Hlavní obsah

On-line hry: Čeští hráči bojují na počítačové olympiádě

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Itálii se od čtvrtka do neděle koná herní olympiáda World Cyber Games a kromě medailí a titulů jde o odměny ve výši 10 miliónů Kč. Většina českých hráčů má za sebou úvodní boje ve skupinách, některým se podařilo postoupit do dalších bojů, jiným ne. V článku se ještě vrátíme k domácímu Mistrovství ČR v PC hrách a představíme si 7 čerstvých mistrů.

Článek

Novinky z domova

  • Boje na InvexCupu jsou minulostí, domácí hráči se nyní můžou soustředit na ProGamers a GameZone online ligy, které startují příští týden. Celkem v nich půjde o 200 000 Kč, největší kus z dotace je věnován hře Counter-Strike 1.6.
  • Na Invexu se kromě MČR uskutečnilo i finále české kvalifikace FIFA Interactive World Cup, kterého se zúčastnilo 72 hráčů. Hrálo se na zbrusu nové hře FIFA 07, tři postupová místa na světové finále si vybojovali eSuba.el-Diablo, hellboi a EAcz_Igi.
  • Domácí klan Septical Brothers připravil pro příznivce Unreal Tournamentu 2004 dotovaný 1on1 turnaj, jehož vítěz získá kvalitní myš Razer a ani další medailisté nepřijdou zkrátka.

FIFA Interactive World Cup na Invexu.

Foto: www.progamers.cz

Novinky ze světa

  • Český reprezentant Michael "ACT-Giacomo" Hladík obsadil výborné druhé místo na turnaji WSVG v Londýně, když podlehl pouze elitnímu světovému hráči 4K^Grubbymu. Giacomo si zajistil postup na světové finále WSVG a navíc vyhrál slušnou sumičku 2500 USD.
  • Elitní evropský turnaj Extreme Masters má za sebou všechny kvalifikace, účastníci již byli rozlosováni do skupin. Žádnému z českých ani slovenských Counter-Strike týmů se postoupit nepodařilo, čest ČR bude hájit dvojice hráčů Warcrafta III - ACT-Giacomo a nEph.Hum4nic.
  • Jedna z největších hvězd světové Quake scény, ruský hráč mouz.Cooller, se nemůže zúčastnit exhibičního Quake 4 turnaje v rámci WCG. Cooller má problémy s pasem a i přes snahu týmu/organizátorů se nepodařily včas vyřídit potřebné formality. V turnaji jej tak nahradí švédský hráč Fox, původně devátý v hlasování čtenářů.

Online coverage z turnaje WSVG v Londýně.

Foto: www.thewsvg.com

World Cyber Games v plném proudu

Již od roku 2000 je jednou z nejvýznamnějších událostí světového profi hraní akce World Cyber Games, která se letos poprvé koná v Evropě, konkrétně v Itálii. Ve hře je velmi slušných 462 000 dolarů (více než 10 miliónů Kč), o které bojuje 700 e-sportovců z celého světa. Na místě nechybí ani česká výprava v pěti hrách (CS, W3, BW, FIFA, NFS), kromě ACT-Dark_Caleba již mají všichni za sebou základní skupiny. A jak si vedli?

Counter-Strike

Dlouhodobě nejlepší český tým SkyRiders se už před odjezdem do Itálie nikterak netajil tím, že základní skupina není z nejlehčích a že si moc nadějí na postup nedávají. Zhruba podle předpokladů to i dopadlo, neboť SkyR porazili týmy z Indie a Malajsie, prohráli s ruským, španělským a ukrajinským klanem a skončili na nepostupovém čtvrtém místě ve skupině.

Warcraft III

Ve W3 jsme měli hned dvě želízka v ohni a oba hráči, ACT-Giacomo i nEph.Hum4nic, měli bez problémů postoupit. To se jim nakonec podařilo, o něco lépe je na tom Hum4nic, neboť svou skupinu vyhrál, kdežto Giacomo skončil až druhý za Rusem SK.Deadmanem. Hum4nic by měl mít tedy v 1. kole play-off teoreticky lehčího soupeře, ale vše se rozhodne až při hře...

FIFA 06

V této hře je domácí jedničkou jednoznačně eSuba.el-Diablo, ale do jeho srovnání s hráči světovými se nikdo nechtěl příliš pouštět. Diablo nezačal na WCG nejlépe, když v prvním utkání prohrál a ve druhém remizoval, ale dvěma výhrami vše obrátil ve svůj prospěch a postoupil dále ze druhého místa ve skupině.

NFS: Most Wanted

Ani v NFS nebylo tipování jednoduché, český reprezentant nEph.Queen se ale chtěl prosadit. To se mu ale nepodařilo, podle informací z místa konání mu organizátoři nepovolili jízdu na volantu a musel "přezbrojit" na klávesnici. Nakonec tedy skončil na čtvrtém místě ve své skupině se třemi vítězstvími a třemi porážkami.

ACT-Dark_Caleb hraje své zápasy ve skupině až zítra, všem postupujícím (zatím Giacomo, Hum4nic a el-Diablo) začnou boje v play-off v sobotu dopoledne.

InvexCup - výsledky CoD2 anebo CSS

V minulém díle jste si mohli přečíst první část povídání o finále Mistrovství ČR v počítačových hrách - InvexCupu 2006. Některé soutěže však ještě nebyly dohrány a jiné se do článku nevešly, a tak se podívejte, jak všechno dopadlo.

LYNX Call of Duty 2

Jedním z vrcholů pátečního programu na Invexu bylo finále turnaje CoD2 mezi týmy inteRaction a eSuba. Každý klan předvedl, že výborně ovládá svou domácí mapu, v konečném součtu byli o něco lepší inteRaction a odvážejí si 50 000 Kč.

1. místo: inteRaction' Sennheiser - 50 000 Kč

1. místo: inteRaction' Sennheiser - 50 000 Kč2. místo: eSuba.SteelSeries

3. místo: SkyRiders

AMD Counter-Strike: Source

Ukážou old-school CS 1.6 týmy hráčům Source, že ovládají i tuto hru? Taková byla otázka před Invexem. Nyní je jasné, že navrch mají specialisté na Source, neboť ve finále si spolu zahráli Eraisers a CSS divize nEophyte. Poměrně s přehledem zvítězili Eraisers, vyhrávají 50 000 Kč a celý rok se můžou chlubit tituly Mistrů ČR.

1. místo: Eraisers - 50 000 Kč

1. místo: Eraisers - 50 000 Kč2. místo: nEophyte.Intel

3. místo: NecroRaisers.pgcc

Cisco Battlefield 2

Jen pro čtyři osmičlenné týmy bylo určeno finále MČR ve hře Battlefield 2, mediálně atraktivní byli určitě reprezentanti Armády ČR - Silver A. Nejlepší formu ale ukázali B!ologic, když přehráli Omicron 476:102 na tikety.

1. místo: B!ologic - 20 000 Kč

1. místo: B!ologic - 20 000 Kč2. místo: Omicron

3. místo: Silver A

nVidia Warcraft III DotA

Poprvé se na Invexu představili hráči W3: DotA a zřejmě nikoli naposledy. Souboje v pavouku se protáhly do pozdních večerních hodin, nejlépe z turnaje vyšel čerstvě sestavený tým nEophyte, když ve finále přehrál slovenské hráče Storm Games Clan a získal 20 000 Kč.

1. místo: nEophyte.Intel - 20 000 Kč

1. místo: nEophyte.Intel - 20 000 Kč2. místo: Storm Games Clan

3. místo: dotA Gangers

Canon FIFA 06

Finále MČR bylo jedním z posledních turnajů hraném na starší verzi FIFA 06, od vydání FIFA 07 už bude starší verze zřejmě pasé. Dlouhodobou výkonnost prokázal a titul obhájil eSuba.el-Diablo, když ve finále zvítězil nad nEph.acsp v poměru 3:1.

1. místo: eSuba.el-Diablo - 10 000 Kč

1. místo: eSuba.el-Diablo - 10 000 Kč2. místo: nEph.acsp

3. místo: Koozy

Sapphire NHL 06

Pro NHL platí zřejmě totéž co pro FIFu, InvexCup byl nejspíš posledním turnaje v 06ce. Zde tak jasný favorit jako el-Diablo nebyl, ale přesto na prvním místě žádné překvapení nenajdeme. Hunter_SS dokázal v této sezóně již několikrát vyhrát velký turnaj, na Invexu mu nejvíce vzdoroval slovenský hráč PALO.

1. místo: Hunter_SS - 10 000 Kč

1. místo: Hunter_SS - 10 000 Kč2. místo: PALO

3. místo: JakubM

Logitech Enemy Territory

Poslední v pořadí, ale rozhodně ne významem, je turnaj ve hře Enemy Territory. Z osmi kvalifikovaných týmů si nejlépe vedli slovenští singularity, kteří neprohráli ani jediný zápas a stali se Mistry ČR. Na stříbrném stupínku stanul tým r3volta, bronz berou BFU.

1. místo: singularity - 20 000 Kč

1. místo: singularity - 20 000 Kč2. místo: r3volta

3. místo: BFU

InvexCup je tedy pro letošek za námi, určitě se ale můžete těšit na příští rok, kdy bude ještě větší a našlapanější.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Herní veletrh Games Convention

Donedávna drželi patent na pořádání obřích herních veletrhů takřka výhradně v anglicky mluvících zemích. Příští rok už však E3 nebude taková jako letos...

Výběr článků

Načítám