Hlavní obsah

On-line hry: Další výsledky PG online lig

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V minulém díle ze světa online her jsme se podívali na právě skončené PG online ligy, a to konkrétně na Counter-Strike a Warcraft III. Dnes jsou na řadě další tři hry - týmovka Vietcong, strategie Starcraft: Broodwar a střílečka Quake3. Samozřejmostí jsou i aktuální informace o profi hraní z domova i ze světa.

Článek

Zprávy z domova

  • Novým šéfem projektu PlayZone se stal Pavel "Dandy" Daneš, který má za sebou sedmiletý provoz serveru OnlineGames.cz a redaktorskou práci pro ProGamers i e-sports. Jeho vizi vývoje tohoto serveru pro začínající hráče najdete v této novince.
  • Českou reprezentaci ve hře Starcraft: Broodwar opouštějí dva hráči - CDS)Blooder a CDS)baquick, oba kvůli nedostatku času. O jejich místa v týmu se strhne lítý boj na speciálním kvalifikačním turnaji.
  • Domácí týmová soutěž ClanLiga 2005 ve hře Warcraft III byla spuštěna. V prvním kole k žádným významnějším překvapením nedošlo, největšími favority na vítězství jsou zřejmě borci z týmu stip.
  • Již příští čtvrtek 7. dubna v 16:00 se v prostorách nové herny PGCC na pražském Novém Smíchově uskuteční tisková konference týkající se seriálu MČR v PC hrách pro rok 2005 a otevření této nové herny.

Nová herna AMD PG Cyber Café Nový Smíchov.

Foto: www.pgcc.cz

Zprávy ze světa

  • První zastavení CPL World Tour v tureckém Istanbulu se nakonec uskutečnilo, byť s odkladem. V únoru totiž Turecko zavalil sníh a turnaj byl přesunut na konec března. V boji o 1 milión dolarů si zatím vede nejlépe Nizozemec fnatic.Vo0, mediální hvězda Američan Fatal1ty je až čtvrtý.
  • Česká reprezentace ve Starcraft: Broodwaru neuspěla v utkání proti týmu USA a podlehla mu vysoko 1:6. Američané tak ukázali, že jim přední umístění v žebříčku patří právem, naopak pro naše hráče by to měl být důvod k zamyšlení.
  • Pořadatelé korejské LAN soutěže WEG konečně dali k dispozici dema ze svého Counter-Strike turnaje. Pokud se tedy chcete podívat, jakým způsobem si NoA zajistili finanční odměnu ve výši 50 000 dolarů, můžete se mrknout sem.
  • Máte rádi Unreal Tournament 2004 a chcete se podívat, jak ho hrají mistři? Máte možnost, německý hráč daddy z klanu JustPlay dal totiž dohromady balíček těch "nej" záznamů z poslední doby. Balíček najdete zde, má asi 200 MB.

Norsko-americko-kanadský klan NoA - vítězové CS turnaje na WEG v Koreji.

Foto: www.gotfrag.com

Výsledky ProGamers online lig 1/2005 - druhá část

minulém článku ze světa online her jsme probrali PG online ligy ve dvou nejvýznamnějších hrách - týmové střílečce Counter-Striku a strategické hře Warcraft III. Pochopitelně ale existují i hry další, v nichž se soupeří v rámci PG lig, a jsou to konkrétně Starcraft: Broodwar, Vietcong a Quake 3. Další dvě ligy (NHL 2005, Call of Duty) se v první sezóně neodehrály, o to větší zájem snad bude o sezónu druhou. :o)

LYNX Starcraft: Broodwar

Ačkoliv je strategie Starcraft: Broodwar už pořádně fousatá, stále se v ní dějí nové věci. Na české scéně nicméně zůstává vše při starém a kraluje jí SkyR.Destroyer, jenž dokázal zvítězit i v první sezóně LYNX BW ligy pro tento rok. Druhý pak skončil Vandam[MG], třetí pak CDS)Dark_Caleb.

  • 1. místo: SkyR.Destroyer - 3000 Kč
  • 2. místo: Vandam[MG]
  • 3. místo: CDS)Dark_Caleb

Marek "Destroyer" Hradil - vítěz LYNX BW ligy 1/2005

Foto: www.e-sports.cz

Logitech Vietcong

Česká týmová hra Vietcong sice nemá ve světě tak pevnou pozici jako u nás, ale to našim hráčům příliš nevadí. O jejich zájmu svědčí například víkendový Mezihernový ČMSP turnaj, kam je přihlášeno již 19 týmů. VC liga byla hodně ovlivněna přestupy na domácí scéně, až do finále se probojovaly týmy Czech Amateur Clan a We Were Immortal. Po velmi dramatickém boji zvítězil klan CAC v poměru 4:3 a zajistil si tak 10 000 Kč i nejvíce bodů do klasifikace ČMSP, která bude východiskem pro postup na Invex.

Quake3

České scéně v akční hře Quake3 již delší dobu kralují borci z klanu Total Annihilation a nejinak tomu bylo i v této lize. Na první místo nakonec dosáhl [TA]SPYD3R, když porazil svého klanového kolegu [TA]Tyfoona. I třetí místo skončilo ve spárech tohoto klanu, a to konkrétně díky hráči kryst-offovi.

  • 1. místo: [TA]SPYD3R - 3000 Kč
  • 2. místo: [TA]Tyfoon
  • 3. místo: [TA]kryst-off

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Jak na Counter-Strike

V dnešním díle informací ze světa profesionálních soutěžích v počítačových hrách se podíváme domů i do světa, v rozhovoru se zeptáme lídra nejlepšího českého...

On-line hry: Vietcong 2 už letos?

Doma i ve světě v těchto dnech probíhají spousty online i offline turnajů, největším z nich je zřejmě korejská LAN liga o 135 000 dolarů. Německá ESL zase k 1....

On-line hry: 1. evropská televize o progamingu

V dnešním článku o on-line hry hrách se kromě informací a výsledků z domova a ze světa podíváme na připravované turnaje, které pro své členy chystá...

Výběr článků

Načítám