Hlavní obsah

On-line hry: Chcete platit za sledování her?

Novinky, Michal Sztemon

V České republice i na Slovensku se rozjíždějí první herní projekty, které vyžadují po hráčích, aby svá utkání odehrávali z heren. Mají šanci na úspěch? Uvidíme, každopádně si v článku můžete přečíst nejnovější informace ze světa progamingu a pořadí ČMSP ve hře WarCraft III.

Článek

Zprávy z domova

  • Cyklus finále soutěže Electronic Sports League byl ukončen minulý víkend v pražské herně G8 turnajem ve hře Counter-Strike. Při nucené absenci týmu NecroRaisers byla soutěž otevřená a ve tvrdé konkurenci se dokázal prosadit slovenský tým Oštep. Slováci si tak na své konto připíší 120 000 Kč, poražený finalista iii bere polovinu.
  • I další novinka se týká Slovenska - začínající společnost UnitedGaming.sk totiž oznámila, že má v plánu pořádat LanLigu ve hrách Counter-Strike, BroodWar, WarCraft III a Quake 3 s celkovou dotací 150 000 Sk. Všechny zápasy základní části se budou hrát v partnerských hernách, vítězové si to rozdají na veletrhu COFAX v dubnu.
  • Minulý týden jsem vás upozorňoval na nový pořad o progamingu, který můžete vidět na infokanálech kabelových televizí Karneval a UPC. Od 20. února se k nim přidává ještě Galaxie Sport. Co myslíte, jak budou akceptovat sportovci "pařany"? :o)
  • Jeden z nejlépe hodnocených světových turnajů Electronic Sports World Cup, který se uskuteční v červenci ve Francii, nebude ochuzen o české hráče. Po loňském fiasku, kdy byla česká kvalifikace nejprve odložena, aby na ni posléze přijely pouhé tři klany, jistě hráče potěší, že byl pořadatel vyměněn. Na stránkách ProGamers se již brzy dozvíte, jakým způsobem se můžete kvalifikací zúčastnit.
  • K populární české hře Vietcong vyšel datadisk s názvem Fist Alpha. Kromě nových single misí a kampaně přináší i osm nových zbraní. V Cenega Vietcong lize na PG i v žebříčku na ESL se ovšem pokračuje na "staré" verzi, o datadisku se bude diskutovat po skončení soutěží.

Zprávy ze světa

  • Dva špičkoví hráči WarCrafta III si zahrají exhibiční zápas. Na tom by nebylo nic divného, ale SK.Insomnia (Bulharsko) a ShowTime[64AMD] se rozhodli vydělat na svých hrách nějakou tu korunu. Za 10 dolarů si tak i vy můžete koupit jeden ze slotů na sledování zápasu, oba hráči slibují, že budou odpovídat na dotazy diváků týkající se jejich hry či strategií.
  • V poháru národů - European Nations Championship - byla s definitivní platností určena jména soupeřů české reprezentace. Ve hrách Counter-Strike a WarCraft III se tak naši borci utkají s celky Slovenska, Bulharska, Srbska, Řecka a Turecka. Kompletní soupisku reprezentace ČR najdete zde.
  • Doom 3, jedna z nejočekávanějších her vůbec, opět posouvá své datum vydání. Z původně plánované dubna se stalo čtvrté čtvrtletí (naštěstí letos). Activision tak nevyužije zpoždění svého největšího konkurenta Half-Life 2 a odkládá svůj trumf na předvánoční období...
  • Ve finále ClanBase Nations Cupu v Counter-Striku se utkaly národní reprezentace Francie a Finska. I když předzápasové prognózy očekávaly vyrovnaný zápas, nakonec z nich nebylo nic. Celek Finska totiž dominoval během celého zápasu a vyhrál jasně 25:3. Po minulých vítězstvích Švédska (3x) a Rakouska (1x) je tak Finsko třetí zemí, která se může chlubit výhrou v poháru.

Mezihernové ČMSP turnaje

Zatímco na Slovensku se velké turnaje v hernách teprve připravují, u nás se bude tuto sobotu konat první z nich, konkrétně ve hře WarCraft III. V pěti PG Cyber Café se během dne odehrají základní skupiny a vítězové se potom online střetnou o věcné ceny věnované Českomoravským svazem progamingu. Asi není třeba dodávat, že pokud máte ve svém okolí hernu, která se projektu účastní, můžete si na vlastní kůži vyzkoušet, jaké to je soupeřit s profesionály.

Herny, ve kterých se uskuteční ČMSP turnaj ve WarCraftu III dne 7. února:

  • PG Cyber Café Prodigy, Praha 6
  • PG Cyber Café MegaZone, Znojmo
  • PG Cyber Café Sinergy, Šumperk
  • PG Cyber Café Player, Strakonice
  • PG Cyber Café Silesia Gaming Club, Český Těšín

Ceny pro vítěze:

1. místo: MP3 přehrávač MSI 128 MB

2. místo: Mobilní telefon Nokia 3310

3. místo: APC záložní zdroj

4. místo: USB Flash Disk 64 MB

5. - 8. místo: Trička + klíčenky ProGamers

Žebříček ČMSP ve hře WarCraft III

Před týdnem jsme probírali situaci ve StarCraftu a i dnes se budeme věnovat strategii, tentokrát WarCraftu III. Pojďme tedy rovnou na pořadí nejlepších českých (a slovenských) hráčů.

PořadíPřezdívkaJméno a příjmeníBodyZměna
1.nEph.GiacomoMichael Hladík805-120
2.BTeam.Lord.ChickMartin Vítek267-91
3.nrRull3rJiří Kremser2500
4.KnightMerlinDalibor Hlava222-8
5.SGC.FrídoMarián Fridrich184-11
6.UnoRoman Vlček125-60
7.BTeam.BuchTaMatyáš Deml114+15
8.KacerStanislav Kvačkaj900
9.BTeam.InertiaMichal Utíkal750
10.Hajnej[MG]Lukáš Maršík53+3

V čele žebříčku se drží neohroženě Giacomo z klanu nEophyte, který v našich končinách vyhrává, co se dá. Druhé místo obsadil Lord.Chick z klanu BTeam, bronz udržel nrRull3r, i když si dává delší pauzu od hraní WarCrafta. Podobně jsou na tom i KMerlin a Uno na čtvrtém resp. šestém místě, ale zatím jim stačí body na to, aby si udrželi pozice před dotírajícími Frídem resp. BuchTou. Na devátém místě máme jediného nováčka žebříčku - BTeam.Inertia zahrál velmi dobře v play-off PG W3 ligy a zajistil si tak umístění v této TOP 10. Celý žebříček najdete na www.cmsp.cz, aktualizace probíhá každý den.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: NecroRaisers si platí trenéra

Vážení čtenáři, v tomto pravidelném seriálu vám budu každý pátek přinášet informace ze světa profesionálního hraní počítačových her. Postupně byste se měli...

On-line hry: Hrají si a vydělávají

Minule jsme se věnovali 3D hře Counter-Strike, dnes je na řadě nejoblíbenější strategie dneška - WarCraft III. Dozvíte se základní informace o hře, tipy...

On-line hry: Nejlepší hráči letí do USA

V předchozím díle jsme probrali WarCraft III, dnes je hlavním tématem NHL 2004, konkrétně vyvrcholení české kvalifikace na Světový šampionát. A kteří dva čeští...

Výběr článků

Načítám