Hlavní obsah

On-line hry: Češi poměřili své síly v nelítostném offline souboji

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani během posledních dní se nezastavil prázdninový kolotoč přestupů, změn a vyhazovů. Výjimkou není opět ani naše scéna, která si pro nás i přes svou poměrně malou velikost přichystala hned několik pořádných trháků. Podíváme se i na lanparty Málkov 2009, vůbec první tuzemskou Team Fortress 2 offline akci.

Článek

Novinky z domova

  • Ožehavý přestup se odehrál mezi domácími sdruženími SnoopY a inteRaction. SnoopY se ještě nedávno pyšnili svou DotA sekcí, v jejíž osmičlenném kádru jsme mohli vidět například také ex-nEph Bladea, ex-SkyRiders GODA či účastnici Miss ProGaming 2009 Snehurku. To je ovšem již minulostí, nyní je celý tým u konkurenčních iR, což se zrovna nelíbilo jeho bývalému majitelovi, který jim právě poskytnul své dresy.
  • V našich luzích a hájích se začíná formovat Counter-Strike: Source celek, jenž by chtěl v budoucnu konkurovat nejen česko-slovenské špičce, ale dokonce zaútočit na evropskou smetánku. Projekt nese název Brunensis Bruins a v jeho sestavě můžeme narazit třeba na zkušeného Ice, jenž údajně odešel od ParadOx, fRosta, erse, Steweho a v3rgila. O vedení by se měli starat bývalí manažeři NecroRaisers, kteří ale nemají zrovna růžovou pověst.
  • Více než nadějné složení se rovněž zformovalo u českých SUICIDE. Ti pověřili slovenského leadera benq1ho vytvořením Counter-Strike 1.6 pětky, jež by byla schopná konkurovat i těm nejlepším domácím klubům. A poněvadž si k sobě hráč úspěšně přizval X-RaYe s unem z CONFIS a StaNa s gioTivem z Gaming.sk, můžeme už teď prohlásit, že noví SUICIDE mohou mít rozhodně vysoké ambice.
  • Multiherní klan TEAMSIXTYNINERS, překvapení letošní sezóny, se postaral o pořádný rozruch, když v průběhu tohoto týdne představil svou novou NHL sekci. Ta je tvořena současnými účastníky prestižní Net Computers All Star League SnoobyDooem a HaBeHou. První jmenovaný je znám především díky svému působení v nEophyte, jeho slovenský kolega oblékal pro změnu dres fofos.sk.

Novinky ze světa

  • Zásluhou organizace Shockwave se koná menší setkání ex-zástupců španělských Giants. Přesněji řečeno se francouzští Team ParadOx, u nichž v současnosti působí česká CS:S sekce dříve zastupující Giants, přejmenovali na Shockwave a pod svá křídla přibrali Call of Duty 4 celek FRORN. Do dalšího bývalého Giants reprezentanta se navíc navrací frenchy.
  • Švédští AIMAZING se počátkem týdne rozrostli o druhý Counter-Strike: Source tým. Na spolupráci se dohodnuli s estonsko-finským klanem s pracovním názvem AfterTrouble, jenž si během své krátké existence připsal skalpy MoD, TLR, ROCCAT či diamondZ a jeho hráči wfl a SeRuM jsou zatím nejlepšími střelci probíhající ESEA ligy. Právě Estonec wfl, stejně jako jeho krajané psx a MPZ, je nám dobře znám ještě z působení u českých In Ultimate Capacity. Ve hře je doplňují Finové SeRuM, Migcou a unef0is.
  • Dvojnásobní obhájci desátého místa Cadred TOP10 TF2 žebříčku illegal přestupují pod skandinávskou organizaci AfterLife. Momentálně Finové účinkují v 2. divizi ETF2L ligy a mají opravdu velkou šanci na postup do divize první, kde by se potkali s vrcholnou světovou špičkou. Za transferem hráčů hocze, paaviho, vala, olliiiho, Rebeliho, Sturmise a Xzara stojí především možnost proplácení offline turnajů.
  • Obrovskou radost nejen ostrovním, ale vůbec všem Counter-Strike 1.6 fanouškům udělal Mangiacapra. Historicky nejúspěšnější Brit v této akční střílečce se rozhodl navrátit na pole staršího z bratříčků Counter-Strike poté, co ukončil své dvouroční působení v Source sestavě Dignitas, respektive Birmingham Salvo. Při jeho comebacku ho budou doprovázet krajané dh, 101, Song a Belgičan Quark v týmu Xtra.

První česko-slovenská offline TF2 akce se obešla bez větších překvapení

Ve dnech 23. až 28. června se odehrál zlomový moment pro všechny domácí příznivce skvělé týmové hry Team Fortress 2. Právě v tomto rozmezí se totiž v Málkově u Chomutova konala vůbec první tuzemská offline TF2 soutěž. Na místě dění samozřejmě nechyběly přední celky jako SnoopY, imPerial, crew.sk, Cavaliers či CzetaX. Vedlejší boje proběhly také v Left4Dead turnaji.

V obou soutěžích byl zvolen trochu nešťastný, ale zároveň zcela spravedlivý systém "každý s každým", který po neuvěřitelné porci 120 zápasů rozhodl o nasazení do play-off. V jeho prvních kolech uvíznuli Pixel Warriors, ritero, jediný zahraniční účastník crew.sk a Cavaliers Blue. Poté se již začal lámat chléb, přešlo se k bojům o medaile. Semifinálem zcela podle očekávání prošli úspěšně SnoopY, hlavní favorité akce a také trochu překvapivě Cavaliers Red, kteří pokořili silný mix CzetaX.

Právě CzetaX si nakonec zajistili alespoň třetí místo zaručující zisk šesti PC her od společnosti CD Projekt, když v důležitém utkání přemohli imPerial. Mezitím se v rozhodujícím duelu celého turnaje odehrálo pořádné překvapení. Cavaliers Red zdolali překvapivě SnoopY a domů tak odjeli spokojeni se zlatými medailemi. Za výkon v napínavém finále si ovšem zaslouží uznání oba zúčastněné klany.

V doprovodném L4D turnaji se mezi šesti přihlášenými objevil pouze jeden pořádný tým, a to STS Chvojkovice Brod. Ten bez větších problémů také soutěž vyhrál, když přemohl stříbrné Cavaliers Red i jejich bronzové kolegy Cavaliers Blue. Smutnit ovšem nemusí ani jeden z klubů, poněvadž si všechny odvezly alespoň dárkové balíčky. Na zcela poslední čekalo například hned 10 kg gumových medvídků.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Soutěže se přesunuly na východ

Po minulém speciálu, v němž jsme se věnovali spíše početným domácím změnám, než zahraničnímu dění, se opět vracíme do standartu posledních týdnů. O kvalitní...

On-line hry: Češi obhajují zlato z ENC

Ani další týden ve světě profesionálního hraní nepřinesl zrovna dvakrát moc novinek. Měnily pouze menší a především notoricky nestabilní týmy. Hlavní pozornost...

Výběr článků

Načítám