Hlavní obsah

On-line hry: Češi obhajují zlato z ENC

Novinky, Jakub Trulík

Ani další týden ve světě profesionálního hraní nepřinesl zrovna dvakrát moc novinek. Měnily pouze menší a především notoricky nestabilní týmy. Hlavní pozornost na sebe strhnul vysoce prestižní turnaj European Nations Cup, v němž Česká republika obhajuje titul mistrů Evropy pro rok 2008 v Counter-Strike: Source.

Článek

Novinky z domova

  • Teprve před pár týdny jsme vás informovali o vzniku nového silného Call of Duty 4 týmu pod tagem SnoopY a již dnes se u této ambiciózní sestavy objevily první problémy. Po velmi brzkém odchodu tahouna ThomAse, jenž byl nahrazen hollim, je ze sestavy vyhozen rovněž MAUSEN. Toho má v kádru vedle skywalkera, holliho, misaka a jalua nahradit meny z čerstvě rozpadlých nEophyte.
  • Není tomu příliš dlouho, co nás zaplavila vlna změn na domácím poli akční FPS Counter-Strike 1.6 a hned přichází další milá zpráva. Konkrétně o vzniku celku AUTHORITY GAMING, jehož jádro tvoří hráči širší české špičky pLd, samaro, chillda, seth a izu. Vedení AUTHORITY nechce zůstat pouze při jedné sekci, a proto můžeme brzy očekávat další přírustky.
  • Obnovení tradiční tuzemské organizace inteRaction pokračuje i nadále více než úspěšně. Po několika zbrusunových akvizicích se managmentu iR podařilo získat také Call of Duty 4 tým, jenž si v totožné pětici zahrál mimo jiné také za Verya eSports či BW Gaming a za svou existanci si stihl vybudovat velmi slušné renomé. Nyní se střelci Davids, ATOjik, Robos, crejz a ErixE navrací, aby pomohli vzhůru zašlé hvězdě s jménem inteRaction.
  • Sérii úspěšných návratů, respektive vzniků bohužel kazí další populární článek našeho gamingu, eSsential. Toto herní sdružení se rozhodlo z časových problémů definitivně ukončit svou činnost. Plusem je alespoň fakt, že Counter-Strike 1.6 hráči KNEDLA, SarcaS, Ex, killian a decker se přesouvají pod Verya, jenž započali další ze svých pokusů a obnovení tohoto multiherního klanu.

Novinky ze světa

  • Kdysi bezkonkurenční Call of Duty 4 klub ButtonBashers uspořádal po vzoru fnatic svou vlastní soutěž "BB Game Idol", na jejíhož vítěze kromě částky 1 000€ čekalo angažmá v této britské organizace. První místo si bez problémů zajistil mix-tým 4.5 Men složený ze zkušených internacionálů L-KiNGa, dUffera, qwertyyho, DavYho, nreoa a JUSZNA.
  • Jihokorejský hráč strategie Warcraft 3: The Frozen Throne Sung Sik "ReMinD" Kim ukončil své téměř půlroční hledání nového angažmá. Narozdíl od jeho bývalých spoluhráčů z SK Gaming SoJua a ReiGna šťastně. Trojnásobný vítěz ZOTAC Cup se dohodl na smlouvě s německými nGize, u nichž působí rovněž jeho krajan Check či španělský talent LucifroN.
  • Britská organizace Reason-Gaming přidala jako vůbec první do svých řad Quake Live deathmatch tým. Jejich TDM (team deathmatch) sekci tvoří zkušená jména jako RazorX či Draven, ale i méně známí rax, Silencep a tua. Nejen samotní Reason, ale především Quake Live komunita doufá, že se jedná o prvotní krok rozšíření této akční střílečky.
  • Neuspokojivé výsledky ruských předních Counter-Strike 1.6 celků, jenž jsou momentálně zcela valcovány v tamních soutěžích ukrajinskými klany či kazašskými k23, vyústily v další rošádu mezi Virtus.pro a forZe. Zatímco Vp se rozloučili s Xenitronem, aby k LeXovi, ROMJkEmu, hoochovi a diNGovi mohli přidat dosud neznámého Dioa, konkurenční forZe dlouho neváhali a právě Xenitrona přidala na svou soupisku vedle Snoopa, F_1NA, pohmela a Sallyho, čímž zalepili díru po měsíc starém odchodu HEL1HO.

Češi se pustili do obhajoby titulu mistrů Evropy v CS:Source

Pomalu tomu bude již rok, co si tuzemský progaming připsal jeden ze svých největších úspěchů, v historii naší reprezentace vůbec největší. Dne 24. srpna 2008 na Games Convention v německém Lipsku vybojovala česká výprava ve složení sneix, WT, DukE, Ice a pR zlato na prestižní soutěži European Nations Championship, ačkoliv jí v cestě stály i favorizované výběry Německa či Francie. Pozadu nezůstali ani zástupci Slovenska, kteří brali bronz.

O ENC pořádané organizací ESL nepřijdeme ani letos, stejně jako o výkony jak českých, tak i slovenských borců. A právě naše reprezentace na sebe narazí už v základní skupině, v níž je doprovodí také Itálie, Rakousko, Nizozemí a Polsko.

Narozdíl od skupiny A, v níž jsou výběry Dánska, Velké Británie, Belgie, Francie, Německa a Ruska se tedy jedná o jednoznačně přijatelnější soupeře. Očekávaný postup Česka a Slovenska na offline finále mohou překazit pouze Nizozemci shromažďující se kolem svých hvězd z 4Kings.

A právě ti nám uštědřili políček hned v prvním utkání, jenž mělo napovědět, jak na tom bude naše nové reprezentační složení. Zatímco nezměněná slovenská sestava z roku 2008 GuardiaN, .PhP, UN, anX a Xero si s Rakouskem poradila, naši borci sneix, WT, bazy, STR a MajklGO zaváhali a Nizozemsku podlehli 1:2 na mapy. Doufejme, že se rychle sehrají i Češi a naváží tak na úspěšný uplynulý rok. Naším dalším soupeřem je Polsko, česko-slovenské derby se hraje 24. června.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám