Hlavní obsah

On-line hry: Defeaters znovu neporažení

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Báječně vkročili naši zástupci do nového ročníku ClanBase NationsCupu. Po neúspěchu CS 1.6 výběru, který se do soutěže ani nekvalifikoval, přišly první dobré zprávy od reprezentací v CS:S a CoD4, jež obě v prvních utkáních zdolaly své nelehké soupeře. Mezitím česko-slovenští DEFEATERS pokračují ve své senzační šňůře offline triumfů.

Článek

Novinky z domova

  • Jako zcela poslední zveřejnil svou reprezentační sestavu náš největší klenot, český národní tým v Counter-Strike: Source. Reprezentační dres si oblékli hráči WT, sneix, pR (všichni tři z Reason Gaming), MajklGO, tv1 (oba inteRaction), Ice_ a DukE (oba liFeless). Obhájci loňského zlata započali sezónu úspěšně, když hladce porazili výběr Estonska. V dalších duelech je očekává Švédsko, Turecko, Portugalsko a Finsko.
  • Ani naši zástupci v Call of Duty 4 nezůstali pozadu. Základní sestava ve složení Mazarini, holli, skywalker, king a paradox narazila hned ve svém prvním zápase na silné Norsko, které zdolala 13:7. V cestě za postupem nás čeká ještě Slovinsko a Irsko.
  • Zásadním změnám dostály Counter-Strike: Source sekce předních domácích klubů eEriness a SnoopY. Prvně zmínění, jež teprve nedávno vznikli, vyměnili dva hráče. Za odevšího Stickera a Wendela přišly více než dostačující posily v podobě davestara s GuardiaNem, které tedy mají za úkol doplnit Majurka, erssse a Dombiho. U SnoopY pro změnu představili kompletně nového zástupce, jež je bude zastupovat na poli CS:S a to konkrétně hráče Bordela, wh!spa, Joeyeho, bLwa, bize a wolfa.
  • Slovenský klub DEFEATERS oficiálně potvrdil svou novou Counter-Strike 1.6 sestavu pro rok 2009. Vítěz téměř všech loňských tuzemských akcí se musel vypořádat s odchodem svého dlouholetého kapitána h4 do neaktivity, krátce na to učinil podobný krok i jeho krajan Nim. Vedení to vyřešilo dalším angažováním českých hráčů, což ještě do nedávna čistě slovenský celek přeměnilo na téměř český. Slovákovi skreqonemu nyní dělají spoluhráče Češi zEro, Pepik, selby a zigurat.

:. DEFEATERS po úspěšném finále U2 oficiálně přijmuli do svých řad zigurata, již čtvrtého hráče české národnosti v tomto slovenském klubu.

Novinky ze světa

  • Momentálně neoficiální DotA tým číslo jedna Meet Your Makers přibral do svých řad dalšího člena. Dánský klub je bohatší o zkušeného PlaymatEho, s nímž se představil už na vítězném turnaji DreamHack Winter. PlaymatE u MYM doplní Dány Maelka, Pushera, MaNia, Američany Feara s MeRLiNim a Němce H4nn1ho. 
  • Celek n!faculty, dvojnásobný vícemistr Německa z posledních dvou ročníků prestižní Counter-Strike 1.6 EPS ligy, učinil pro nadcházející sezónu dvě zásadní změny. Bez udání důvodu se rozloučil s hráči gerdim a Frighem a okamžitě podepsal smlouvy s bývalými zástupci konkurenčních mTw.de ODIEm a cashem. Ti se společně b4dem, chrizzoem a shiddym budou pokoušet získat alespoň tolik ocenění jako v roce 2008.
  • Kanadský Call of Duty tým Evil Geniuses se rozhodl ukončit své působení na hráčské scéně. Po obrovském zklamání pátého vydání CoD se čtyřčlenná sestava wombat, wiseguy, rob-wiz a deny, která mimojiné získala zlato na The-eXperience či stříbro na i34, nadobro uchýlila do neaktivity a v nejbližší době neplánuje s pokračováním své úspěšné kariéry.
  • Již 11. pokračování uznávané DotA soutěže MYM PriDe má svého vítěze. Po nezvykle dlouhých průtazích se jím nakonec stal nově vzniklý klan Kingsurf international, jenž po dobu celého turnaje působil ještě pod názvem mousesports. Ten ve finále porazil domácí Meet Your Makers. Třetí skončili rovněž dánští Mom equals toilet a nevděčná bramborová pozice připadla ruským Rush3d.

:. Kingsurf international si krátce po svém vzniku připsali první zlato. K tomu jim dopomohli i hráči, jež ještě nedávno působili v mouz, tedy klubu z něhož KS vznikli.

DEFEATERS na U2 přidali další zlato do své sbírky

V sobotu 24. ledna se v bratislavské herně ABYSS odehrálo lan finále Undzwei ProgamingShop ligy. U2 je momentálně třetí největší ligou v tuzemsku, ačkoliv se stále netěší přízně těch nejlepších klanů, což bylo vidět i na seznamu účastníků jak v průběhu soutěže, tak i na sobotním vyvrcholení. Finále se původně měly zúčastnit čtyři týmy, poslední kvalifikovaný však svůj start odřekl, a tudíž se do bojů o věcné ceny v hodně zhruba 1 500 eur zapojily pouze celky DEFEATERS, eSuba a Perun PG.

:. Se slovenskými Perun PG se na finále Undzwei původně počítalo spíše jenom do počtu. To však hráči vyvrátili porážkou v současnosti nejsilnějšího celku u nás.

Z důvodu malého počtu klanů se přistoupilo na systém, kdy si každý zahraje s každým, přičemž nejlepší z těchto tří duelů postoupí přímo do samotného Grand finále.

Výsledky základní skupiny byly právě i díky této motivaci o dost zajímavější. První zápas se odehrál mezi eSubou a Peruny, výsledek byl přesně takový, jaký se očekával, český celek zvítězil 16:9. Hned druhé klání ale mnohé zaskočilo, protože právě Perun PG si porazili s dosud neporazitelnými DEFEATERS a to 16:10.

A aby toho nebylo málo, "difítři" v posledním zápase přemohli eSubu 16:13. Poněvadž měli všichni tři zúčastnění po shodném skóre 1-1, došlo na počítání bodů, což hovořilo v prospěch eSuby.

:. Tým eSuba znovu nedosáhnul až na samotný vrchol. Po skvělém začátku opět selhal až v samotném finále.

Ta tedy putovala přímo do finále hraného stylem BO3, jinak řečeno, šampionem je ten, kdo první vyhraje dvě mapy. Soupeřem se jí nakonec stal klub DEFEATERS, který si v semifinále rovněž hraného BO3 poradil se slovenskými PPG snadno 16:3 a 16:7.

Podobný scénař se odehrál i v Grand finále, kde původem slovenský tým znovu ovládnul obě mapy a bodově 16:10 a 16:5 strhnul vítězství na svou stranu. Jedná se tedy už o druhý letošní offline triumf celku DEFEATERS a již šestý v řadě při úspěšných účastí na loňském finále United-Games, Undzwei, CSL a WGT.

:. DEFEATERS se po rozpačitém začátku s PPG otřepali a dále nic nenechali náhodě. Jedná se o jejich již šestý offline triumf za sebou.

První tedy skončili DEFEATERS, kteří si odnesli 5 kusů klávesnic Razer Tarantula a 5 kusů BattleLight, druzí eSuba s myšmi Razer DeathAdder a klávesnicemi Speed-Link Illuminated a třetí Perun PG vyhráli sluchátka Speed-Link Ares a podložky Razer Goliathus Alpha Speed.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám