Hlavní obsah

On-line hry: ESWC zná první účastníky, favority i outsidery

Novinky, Jakub Trulík

Obnovená soutěž Electronic Sports World Cup, která díky své bohaté historii patří společně s World Cyber Games mezi vůbec největší turnaje v oblasti profesionálního hraní, zažije v létě svůj návrat. Kvalifikace na ni po celém světě pomalu finišují a my už tak známe první jména účastníků.

Článek

V ženském turnaji se předvedou i Češky z ASUS Ladies

ESWC bylo dlouhé roky typickým největším evropským turnajem v progamingu. Narozdíl od WCG či CPL, které definitivně zkrachovalo, se soutěž nestěhovala mimo hranice Evropy, vlastně dokonce mimo Francii, pokud nebudeme počítat lokální kvalifikace v ostatních zemích. Až v roce 2008 zavítalo do San Jose a právě poté paradoxně zkrachovalo.

Počátkem tohoto roku byl ale oznámen avizovaný návrat, ten se odehraje symbolicky v pařížském Disneylandu a již nyní se pyšní největším prize money v historii soutěže. Není se tedy čemu divit, že o akci je veliký zájem. Především v Counter-Strike 1.6, který je hlavním opěrným bodem evropského kompetitivního hraní. Zatímco některé týmy obdržely přímou pozvánku, ostatní si ji musely nebo teprve budou muset vysloužit v národních kvalifikacích.

Momentálně je na soupisce dohromady 28 mužských týmů z celého světa, z nichž osm bylo pozváno přímo pořadateli. Mezi nimi bohužel nenajdeme žádného zástupce z České či Slovenské republiky. Obsazení je ovšem více než slušné. Do Paříže v létě přijede například rozjetá mašina Natus Vincere z Ukrajiny, všechny přední skandinávské celky v čele s fnatic, SK Gaming a mTw, jihokorejští střelci WeMade FOX či zámořští compLexity s Evil Geniuses.

Zatímco v mužské části tedy žádné želízko v ohni mít nebudeme, v ženském turnaji Counter-Strike 1.6 máme jeden pozvaný tým. Do Francie vyrazí, doufejme nejen na výlet, ale i za pěknými výsledky nadějné dívky z ASUS Ladies. Nebudou to mít na ESWC ale ani trochu jednoduché, kromě nich se zde totiž představí například ženské divize fnatic, Aurora Gaming, Made in Brazil nebo také Blight Gaming.

Electronic Sports World Cup odstartuje už 30. června a bude končit 4. července. Během těchto dní bude na výhrách rozdáno více jak 213 tisíc amerických dolarů v deseti soutěžních titulech.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám