. V pravidelném...

Výběr článků

Načítám