Hlavní obsah

On-line hry: ESWC v Paříží s dotací 300 000 dolarů

Novinky, Michal Sztemon

Není to tak dávno, co skončil turnaj AMD PG Challenge v Praze a opět tady máme velkou akci, tentokrát je to světové finále Electronic Sports World Cup v Paříži, na němž bojuje i osmička reprezentantů české scény. Jak si ve svých bojích vedou? I to se dozvíte v tomto článku.

Článek

Zprávy z domova

  • Vítězem PlayZone Cupu v týmové bojové hře Vietcong se stal tým We Were Immortal, který tak potvrdil svou současnou pozici na české scéně. Druhý skončil Czech Amateur Clan, bronz berou borci z týmu Legio tartatus Proeliator.
  • Od počátku července je opět možné provozovat strategii Warcraft III v počítačových hernách. Složitá licenční ujednání dotáhla do konce společnost ProGamers, ta bude nyní distribuovat pro použití v hernách i další tituly od Blizzardu (Starcraft: Broodwar, Diablo II).
  • Česko-slovenský Counter-Strike klan Team+ mění sestavu, přestože zvítězil v domácí kvalifikaci na ESWC. Do týmu přicházejí ostřílení borci Dave a Tasso (ex-členové AMD Cyber Teamu), cílem klanu je prosazení se na mezinárodní scéně.
  • První mezihernový ČMSP turnaj o prázdninách se uskuteční o víkendu ve 13 hernách sítě PG Cyber Café. Do nich se sjednou příznivci Vietcongu, kteří budou bojovat o finanční odměnu 2500 Kč, hardware od Logitechu a volné hodiny v PGCC.

Obrázek ze strategie Warcraft III.

Zdroj: www.progamers.cz

Zprávy ze světa

  • Kromě ESWC (viz. dále) se v tomto týdnu koná i turnaj CPL Summer v americkém Dallasu. Tam se představí nejlepší světoví hráči ve hře Painkiller, CS: Source a Day of Defeat, v přece jen hranějších hrách Counter-Strike 1.6 a Warcraft III má navrch obsazení na ESWC. Celkem se na CPL hraje o 220 000 amerických dolarů.
  • Čeští W3 reprezentanti v soutěži European Nations Championships si zřejmě vybojovali postup na LAN finále do Německa. Ihned po klíčovém zápase našich proti Nizozemsku (5:0 pro ČR) ale nizozemský soupeř odstoupil z turnaje a admini jeho zápasy kontumovali.  Česká reprezentace podala protest, přinejhorším si o postupové místo zahraje s Francií.
  • Vítězem slovenské CS ligy e-Sports.sk se stal slovenský klan fu.sk, když ve velkém finále na LANu porazil český tým nEophyte v poměru 2:0 na mapy. fu.sk si odnesli hotovost ve výši 30 000 Sk, na nEph zbyla polovina.
  • Čeští reprezentanti ve hře Starcraft: Broodwar se rozehrávají k výborným výkonům. Po jasné výhře nad Rakouskem v poměru 6:1 si tentokrát podali dalšího soupeře, Řecko, a to rovnou 7:0. Naši borci se drží v čele tabulky, nyní je čekají zápasy s klíčovými soupeři - Německem a Ruskem.

Loňští vítězové turnaje CPL ve hře Counter-Strike - mezinárodní klan NoA.

Zdroj: www.gotfrag.com

Electronic Sports World Cup

I když velkých světových turnajů s hodně tučnou finanční dotací (ESWC 2005 konkrétně 300 000 dolarů) je čím dál více, přesto se dá podle počtu účastníků i podle jejich výkonnosti na ostatních turnajích říci, že do Paříže v termínu 6.-10. července 2005 se sjela smetánka mezi hráči počítačových her. O to více nás může těšit, že je mezi nimi i osm hráčů, kteří si vybojovali postup z česko-slovenské kvalifikace a že tak můžeme podívat, jak jsou na tom v porovnání se světem.

Postupující z česko-slovenské kvalifikace:

Postupující z česko-slovenské kvalifikace:- i.defeaters (Slovensko) - Counter-Strike

Postupující z česko-slovenské kvalifikace:- i.defeaters (Slovensko) - Counter-Strike- ACT.Giacomo (ČR) - Warcraft III

Postupující z česko-slovenské kvalifikace:- i.defeaters (Slovensko) - Counter-Strike- ACT.Giacomo (ČR) - Warcraft III- it-Hum4nic (ČR) - Warcraft III

- Vortex (ČR) - Pro Evolution Soccer 4

Část areálu na ESWC 2005, kde se hrají zápasy v Counter-Striku.

Zdroj: www.progamers.cz

Všichni naši hráči už mají za sebou boje v základních skupinách, do dalších bojů (ty se odehrají dnes a zítra) postupuje jediný GiacomoAMD Cyber Teamu, který skončil ve své skupině na druhém místě. defeaters i Hum4nic obsadili shodně čtvrté, nepostupové místo a jsou z dalších bojů vyřazeni, nelítostný systém velkých skupin o deseti hráčích vyřadil i "fotbalistu" Vortexe.

Na podrobnější informace včetně fotografií od členů naší výpravy se můžete těšit příští týden, více informací o turnaji najdete na stránkách pořadatele domácí kvalifikace, společnosti ProGamers.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Counter-Strike 1.6 stále vede

Na začátku letošního roku přišel vydavatel Counter-Striku, společnost Valve, s novou verzí této hry. Ta je postavena na enginu Half-Life 2 a nese jméno...

Výběr článků

Načítám