Hlavní obsah

On-line hry: Američané zatkli studenta, do střílečky vložil budovy školy

Novinky, Michal Sztemon

Týmová akční hra Counter-Strike stále patří mezi nejoblíbenější, početná je i komunita tvůrců map, na kterých se bojůvky odehrávají. Jeden z nich, čínský student v USA, však byl za vytvoření mapy zobrazující jeho školu zatčen a posléze ze školy vyloučen. Nejen touto událostí se zabývá aktuální článek o online hrách.

Článek

Novinky z domova

  • Česká kvalifikace World Cyber Games 2007 o víkendu odstartuje, na svou šanci již netrpělivě čekají hráči Counter-Strike a Starcraft: Broodwar. Oba úvodní WCG turnaje se hrají v hernách sítě PG Cyber Café, hráči v nich kromě WCG bodů nutných pro postup do národního finále hrají i o standardní finanční odměny pro vítěze mezihernových turnajů. Více informací najdete na webu domácí kvalifikace - www.wcg.cz.
  • Domácím reprezentantům ve hře Warcraft III se sice vstup do European Nations Championship příliš nepovedl a prohráli s Rakouskem 2:3, ve druhém utkání si ale spravili chuť. Favorizovaný výběr Ukrajiny totiž nemohl nasadit svého elitního hráče SK.HoTa (kvůli turnaji v Koreji), a tak jsme měli o něco lehčí pozici. Češi porazili Ukrajince 3:2, dohnali bodovou ztrátu, ale favorizované týmy Bulharska a Ruska nás teprve čekají.
  • Ani čeští reprezentanti ve strategické hře Starcraft: Broodwar nezahálejí a soupeří v rámci turnaje World Cup. Po těsném vítězství nad Maďarskem nás ve druhém zápase čekal soupeř z nejsilnějších, výběr Německa. Němci sílu našeho výběru znají, a tak za ně nastoupila nejsilnější sestava, výsledkem pak byla drtivá výhra Německa v poměru 3:0.
  • Přední český multiklan eSuba se rozhodl uspořádat turnaj eSuba FragCup a napravit tak stálý nedostatek kvalitních turnajů v našich zemích. Do heren AMD PG Cyber Café Špalíček a BattleZone se sjelo 20 předních českých týmů ve hře Call of Duty 2, hrálo se o ceny v hodnotě přesahující 30 000 Kč. Ve finále potvrdili pozici domácí jedničky hráči nEophyte.Intel, když porazili pořadatele z eSuby v poměru 13:7.

Vítězové eSuba FragCupu z týmu nEophyte.Intel.

Foto: www.neophyte.cz

Novinky ze světa

  • Nedávná tragédie na americké univerzitě ve Virginii zřejmě znovu přitluče hřebíček do rakve určené počítačovým hrám. Tamější policejní orgány totiž dávají masakr do souvislosti s tím, že pachatel Cho Seung-Hui hrál Counter-Strike. Nyní na to doplatil nejmenovaný čínský student v Texasu, který byl zatčen poté, co si rodiče ostatních studentů stěžovali na to, že vytvořil CS mapu školy. Policie to vyhodnotila jako možnou teroristickou hrozbu, nicméně brzy jej propustila. Student byl ale i přesto vyloučen ze školy...
  • Halasně zakládaná organizace G7 Teams sdružující největší světové multiklany se po zimním spánku opět hlásí o slovo. Organizace prostřednictvím herních portálů oznámila, že je připravena pomáhat hráčům s vymáháním výher, které pořadatelé "zapomínají" vyplácet. Uvidíme, jestli se na G7 obrátí i čeští hráči, dluh pořadatelů české ESL ProSeries ve výši 400 000 Kč nedávno oslavil 3. výročí.
  • Německá organizace Turtle Entertainment stojící za projektem ESL vyhlašuje již čtvrtý ročník ankety eSports Awards pro nejlepší hráče a organizace okolo elektronických sportů. Počet kategorií nabobtnal na úctyhodných dvanáct, jediným dvojnásobným vítězem je Holanďan Grubby ve hře Warcraft III. Nejlepší sportovci roku 2007 budou vyhlášeni na Games Convention v Lipsku koncem srpna, nominace některého z českých hráčů je velmi nepravděpodobná.
  • Pomalu se blíží Electronic Sports World Cup, jedním z jeho vrcholů bude určitě dívčí turnaj v Counter-Striku. Organizátoři již oznámili 9 týmů s přímou pozvánkou, další si budou muset účast vybojovat v kvalifikacích. Není se tedy čemu divit, že týmy posilují, jak se dá. Loni "až" čtvrté SK Gaming Ladies přijaly do svých řad americkou hráčku s přezdívkou Jenniferso, i letos bude dívčí divize SK určitě patřit mezi kandidátky na některou z medailí.

Dívčí tým SK Gaming Ladies na ESWC 2006.

Foto: www.gotfrag.com

První díl ze série World Series of Video Games

Není to tak dávno, co redaktoři všemožných herních portálů doslova rozcupovali výběr soutěžních her pro seriál World Series of Video Games (World of Warcraft, Quake 4, Guitar Hero 2, Fight Night Round 3). První turnaj zařazený do WSVG, který se uskutečnil v čínském Wuhanu, byl ale jiný. O 50 000 amerických dolarů se zde totiž soupeřilo v CS 1.6, Warcraftu III a WoWu.

Counter-Strike turnaj byl doménou čínských klanů, jedinými výraznými soupeři ze zahraničí pro ně byli švédští Fnatic. Asi není velkým překvapením, že Fnatic všechny drtili rozdílem třídy, narazili až v konfrontaci s čínskou jedničkou wNv. Ze tří vyrovnaných zápasů vyhráli Číňané dva, a tak se můžou těšit z vítězství v prvním WSVG turnaji.

1. místo: wNv.CN (Čína) - 10 000 USD

1. místo: wNv.CN (Čína) - 10 000 USD2. místo: Fnatic (Švédsko) - 7 000 USD

3. místo: TR (Čína) - 2 000 USD

Na Warcraft III soutěž se sjela slušná konkurence, kromě hordy domácích Číňanů ještě špičky z Jižní Koreje a taky trojlístek zastupující Evropu. Nejlepším Evropanem byl nizozemským reprezentant Grubby, stačilo to ale jen na 4. místo. Zlato a bronz putuje zásluhou Moona a Susirii do Koreje, stříbro vybojovala čínská hvězda Sky.

1. místo: MYM]Moon (Jižní Korea) - 5 000 USD

1. místo: MYM]Moon (Jižní Korea) - 5 000 USD2. místo: WE.IGE.Sky (Čína) - 2 500 USD

3. místo: MYM]Susiria (Jižní Korea) - 1 000 USD

Jediným stálým turnajem z nabídky WSVG byl ten ve hře World of Warcraft, mnozí byli jistě zvědavi, jak si hráči poradí s pravidly pro 3v3 souboje. Znovu poměrně jednotvárné startovní pole zahrnovalo dva týmy z USA, jeden z Evropy a dále 61 čínských týmů. Byli to však "hosté", kteří se prosadili, neboť do finále se probojoval americký zástupce Pandemic a evropští Fnatic. Ani tentokrát však Fnatic na nejvyšší stupínek nedosáhli, titul putuje do USA.

1. místo: Pandemic (USA) - 9 000 USD + cestovní náklady

1. místo: Pandemic (USA) - 9 000 USD + cestovní náklady2. místo: Fnatic (Evropa) - 4 500 USD + cestovní náklady

3. místo: MoB Turtle Tower (USA) - 3 000 USD + cestovní náklady

Podle jednoho turnaje těžko soudit (či odsoudit) celý seriál, vše se zřejmě ukáže až na dalších zastávkách v USA a v Evropě, kde pořadatelé představí chuťovky typu Guitar Hero 2. Zajímavým turnajem může být ten ve hře World of Warcraft, řada závisláků jistě stráví bezesné noci vymýšlením správných strategií.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: ProGamers online ligy startují

Příznivci Mistrovství ČR v počítačových hrách se dočkali, konečně startují online soutěže - ProGamers online ligy. V každé sezóně budou hráči soupeřit o 100...

On-line hry: Polský CS tým dobyl Německo

Nejdůležitější evropskou progamingovou akcí počátečních měsíců roku 2007 byl bezesporu veletrh CeBIT a dva turnaje ESL Extreme Masters a Samsung Euro...

Výběr článků

Načítám