Hlavní obsah

On-line hry: Auta pro pravé závodníky

Novinky, Michal Sztemon

V dnešním článku o online hrách se kromě tradičních informací z domácího i zahraničního progamingu dozvíte něco o realistických autech Live for Speed. O znovuzrození nejlepšího českého Vietcong klanu WWI jsem si popovídal s hráčem a manažerem Vincentem.

Článek

Zprávy z domova

  • Českomoravský svaz progamingu vydal své pravidelné hodnocení nejlepších hráčů v hrách seriálu MČR. Porota hodnotila účast hráčů na mezinárodních soutěžích, na lokálních LAN turnajích a vůbec jejich celkovou formu během 2. čtvrtletí letošního roku.
  • Český klan nEophyte nebude mít zastoupení v mezinárodní soutěži Warcraft III týmů s názvem Warcraft Premier League. V rozhodujícím zápase kvalifikace nEph podlehli americkým borcům team Rush v poměru 2:3 a jsou vyřazeni.
  • Vítězem pátého mezihernového turnaje ve Vietcongu se stala VC divize multiherního klanu NecroRaisers, když ve finále porazila Snap Dawn jasně 11:0. Dalším turnajem v hernách PG Cyber Café bude o tomto víkendu Warcraft III, v Praze na něj naváže DotA turnaj.
  • Domácí tvůrce Counter-Strike videí Memphis chystá další projekty - Bad Boys II a Chronicles of Temperature. Pokud si chcete "zahrát", přečtěte si novinku na webu Candid a poctivě natáčejte své elitní fragy.

Obrázek ze hry Counter-Strike.

Foto: www.progamers.cz

Zprávy ze světa

  • Korejská LAN soutěž World eSports Games oznámila detaily o připravované třetí sezóně. V ní bude 12 CS týmů a 12 hráčů Warcrafta III soutěžit celkem o 140 000 dolarů, na rozdíl od předchozí soutěže si každý účastník bude muset právo startu vybojovat v kvalifikaci.
  • Americký portál o kompetitivním hraní GotFrag představil novou tvář. Design je vylepšením toho předchozího, zůstala i placená oblast GotFrag Prime, nově bude tato stránka informovat i o novinkách týkajících se Battlefieldu 2.
  • Blizzard vyresetuje pořadí Battle.net ve své hře Warcraft III, spekuluje se i o novém patchi s označením 1.19. Nedávno skončil turnaj Battle.net Season 2, v němž zvítězil korejský borec WE.ReWinD.
  • Populární výrobce profi vybavení Razer oznámil, že již brzo hodí na trh novou myš Razer Copperhead. Ta by měla dosahovat přesnosti až 2000 dpi, měla by mít vlastní pamět 32 kB a 7 programovatelných tlačítek. Cena se dá ovšem také předpokládat výrazně vyšší než u ostatních myší.

Jedna z prvních fotek myši Razer Copperhead.

Foto: www.razerzone.cz

Live for Speed aneb vyzkoušejte pořádná auta

Už máte dost arkádového ježdění ze série Need for Speed a podobných her? Potom je tady i pro vás připravena hra Live for Speed, za kterou stojí tříčlenný vývojový tým, který se snaží o maximální realističnost závodů. Netradiční je i způsob vydávání hry, ta má tři "díly" - S1, S2 a S3. Hráči si můžou vždy stáhnout zadarmo demo a pokud usoudí, že hra stojí za investici, odemkne si jej za příslušný poplatek.

Neočekávejte převratnou grafiku ani to, že po několika hodinách budete světovými rekordmany. Grafika jde spíše v pozadí funkčnosti (nicméně neruší), na ovládání aut je potřeba si zvykat poměrně dlouho v závislosti na způsobu ovládání. Jestliže však překonáte počáteční problémy, zážitek z pozdější kompletní kontroly auta vám všechny trable vynahradí. Česká komunita okolo LFS je poměrně aktivní, zřejmě nejdůležitější stránkou pro domácí fandy je www.liveforspeed.cz, každé pondělí si můžete zajezdit závody na www.playzone.cz.

Tipy pro začátečníky

Tipy pro začátečníky- pokud nemáte volant, používejte raději k ovládání myš než klávesnici

Tipy pro začátečníky- pokud nemáte volant, používejte raději k ovládání myš než klávesnici- velmi důležité je nastavení vozu - ten si můžete vyladit sami anebo stáhnout nastavení z internetu

- demo aktuální verze S2 můžete stáhnout ze stránek PlayZone

Rozhovor - Vincent z VC klanu WWI

Ve dnešním rozhovoru se představí Vincent, hráč a manažer klanu We Were Immortal, nejlepšího Vietcong klanu u nás v posledním půlroce. Co si myslí o domácí scéně nebo jak se těší na připravovaný Vietcong 2? I to se dozvíte z těchto odstavců.

Můžeš stručně představit sebe a tým, ve kterém hraješ?

Jmenuju se Petr Jonáš, je mi 16 let, Vietcong hraju asi rok pod nickem Vincent, z toho 7 měsíců v klanu We Were Immortal, který zastupuju jako Team-Manager. Co se týče klanu, jeho sestava zůstává prakticky neměnná od chvíle, kdy jsem do klanu přišel já. Tvoří ho tedy stálá a sehraná sestava. Momentálně má náš tým 7 členů.

Jaké turnaje máte v nejbližší době v plánu?

Momentálně je před námi finále GameZone cupu s klanem SD, plánujeme ho na konec srpna. Zrovna začíná ČMSP Summer Cup, kde bychom rádi ostatním ukázali, že WWI jsou zpět. Potom už je tu jen zářijový meziherňák a pak hurá na Invex.

Obrázek z připravované hry Vietcong 2.

Zdroj: www.pterodon.cz

Jak hodnotíš domácí a světovou Vietcong scénu v porovnání s CS či CoD?

Domácí scéna je na tom poměrně dobře vzhledem k tomu, že Vietcong je česká hra. Vietcong sice nehraje tolik lidí jako CoD nebo CS, ale pořád je tu vcelku stabilní scéna a co se týče např. mezihernových turnajů, má VC myslím poměrně hojnou účast. Ve světě je na tom už Vietcong hůře; mimo Německa se už Vietcong nikde tolik nehraje. Evropskou scénu tvoří pak především německé klany.

Co je podle tebe nejdůležitější při týmovém hraní?

Při týmovém hraní je už teď pro nás všechny nejdůležitější pohodová atmosféra a zábava. Pokud se u hry nervujeme nebo na sebe křičíme, výkony jsou mnohem horší a požitek ze hry je prakticky nulový. Když jsem v uplynulém měsíci zkoušel hrát s jinými klany, obrovsky mi chyběla sehranost WWI. U nás v týmu už všichni děláme svoje úkoly jaksi samozřejmě a každý ví, co může od ostatních čekat.

Jak se těšíš na Vietcong 2 a co od něj očekáváš?

Vietcong 2 bude pro mě i pro náš tým představovat jakýsi zlom, máme v plánu různé aktivity a s příchodem VC 2 už nezůstaneme jen u hraní, plánujeme se na scéně podílet i jinak. Jako tým plánujeme společně na VC2 přejít, pokud bude stát alespoň trochu za to. Já osobně mu věřím a myslím si že by si mohl najít i více příznivců, také proto, že se už nebude tolik odehrávat v džungli, což mnohým hráčům jiných her na jedničce vadilo.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Profi hráč jde k soudu

Vůbec první soudní spor týkající se hráčských smluv se zřejmě odehraje ve Švédsku. Jeden z hráčů se totiž rozhodl odejít z týmu a management na něj podal...

On-line hry: Nejlepší hráč světa v Praze

Ačkoli je letošní turnaj AMD PG Challenge koncipován spíše jako monstrózní domácí akce, přece jen zřejmě uvidíme i světovou hvězdu. Ruský borec Cooller, který...

Výběr článků

Načítám