Hlavní obsah

On-line hry: Český mistr letí do Dánska

Novinky, Jakub Trulík

Minulý týden jsme vás informovali o tom, jak se českému Counter-Strike: Source klanu Burning! dařilo v Dánsku, kde na prestižní akci vybojoval stříbro. Již téměř za týden do této země odletí také český mistr FIWC, aby se zde popral s domácí i evropskou elitou o postup na světový šampionát. A tentokrát bude potřeba zisk zlata.

Článek

Žádné překvapení, titul připadl do rukou zkušené legendě

Uplynulý víkend 27. a 28. února se v pražském obchodním centru Chodov odehrála česko-slovenská kvalifikace pro FIFA Interactive World Cup 2010. Zájem o Mistrovství světa ve FIFA 10 na konzoli Sony PlayStation 3 byl již tradičně vysoký, ačkoliv z důvodu dvoudenní akce, navíc pořádané v Praze, nebyla zaplněna maximální kapacita. Původně měl navíc vítěz ke konzoli Sony PlayStation 3 a hře FIFA 10 obdržet také postup na Světové finále FIWC, ovšem nakonec kvůli pozdnímu konání soutěže postupuje na dánský turnaj, z něhož se nejprve na hlavní vyvrcholení musí probít.

Počet zúčastněných se tak zastavil na pěkném čísle 140 hráčů, kteří byli v sobotu rozděleni do čtyřčlenných skupin, přičemž dále vždy postupovali první dva. V neděli tedy dorazila sedmdesátka nejlepších a začalo se pořádně přiostřovat. Přítomní aspiranti na nového domácího mistra a také našeho reprezentanta byli opět rozděleni do skupin tak, aby jich do další fáze šlo pouze 32. Dále už se hrálo systémem klasického single elimination play-off, kde jedno zaváhání znamenalo konec v soutěži.

Mezi hraním bylo také možné se bavit doprovodným programem v podání střetnutí fanoušků SK Slavia Praha, AC Sparta Praha a Bohemians 1905 ve FIFA 10. Ovšem hlavní vedlejší show byl zápas mezi fotbalistou Nešporem z Bohemians 1905 a Kučerou z AC Sparta Praha. Pikantní střetnutí za komentáře Jiřího Nikodýma, jenž akcí provázel, skončilo těsnou výhrou 1:0 pro Spartu. V souboji fanoušků si ale "klokani" spravili chuť na Slávii.

To už ale vrcholil turnaj, jenž byl příznivý svým losem pro dva hlavní favority celé FIWC kvalifikace - legendárního Koozy, který ve volných chvílích také komentoval a posledního šampióna Kulise, jenž loni na Světovém finále v Barceloně ukořistil skvělou čtvrtou pozici. Zatímco Koozy si svůj postup do finále celkem snadno pohlídal, s Kulisem to už od druhé minuty vypadalo velmi špatně, což přineslo velké překvapení. Jeho soupeř forestlaw, dosud neznámý hráč, ho zcela jednoznačně přehrál 5:2 a závěrečný duel tak měl možná nového favorita.

I v něm právě od samotného hvizdu jasně dominoval forestlaw, který ze všech přítomných předváděl bezpochyby nejhezčí fotbal, když krátkými narážečkami a přihrávkami přímo středem hřiště přehrával jednoho protihráče za druhým. Výjimkou nebylo ani finále, kdy v 70. minutě vedl 3:1, poté ale Koozy zabral a ještě v nastavení vsítil vyrovnávací gól.

V prodloužení se pak dostal dokonce poprvé do vedení, ovšem pouze na dvě minuty a pikantní zápas dostal ještě pikantnější koncovku, když se šlo rozhodovat pokutovými kopy. V nichž už rozhodovaly Koozyho bohaté zkušenosti a dlouholetá praxe, na penalty 4:2 pro českou legendu a v Dánsku nás tak bude zastupovat možná nejzkušenější hráč tuzemska, jenž už paradoxně loni končil se svou kariérou, ovšem přechod na konzole do něho vlil novou chuť k hraní. Teď má navíc i pořádnou motivaci, proč se pustit do dalšího trénování.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám