Hlavní obsah

On-line hry: Druhá část domácí WCG kvalifikace

Novinky, Michal Sztemon

Druhé finále česko-slovenské kvalifikace World Cyber Games je za námi, o letenky do Seattlu si to v brněnské herně AMD PG Cyber Café rozdalo 60 soutěžících. Podařilo se slovenským hráčům zvrátit nepříznivý poměr a získat místa na světovém WCG finále? To si přečtěte v dnešním článku o on-line hrách, nechybí rozhovor s kapitánem vítězného CS týmu.

Článek

Finále česko-slovenské kvalifikace WCG v Brně

minulém článku o on-line hrách jste si mohli přečíst informace o prvním finále česko-slovenské WCG kvalifikace, které se odehrálo v Bratislavě. Dnes je čas na finále číslo dvě, to se uskutečnilo v největší počítačové herně v České republice - AMD PG Cyber Café Velký Špalíček v Brně. I zde se bojovalo v pěti soutěžích, a to Counter-Strike 1.6, FIFA 07, Need For Speed Carbon, Age of Empires III a Dead or Alive 4. Jak dopadly vzájemné souboje Čechů a Slováků?

Counter-Strike 1.6

Velmi slušně obsazený turnaj, v němž si většina týmů dělala naděje na vítězství. V pozici největšího favorita vstupovali do soutěže fu.sk a se zjevnou lehkostí přehrávali všechny své soupeře. Jedinou slabší chvilku si vybrali ve finále proti mladým hráčům českého týmu Blue Apple, ale zkušenostmi vývoj finále otočili a můžou se těšit do Seattlu. Zklamal nejlepší český tým nEophyte, který bude mrzet porážka právě s Blue Apple.

1. místo: fu.sk (SR) - postup na WCG

1. místo: fu.sk (SR) - postup na WCG2. místo: Blue Apple (ČR)

3. místo: nEophyte (ČR)

Need For Speed Carbon

Na finále ve hře NFS Carbon přicestovala pouze polovina kvalifikovaných hráčů, už od počátku mezi nimi hráli prim dva soutěžící - elitní český NFS hráč a nedávný Mistr ČR škol Marcel "QuiDlSenna" Stružka, proti němu stál nejlepší český hráč Trackmania Nations Antonín "Toni" Bláha. Toni se pro potřeby WCG krátkodobě přeorientoval na NFS, nakonec mu to málem stačilo. Po extrémně vyrovnaném průběhu rozhodl o vítězství QuiDlSenny až poslední závod.

1. místo: Marcel "QuiDlSenna" Stružka (ČR) - postup na WCG

1. místo: Marcel "QuiDlSenna" Stružka (ČR) - postup na WCG2. místo: Antonín "Toni" Bláha (ČR)

3. místo: Pavel "qw3rt" Hrabík (ČR)

FIFA 07

Možná nejlepší konkurence se sešla ve hře FIFA 07, bylo zajímavé sledovat, zda hráči ze Slovenska potvrdí dobrou formu z poslední doby anebo se prosadí zkušenější Češi. Chyběl loňský vítěz el-Diablo a uvolnil tak trůn pro Adama "Adamosise" Klanicu, který ve finále přehrál uNi-Butmena v poměru 3:1. Nedávný vítěz Microsoft FIFA ligy Adamosis tak ukázal, že se dobře připravil i na WCG a bude mít šanci ukázat, jak si stojí v porovnání se zahraniční konkurencí.

1. místo: Adam "Adamosis" Klanica (SR) - postup na WCG

1. místo: Adam "Adamosis" Klanica (SR) - postup na WCG2. místo: Jan "Butmen" Ševčík (ČR)

3. místo: Roland "Lionel30" Čaprnka (SR)

Age of Empires III The WarChiefs

Strategie ze série Age of Empires patří mezi WCG hry již hodně dlouho, dlouhodobě nejlepším českým hráčem (a několikanásobným WCG reprezentantem) je Filip "Dratek" Nechanský. Proslýchalo se, že Dratek už tolik AoE netrénuje, ale na WCG finále se připravil velmi dobře a neměl větší konkurenci. Jeho finálovým soupeřem se stal klanový kolega z týmu Nublex M4rky, Dratek vyhrál jasně 2:0.

1. místo: Filip "Dratek" Nechanský (ČR) - postup na WCG

1. místo: Filip "Dratek" Nechanský (ČR) - postup na WCG2. místo: Marek "M4rky" Flaška (ČR)

3. místo: Tomáš "H4rpner" Bruštík (ČR)

Dead or Alive 4

Mezi třemi hrami na konzole Microsoft Xbox 360 se největší konkurence čekala v mlátičce Dead or Alive 4, to se i potvrdilo. Pozici favorita postoupivšího do finále z nejlépe obsazené pražské kvalifikace potvrdil Radek Demjan, v civilu zaměstnanec herní firmy CD Projekt.

1. místo: Radek Demjan (ČR) - postup na WCG

Kompletní česko-slovenská WCG kvalifikace je tedy za námi, z 10 disciplín triumfovali v 7 čeští hráči, vítězství pětičlenného slovenského Counter-Strike týmu srovnává počet hráčů ze Slovenska rovněž na 7. Těžko soudit, který soutěžící má největší šance uspět, v rozhovoru působil sebevědomě vítěz CC Artik, své určitě bude chtít říct i Dratek, vítěz AoE3. Zřejmě nejsledovanější asi bude Counter-Strike finále, tam je ale největší konkurence.

Minirozhovor s kapitánem týmu fu.sk

Slovenský Counter-Strike tým fu.sk vypálil rybník všem ostatním českým a slovenským CS týmům a dokázal v silné konkurenci WCG kvalifikace zvítězit. Co si o vítězství a šancích týmu v americkém Seattlu myslí kapitán týmu fu.sk Radovan "uNreaL" Bratinka? Na to jsme se ho zeptali v krátkém rozhovoru.

Ahoj, gratuluju k vítězství a postupu. Čekali jste, že zvítězíte?

Ahoj, díky. Neřekl bych, že jsme že to čekali, protože podle nás jsme nebyli až tak dobře připravení, jako bychom chtěli být na akci, jakou je WCG kvalifikace, ale věřili jsme si. :)

Koho jste považovali za největší soupeře?

Já osobně, ale myslím, že i celý náš tým, jsme jednoznačně za největší favority považovali hráče z nEophyte.

Jak intenzivně jste před turnajem trénovali?

Zhruba 10 dní trénování online (3-4 mapy denně) a 10 dní trénování na LANu (5-6 map denně).

Myslíte, že máte šanci na světovém finále uspět?

Těžko říct, na ESWC jsme chtěli postoupit ze skupiny, to se nám bohužel nepodařilo, takže WCG bude taková naše druhá šance. Všechno to závisí na následujících dnech a na tom, kolik času budeme věnovat tréninku (samozřejmě se budeme snažit co nejvíc).

Kdy začínáte s tréninkem a co chcete vylepšit na své hře?

Většinu věcí, které jsme chtěli vylepšit, jsme vylepšili ještě před samotnou WCG kvalifikací, takže žádné radikální změny nechystáme. Spíš se chceme zaměřit na individuální zlepšování naší hry, hlavně ten aim :) S tréninkem začínáme už tento víkend, kdy se chystáme na maďarskou LAN akci BECUP, o týden později nás čeká slovenský MH, no a potom začneme s klasickými online/lan tréninky.

Koho považujete za favority WCG?

Ja osobně považuju za největšího favorita švédský tým Fnatic. Viděl jsem jejich pár posledních zápasů a myslím, že mají nejlepší formu. Do WCG je ale ještě poměrně dost času, takže věřím, že ani Pentagram anebo Attax se nedají zahanbit.

Jaké máte do budoucna plány na rozvoj klanu? Kdy představíte web, nějakou novou sekci?

Nikdy jsme neměli žádné velké plány. :) Ale minimálně chceme vyhrát potřetí za sebou InvexCup, kvalifikovat se i příští rok na ESWC, no a mezitím navštívit nějaký zahraniční turnaj. S webem to je u nás věčný problém, momentálně jsme měli k dispozici pár návrhu designu, ale pořád to není to pravé. O další sekce nemáme zájem, možná Dota sekci :P. Čím víc lidí, tím víc problémů :)

Díky za odpovědi.

Nemáš zač, měj se.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: WCG kvalifikace na Xboxech začíná

Jak již možná víte, počátkem října se v USA uskuteční "herní olympiáda" World Cyber Games. Turnaje se zúčastní i hráči z České republiky, nyní přichází...

Výběr článků

Načítám