Hlavní obsah

On-line hry: Češi odstartovali Mistrovství Evropy výhrou nad Portugalskem

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý večer byl zahájen další ročník Mistrovství Evropy ve hře Counter-Strike: Source. Mezi dvanácti účastníky soutěže ENC od organizace ESL, kteří budou bojovat o titul šampióna pro rok 2010 nechybí ani česká reprezentace, která se po roční pauze vrátila do své nejsilnější možné sestavy.

Článek

Už téměř před dvěma lety jsme slavili fantastický titul mistrů Evropy v Counter-Strike: Source pro rok 2008. Poté se ovšem sestava pohádala, když byly odstartovány změny v řadách britských Reason Gaming, které tvoří právě česko-slovenští hráči. Přestupy postupně vyústily v ostré hádky a nakonec nebylo loni vůbec možné složit silný národní tým, který by vůbec postoupil ze základní skupiny, natož obhájil titul.

Těmto dnům je naštěstí konec. Spory utichly, my máme dva velmi silné celky, z nichž jeden je momentálně samotným vrcholem světové scény a reprezentace tak začíná pěkně od začátku. A zatímco ve fotbale se u nás postupně začíná vsázet na novou krev, v CSS se navrací k osvědčeným tvářím. Jádro sestavy utvořila mistrovská pětice z roku 2008 WT, sneix, pR, Ice a STR. Tedy hráči ještě nedávno znepřátelených táborů Reason Gaming a Burning.

Právě z mladšího klubu přicházejí "zelenáči" v podobě hopse a MajklaGO. Další kvalitní český klan Riders on the Storm dodal zbylé dva náhradníky, a to tmavena společně s hellkem. Sice se předpokládá, že většinu zápasů odehraje zkušenější pětice borců, ale i jejich kolegové z lavičky nedávno v reprezentační soutěži od ClanBase ukázali, že mají co nabídnout.

Právě český národní výběr zahájil hlavní fázi European Nations Championship, když v úterý večer přehrál 2:1 na mapy Portugalsko. Předpokládaná sestava měla sice trochu vlažný vstup a na první mapě podlehla, zbylé dvě ale již bez větších problémů zvládla, a má tak první tři důležité body. V následujících dnech nás postupně čeká Velká Británie, Francie, Polsko a Švédsko.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám