Hlavní obsah

On-line hry: Elitní soutěž v NHL 2004 startuje

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již brzy odstartuje soutěž nejlepších hráčů ledního hokeje v České republice - Novinky.cz NHL 2004 Liga, podrobnosti týkající se registrace najdete v článku spolu s informacemi týkajícími se samotné hry NHL 2004. Samozřejmě nebudou chybět pravidelné informace ze světa progamingu - dohrála se AMD PG Counter-Strike liga a finále ESL v BroodWaru.

Foto: Jana Bečková

Karola vyhlídka

Článek

Zprávy z domova

  • Vítězem prestižní AMD PG ligy ve hře Counter-Strike se stal klan NecroRaisers, který ve finále porazil BlackTrains 25:21. NecroRaisers si rozdělí 20 000 korun, poražený finalista 13 000. Na třetím místě se po kontumační výhře umístil tým nEophyte.
  • V pražské herně BattleZone se konalo finále české soutěže Electronic Sports League ve hře StarCraft: BroodWar, na které se sjelo osm nejlepších hráčů z celé republiky. Nejúspěšnější byl hráč klanu nEophyte Destroyer, který ve finále porazil hráče z klanu MeGame BaBa v poměru 2:1 a získal tak 20 000 korun.
  • Česká scéna ve Vietcongu se opět otřásá v základech. Po rozpadu kdysi nejlepšího klanu Brothers in Arms a následného vzniku nového klanu Platoon of Death tentokrát právě PoD přicházejí o svého clanleadera. Hráče drSmetko totiž zlákal do svých spárů multiklan NecroRaisers, který si od něj slibuje zlepšení výkonů své Vietcong sekce.

Zprávy ze světa

  • Evropská soutěž národů v Counter-Striku a WarCraftu III se pomalu rozjíždí. Česká republika byla nalosována do jihovýchodní skupiny spolu se Slovenskem, Rumunskem, Bulharskem, Jugoslávií, Řeckem a Tureckem. Další informace najdete na stránkách European Nations Championship, složení obou českých reprezentací by mělo být představeno ještě v tomto týdnu.
  • Fiasko kolem Cyber X Games nekončí - organizátoři obviňují kdekoho, hráči zase vyčítají pořadatelům totální nezvládnutí akce a elektronické sporty se dostávají na stránky deníků v celých Spojených Státech. Objevily se dokonce informace, že organizátoři nebudou mít dostatek financí na proplacení nákladů týmům, jak původně slibovali.
  • Krabice hry NHL 2004 dostává nový obal - Dany Heatley byl nahrazen Joe Sakicem. Electronic Arts tak přece jen zareagovali na autonehodu, při níž Heatley zabil svého spoluhráče a nahradili jej méně kontroverzním hráčem z týmu Colorado Avalanche.

Novinky.cz NHL 2004 liga

Přesně 2.2.2004 bude odstartována Novinky.cz NHL 2004 Liga, které se bude účastnit 30 nejlepších hráčů NHL v České republice. Do 1. sezóny bude oněch 30 nejlepších hráčů nasazeno z prestižních českých lig, konkrétně 15 hráčů z |i|NHL ligy a 15 hráčů z INET ligy. Tuto patnáctku si určuje vedení každé z lig samo, ale kritérii budou zřejmě úroveň hry a dostatečná aktivita. Každý z hráčů Novinky.cz NHL 2004 Ligy musí být členem Českomoravského svazu progamingu. Liga bude hrána téměř totožným systémem jako "pravá" kanadsko-americká NHL. Hráči tedy budou rozděleni do 6ti divizí (severovýchodní, atlantická, jihovýchodní, centrální, severozápadní, pacifická), ve které bude mít každý z hráčů přidělen jeden tým.

Představení hry: NHL 2004

Co říkají o své hře u EA Sports: "Hra NHL 2004 nyní dokáže vystihnout podstatu hokeje v NHL, protože umožňuje dokonale ovládání hráčů i puku, drsné souboje a mnoho dalších funkcí . S jejich pomocí, například s novou funkcí Bruise Control, můžete ovlivnit tvrdost, s jakou se v soubojích postavíte proti svému soupeři, a díky plynulému realistickému bruslení můžete provádět lepší finty a zdrcující rány na otevřeném ledě. Novinkou, kterou přináší verze NHL 2004, je úplně nová úroveň Dynasty Mod / mód Dynastie /, která vám umožní se utkat se světovými mužstvy v mezinárodních ligách. Protože nová verze NHL přináší mnohem lepší vzhled i ovládání, trojrozměrné zobrazení diváku, obratnější přihrávky i agresivní hru u mantinelu, požitek z hokejové hry je nyní naprosto dokonalý."

A nyní překlad:

  • NHL 2004 je nejlepší simulací hokeje na monitorech, to není chvástání, to je prostě fakt.
  • Ovládání umožňuje poslat přihrávku na jakékoliv místo na ledě.
  • Nový systém bitek Bruise Control, ve kterém se vyřádí agresivnější jedinci.
  • V manažerském módu se (překvapivě) stanete manažerem klubu, kupujete, prodáváte, vyhazujete, vyděláváte.
  • Jsou přidány některé další evropské soutěže - německá, švédská a finská.

Potřebný hardware: PC s procesorem min. 700 MHz, 128 MB RAM, grafická karta podporující DirectX 8.1

Potřebný software: NHL 2004 (cena cca 1500 Kč)

Tipy a triky:

  • Z celé série NHL je zde nejdůležitější bránění - je proto velmi žádoucí mít v obraně alespoň jednoho tvrďáka se symbolem kladiva (a tady jej používat).
  • Zvolte si správnou obrannou strategii, mezi "profíky" letí Protect Net (Chránit síť).
  • Je však třeba i dávat góly... Stejně jako v reálném hokeji platí kombinace a střelba, problémem proti živému protivníkovi je zavezení puku do jeho obranné třetiny, o což by se měl postarat některý z rychlých hráčů.
  • Podobně jako u ostatních NHL sérií i zde je jedna chybka, téměř jistá branka, která se dává z prostoru za brankou či vedle ní. V některých soutěžích je to však zakázáno a i tam, kde tomu tak není, se to nepovažuje za fér hru.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: NecroRaisers si platí trenéra

Vážení čtenáři, v tomto pravidelném seriálu vám budu každý pátek přinášet informace ze světa profesionálního hraní počítačových her. Postupně byste se měli...

On-line hry: Hrají si a vydělávají

Minule jsme se věnovali 3D hře Counter-Strike, dnes je na řadě nejoblíbenější strategie dneška - WarCraft III. Dozvíte se základní informace o hře, tipy...

On-line hry: Nejlepší hráči letí do USA

V předchozím díle jsme probrali WarCraft III, dnes je hlavním tématem NHL 2004, konkrétně vyvrcholení české kvalifikace na Světový šampionát. A kteří dva čeští...

Výběr článků

Načítám