Hlavní obsah

On-line hry: Finále Mistrovství ČR již příští týden

Novinky, Michal Sztemon

Již v průběhu příštího týdne bude na brněnském veletrhu Invex-Digitex rozhodnuto o nejlepších českých hráčích v roce 2006, uskuteční se tam totiž InvexCup 2006. Jaký je program bojů a co všechno můžou diváci vidět v rámci doprovodného programu? Nejen to se dozvíte v dnešním týdeníku ze světa online her.

Článek

Novinky z domova

  • Přesně 45 týmů (225 hráčů) se zúčastnilo prvního mezinárodního mezihernového Counter-Strike turnaje v hernách PG Cyber Café. Z konfrontace mezi českou, slovenskou a maďarskou špičkou vyšli nejlépe slovenští defeaters, když porazili české SkyRiders jasně 16:5 a získali hlavní cenu - 6000 Kč.
  • Stejně jako v předchozích dvou letech se i letos v ČR uskuteční kvalifikace turnaje FIFA Interactive World Cup, tedy elektronického Mistrovství světa. Hrát se bude ve zbrusu nové hře FIFA 07, česká kvalifikace se odehraje ve čtvrtek 12. října na Invexu v hale C.
  • Zajímavý turnaj ve hře Call of Duty 2 uspořádal CZ Klan v pražské herně Battlezone, zúčastnily se jej prakticky všechny přední české klany. I přes problémy se sestavou si vítězství do svých klanových statistik připíše právě pořadatelský tým CZ Klan, když zvítězil nad týmem inteRaction.

Čekání na velké finále mezinárodního mezihernového CS turnaje - SkyRiders*PGCC.

Foto: www.pgcc.cz

Novinky ze světa

  • Příští týden startuje druhý ročník Counter-Strike a Warcraft III soutěže NGL-One za účasti nejlepších evropských klanů. První ročník se s dotací 66 000 dolarů zařadil mezi nejlépe obsazené evropské turnaje, ani tentokrát nebude v dresu mousesports chybět český hráč ACT-Giacomo.
  • Finále World Cyber Games 2006 ještě není odehráno a organizátoři již vyzývají hráče, aby rozhodli o hrách pro příští rok. Hlasovat můžete v pěti kategoriích (bojové, závodní, sportovní, střílečky, strategie), na výběr jsou hry již vydané i ty, které teprve vyjdou.
  • Poslední týden základní části týmové online soutěže WC3L ve hře Warcraft III je před námi, nejlepší pozici drží Four Kings, ty následují mousesports a World Elite. Právě dva vedoucí týmy si to rozdají příští týden, odstupy mezi týmy ale nejsou velké, a tak i čtvrtí SK Gaming a pátí MYM si dělají naděje na přímý postup na LAN finále.
  • V bratislavské herně Storm se o víkendu uskutečnil zajímavý mezinárodní turnaj ve hře W3: DotA. Jen týden před MČR v PC hrách ukázal nejlepší formu nově sestavený tým nEophyte.Intel, když porazil kompletní slovenskou špičku a odnesl si odměnu ve výši 15 000 Sk.

Slavnostní zahájení světového finále WCG 2004 - ilustrační foto.

Zdroj: www.worldcybergames.com

InvexCup 2006 - co všechno bude k vidění?

Finále Mistrovství České republiky v počítačových hrách, InvexCup, je každoročně největší akcí domácího progamingu a stejně jako v loňském roce se uskuteční v pavilonu C brněnského výstaviště. Letos se pořadatelé z firmy ProGamers rozhodli do seriálu zahrnout 14 her (5 PG her a 9 GZ her), celkem se bude hrát o odměny v hodnotě 300 000 Kč. Všechny kvalifikace jsou už pro letošek uzavřeny a účastníci známi, pokud se do Brna chystáte, jistě vám přijde vhod rozpis turnajů do jednotlivých dnů. Pro diváky je totiž připraveno dvojí promítání - finálové boje na velkém plátně a zajímavé zápasy v průběhu turnajů na menším plátně v 1. patře pavilonu.

  • AMD Counter-Strike 1.6 - PO, ÚT
  • nVidia Warcraft III - ST, ČT
  • LYNX Starcraft: Broodwar - ÚT, ST
  • Canon Quake IV - ÚT, ST
  • Logitech Vietcong - PO, ÚT
  • LYNX Call of Duty 2 - ČT, PÁ
  • AMD Counter-Strike: Source - ÚT, ST, ČT
  • Cisco Battlefield 2 - ČT, PÁ
  • nVidia Warcraft III DotA - ÚT, ST
  • Canon FIFA 06 - PO, ÚT
  • Sapphire NHL 06 - ÚT, ST
  • Logitech Enemy Territory - ST, ČT
  • EIZO Unreal Tournament 2004 - ST, ČT
  • ESET Age of Empires III - PO, ÚT

Pochopitelně i návštěvníci Invexu si můžou zahrát, a to na připravených 100 počítačích v improvizované herně AMD PG Cyber Café anebo na konzolích Microsoft Xbox 360. Kromě toho se v pavilonu C odehrají doprovodné turnaje Mistrovství ČR. Na každý den je připraven jeden turnaj, k účasti stačí registrovat se u adminů. Kromě již zmiňované kvalifikace FIFA Interactive World Cup můžete změřit síly v CS 1.6 i Sourcu, NFS: Most Wanted a nové NHL 07.

Co dalšího v herním pavilonu C najdete? Kruhový stánek Electronic Arts s promítáním nejnovějších her, stánek Českomoravského svazu progamingu s asistentkou vyřizující registrace, prodejní stánky herních vydavatelů US Action a SevenM a také prodejní místo výrobce periferií Logitech. Společnost Coca-Cola přichystala elektrického rodeo býka, nejlepší jezdci získají kromě respektu diváků i drobné ceny.

A pokud zůstanete doma? Pak můžete sledovat živé vysílání televize PG24 přímo z Invexu. Na PG24 poběží tentýž program jako na velkém plátně v hale C, kromě zápasů se můžete těšit i na rozhovory s hráči a experty.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Evropská liga o 4,5 miliónu Kč

Stále si myslíte, že se hraním počítačových her nelze uživit? Dalším, kdo se vás bude snažit přesvědčit o opaku, jsou pořadatelé ESL Core 2 Extreme Masters,...

On-line hry: Američané na QuakeConu vyhořeli

V americkém Dallasu se již pojedenácté konal turnaj QuakeCon, kde se vše pochopitelně točilo kolem hry Quake. U nás se rozjíždějí WCG kvalifikace a pokud...

Výběr článků

Načítám