Hlavní obsah

On-line hry: Domácí FIWC vyhrál čtrnáctiletý Ivaninho

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česko-slovenská kvalifikace FIFA Interactive World Cup má za sebou finálový turnaj, z něhož vzešel vítěz postupující do světového finále. Po dramatických bojích se raduje čtrnáctiletý hráč Ivaninho, který se tak může těšit na konkurenci v Berlíně. V článku nechybějí ani další progamingové informace, např. o průběhu Mistrovství ČR škol ve hře NFS.

Článek

Novinky z domova

  • V pražské herně BattleZone byl o víkendu odehrán velký domácí Counter-Strike: Source turnaj, účastnilo se jej 12 týmů z domácí špičky. Vítězství vybojoval tým eSuba, když ve finálovém zápase jasně přehrál klan Magic Balloons v poměru 13:1. Třetí pozici obsadili borci z týmu nEophyte, právě oni jako jediní dokázali eSubu aspoň trochu potrápit. Medailisté si odnesli 15 000 Kč v hotovosti a myši a podložky od SteelSeries.
  • Český CoD4 tým eSuba pokračuje ve výborných výsledcích z poslední doby a navazuje na své úspěšné vystoupení v Holandsku. Do online poháru dSlash Foxconn Cup se přihlásilo více než 100 evropských týmů (včetně SK Gaming či Logitech.fi), nejlepší ale byli čeští hráči a můžou se tak těšit na pěkné ceny od partnerů turnaje (myši, základní desky).
  • O víkendu se v síti heren PG Cyber Café uskutečnil pravidelný turnaj PG Cyber Tour ve hře Call of Duty 4, při absenci týmu eSuba se otevřela cesta k úspěchu pro ostatní týmy. Turnaje se zúčastnilo 18 týmů, hrálo se o 4000 Kč v hotovosti a volné hodiny v hernách. Vítězství vybojovali NecroRaisers, na stříbrném stupínku stanuli hráči týmu exZenie.

Intel cssource.cz Tournament v plném proudu

Novinky ze světa

  • Pravidelný žebříček ZoneRank, v němž jde kromě prestiže i o odměny pro nejlepší, byl znovu aktualizován, promítly se do něj především dva velké odehrané turnaje - Extreme Masters a SEC. V Counter-Striku si první pozici drží švédští Fnatic, stříbrní jsou SK Gaming a bronzoví polští PGS. Ve Warcraftu III vede s velkým náskokem korejský hráč Moon následovaný Číňanem Skyem a Francouzem ToDem.
  • Stříbrný hráč říjnového Mistrovství ČR v počítačových hrách ve hře Warcraft III, Dominik "nEph.KraGesh" Sušila, uspěl na mezinárodním LAN turnaji v Polsku. Akce s názvem Royal Open LAN se konala v Krakově, kromě domácího Paladyna se účastnila kompletní polská špička. Ve finále KraGesh porazil BVG.Jagra 2:1 na mapy, je to jeho první úspěch na mezinárodní scéně.
  • Jeden z nejlépe finančně zajištěných týmů světa Meet Your Makers vstupuje do Call of Duty 4, když si smluvně zavázal britské hráče, kteří dříve působili v týmu The Last Resort a mají na kontě dvě druhá místa z posledních velkých LAN turnajů. Proslýchá se, že se TLR nehodlají vzdát bez boje a na přechod své CoD4 divize k MYM si stěžují u organizace G7 sdružující velké herní týmy.
  • Není to tak dávno, co organizace Cyberathlete Professional League (CPL) ohlásila konec svého působení v elektronických sportech. Nyní se ukazuje, že CPL nejsou ani zdaleka jediní s problémy při vyplácení výher, podobnou situaci řeší i GGL s EuroCupem (téměř roční prodlení výplaty výher). Dalšími "hříšníky" jsou pořadatelé Electronic Sports World Cupu (ESWC), ti ale hráčům ještě před turnajem oznámili, že výplata peněz může trvat i rok.

Britský CoD4 tým Meet Your Makers (zde ještě jako TLR)

Turnaj FIFA Interactive World Cup vyhrál čtrnáctiletý slovenský hráč

FIFA Interactive World Cup je jediným oficiálním herním turnajem pod záštitou organizace FIFA, která sdružuje 207 fotbalových asociací na světě. FIFA pořádá turnaj společně se společnostmi Electronic Arts a Sony a dává hráčům každý rok šanci zúčastnit se světového turnaje a poměřit síly s hráči z ostatních kontinentů. Grand finále FIWC se uskuteční v květnu 2008 v obchodním komplexu Sony Center v Berlíně, soutěžící si zahrají o 20 000 dolarů a vítěz získá pozvánku na galavečer FIFA World Player a může si popovídat s hvězdami fotbalového světa.

Domácí kvalifikace je společná pro Českou republiku a Slovensko, z kvalifikačních turnajů si postup do finálového turnaje zajistilo 32 nejlepších hráčů. Finálový turnaj se uskutečnil 30. března 2008 v pražském Paláci Flóra, kromě pěkných věcných cen (konzole Sony PlayStation 3, hra FIFA 08, poukázka na věci Adidas) se soutěžilo o účast na světovém finále v Berlíně.

FIFA Interactive World Cup 2008

Na turnaj se dokonce sázelo u Fortuny, největším favoritem byl aktuální Mistr ČR Filip "Koozy" Lejček z klanu eSuba. Ten však narazil už v základní skupině a po těsných prohrách byl vyřazen. Do čtvrtfinále play-off se probojovalo 5 hráčů ze Slovenska a jen 3 z České republiky, což určitě málokdo čekal. Ve finále se utkali čtrnáctiletý slovenský talent Ivaninho a přední český hráč DiDa, mírným favoritem byl český hráč. V základní hrací době skončil zápas 2:2, v prodloužení dali každý po jedné brance, rozhodující čtvrtý gól pak přidal 14-ti letý slovenský reprezentant Ivaninho z penalty těsně před koncem prodloužení.

Konečné výsledky česko-slovenského FIWC:

Konečné výsledky česko-slovenského FIWC:1. místo: Ivan "Ivaninho" Pastyrčák (SR)

Konečné výsledky česko-slovenského FIWC:1. místo: Ivan "Ivaninho" Pastyrčák (SR)2. místo: Lukáš "DiDa" Černý (ČR)

Konečné výsledky česko-slovenského FIWC:1. místo: Ivan "Ivaninho" Pastyrčák (SR)2. místo: Lukáš "DiDa" Černý (ČR)3.-4. místo: Peter "triskac" Ščurka (SR)

3.-4. místo: Martin "sqhm" Bohunický (SR)

Nejhezčí ceny si z Prahy odvezl pochopitelně vítěz, a to konzoli Sony PlayStation 3, hru FIFA 08 na PS3, dárkový poukaz na 5000 Kč u Adidasu, oficiální fotbalový míč Adidas Euro 2008, oficiální fotbalový dres Adidas Euro 2008 a mnoho dalšího. Nyní má Ivaninho zhruba měsíc a půl na trénink, vítěze světového finále budeme znát 24. května. Více informací o FIWC najdete na http://www.fiwc.cz/.

FIFA Interactive World Cup 2008

Fujitsu Siemens Mistrovství ČR a SR škol ve hře NFS: ProStreet - známe finalisty

Stejně jako v předchozích letech se i letos žáci a studenti základních a středních škol mohou zapojit do domácího herního mistrovství, zvolenou hrou je závodní Need For Speed: ProStreet od Electronic Arts. Nejlepší hráči získají nejen diplomy a poháry, hlavním lákadlem jsou letos tři herní počítače Fujitsu Siemens řady SCALEO, další úspěšní soutěžící se můžou těšit na originální hry od Electronic Arts a volné hodiny v hernách sítě VOLNÝ PG Cyber Café.

Ceny pro nejlepší:

Ceny pro nejlepší:1. místo: pohár, diplom a titul Mistr ČR a SR škol ve hře NFS: ProStreet

Ceny pro nejlepší:1. místo: pohár, diplom a titul Mistr ČR a SR škol ve hře NFS: ProStreet 1.-3. místo: počítače Fujitsu Siemens SCALEO Pa 2666 + další věcné ceny

Ceny pro nejlepší:1. místo: pohár, diplom a titul Mistr ČR a SR škol ve hře NFS: ProStreet 1.-3. místo: počítače Fujitsu Siemens SCALEO Pa 2666 + další věcné ceny1.-8. místo: diplom, originální hry od Electronic Arts, volné hodiny v PGCC

9.-16. místo: diplom, reklamní předměty, volné hodiny v PGCC

Fujitsu Siemens Mistrovství ČR a SR škol ve hře NFS ProStreet

Počet přihlášených je opět velmi solidní, celkem se do bojů zapojilo 1470 hráčů z 211 škol. Kvalifikace se uskutečnily ve 32 městech v ČR i na Slovensku, nejlepší hráči se probojovali do semifinále, které bylo odehráno v tomto týdnu v Praze a Brně. Zatímco v kvalifikacích byl rozdíl ve výkonnosti mezi hráči poměrně zřetelný, v semifinále už bylo všechno jinak. Většina soutěžících přijela na semifinále dobře připravena a o vítězích a poražených rozhodovaly desetiny sekundy.

Není překvapením, že školní mistrovství si nenechal uniknout Marcel Stružka, obhájce titulu z předchozího turnaje, který samozřejmě bez větších problémů postoupil do finále. Z každého semifinále vzešli celkem čtyři nejlepší hráči, osmička postupujících si to ve čtvrtek 10. dubna v herně VOLNÝ PGCC Nový Smíchov v Praze rozdá o titul a věcné ceny.

Finalisté Fujitsu Siemens Mistrovství ČR a SR škol:

Finalisté Fujitsu Siemens Mistrovství ČR a SR škol:Filip Hámek (Karlínské gymnázium, Praha)

Finalisté Fujitsu Siemens Mistrovství ČR a SR škol:Filip Hámek (Karlínské gymnázium, Praha)Richard Bláha (Gymnázium Jaroslava Vrchlického, Klatovy)

Finalisté Fujitsu Siemens Mistrovství ČR a SR škol:Filip Hámek (Karlínské gymnázium, Praha)Richard Bláha (Gymnázium Jaroslava Vrchlického, Klatovy)Marcel Stružka (SŠSD Frýdek-Místek)

Finalisté Fujitsu Siemens Mistrovství ČR a SR škol:Filip Hámek (Karlínské gymnázium, Praha)Richard Bláha (Gymnázium Jaroslava Vrchlického, Klatovy)Marcel Stružka (SŠSD Frýdek-Místek)Jakub Habrman (SOŠ a SOU Chrudim)

Finalisté Fujitsu Siemens Mistrovství ČR a SR škol:Filip Hámek (Karlínské gymnázium, Praha)Richard Bláha (Gymnázium Jaroslava Vrchlického, Klatovy)Marcel Stružka (SŠSD Frýdek-Místek)Jakub Habrman (SOŠ a SOU Chrudim)Daniel Háva (Matiční gymnázium, Ostrava)

Finalisté Fujitsu Siemens Mistrovství ČR a SR škol:Filip Hámek (Karlínské gymnázium, Praha)Richard Bláha (Gymnázium Jaroslava Vrchlického, Klatovy)Marcel Stružka (SŠSD Frýdek-Místek)Jakub Habrman (SOŠ a SOU Chrudim)Daniel Háva (Matiční gymnázium, Ostrava)Lukáš Kupka (ZŠ a MŠ Šilheřovice)

Finalisté Fujitsu Siemens Mistrovství ČR a SR škol:Filip Hámek (Karlínské gymnázium, Praha)Richard Bláha (Gymnázium Jaroslava Vrchlického, Klatovy)Marcel Stružka (SŠSD Frýdek-Místek)Jakub Habrman (SOŠ a SOU Chrudim)Daniel Háva (Matiční gymnázium, Ostrava)Lukáš Kupka (ZŠ a MŠ Šilheřovice)Martin Hruboň (SŠTO, Olomouc)

Lukáš Vítek (ZŠ Štolcova, Brno)

Fujitsu Siemens Mistrovství ČR a SR škol ve hře NFS ProStreet

Již příští týden se rozhodne, kdo z žáků a studentů je nejlepší ve hře NFS ProStreet, v herně VOLNÝ PGCC Nový Smíchov nebude chybět tým herní televize PG24 s kamerou, takže vám žádný souboj neunikne. Dokážou hráči ještě vylepšit své výkony a vybičovat se k lepším výkonům? Kdo se nejlépe vyrovná s tlakem? To se dozvíte příští týden.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám