Hlavní obsah

On-line hry: AMD.PG Challenge opět v Praze

Novinky, Michal Sztemon

Na tiskové konferenci týkající se seriálu Mistrovství ČR v počítačových hrách bylo oznámeno místo konání AMD.PG Challenge 2005. Po dvou letech, kdy se tento velký turnaj konal v Karlových Varech jako doprovodná akce Mezinárodního filmového festivalu, se opět vrací do Prahy.

Článek

Zprávy z domova

  • Vítězem Mezihernového ČMSP turnaje ve hře Vietcong se stal tým We Were Immortal, když ve finále porazil klan Red Dog - Štěňata v poměru 8:0. Nejlepší tým si mezi sebou rozdělil finanční odměnu 2500 Kč, dále si hráči odnesli klávesnice Logitech a volné hodiny do heren PG Cyber Café.
  • Již dnes začíná v Rýmařově velký turnaj Rýmařov Spring 2k5 určený pro příznivce strategických her Starcraft: Broodwar a Warcraft III. Celkem je do turnaje registrováno více než 200 hráčů, záštitu nad akcí převzal Českomoravský svaz progamingu.
  • Registrace do druhého ročníku PlayZone online lig byly spuštěny. Pokud hrajete některou z podporovaných her (CS, W3, BW, NHL, FIFA, UT2004, ET, NFSU2 a IL2) a chcete si zasoupeřit s ostatními, můžete si to vyzkoušet v rámci této soutěže.
  • Další aktivitou na PlayZone je seriál turnajů Týden s hrou, který připravili admini serveru ve spolupráci s Electronic Arts. Každý turnaj je naplánován do rozmezí jednoho až dvou týdnů a ihned poté je vyhlášen vítěz. První turnaj se hraje ve hře NHL 2005, hned po něm následuje FIFA 2005.

PC skříň s motivem strategie Starcraft: Broodwar.

Foto: www.progamers.cz

Zprávy ze světa

  • Finále korejské ligy WEG o desetitisíce dolarů je už za námi, ale pokud se chcete podívat na videa zabírající finalisty Warcraft III turnaje přímo při hře, máte jedinečnou šanci. Takzvané VODy ukazující všechny tři finálové hry stahujte zde.
  • Nové ročníky ClanBase Nations Cup startují, turnajů se zúčastní i české národní výběry. Zatím se mezi týmy objevily naše reprezentace v Counter-Striku (kapitán boddie) a Call of Duty (kapitán Smith), v přípravě je i přihláška Vietcongu.
  • Online liga WC3L, v níž se utkávají ty nejlepší světové týmy ve hře Warcraft III, projde drobnou změnou. Současný model se třemi hrami 1vs1 a dvěma 2vs2 nahradí 4x 1vs1 a 1x 2vs2, jako důvod pořadatelé uvádějí fakt, že týmy se nesoustředí na souboje dvojic a ty pak nemají potřebnou úroveň.
  • Finský CS tým Destination Skyline, který se v říjnu představil i na turnaji Euro Cyber Cup v Brně (tam skončil třetí), se rozhodl ukončit svou činnost. Po odchodech dvou klíčových hráčů se Finové rozhodli již nepřijímat nové členy a raději ukončit činnost klanu.

Tisková konference o MČR 2005 - kde se uskuteční AMD.PGCH?

Včera se v prostorách pražského kina Palace Cinemas na Smíchově konala tisková konference, která poodhalila některé informace týkající se seriálu Mistrovství České republiky v počítačových hrách pro rok 2005. Na akci se kromě pořadatelů ze společnosti ProGamers představili i partneři cyklu a i oni přidali některé zajímavé informace.

Byly zveřejněny výsledky průzkumu realizovaného firmou GfK Praha, který ukázal, že už dnes se ve třetině domácností hrají počítačové hry. U domácností připojených k internetu pak toto číslo dosahuje až devadesáti procent. Většina hráčů hraje na počítači PC (80%), ale své místo na slunci získávají i konzole (50%) a mobilní telefony (20%).

Tisková konference o MČR v PC hrách 2005.

Foto: www.progamers.cz

Dále byl zmíněn i projekt AMD Cyber School, ve kterém se žáci a studenti základních a středních škol seznamují s počítačovým hardwarem a softwarem. První ročník AMD Cyber School, jenž se koná v průběhu jara v Praze, vyvrcholí na AMD.PG Challenge v červnu, kde se bude bojovat o školní počítačovou učebnu s 20 PC.

Zřejmě nejdůležitější informací pro hráče je však místo konání AMD.PG Challenge 2005. Po dvou letech, kdy se tento turnaj evropského významu konal v Karlových Varech, se akce vrací do Prahy a uskuteční se v podzemních garážích obchodního centra Flora. Pořadatelé věří, že přesun do Prahy do "undergroundových" prostor ještě zvýší zájem o akci a že loňských počet 400 účastníků bude zdvojnásoben. Uvidíme.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Vietcong 2 už letos?

Doma i ve světě v těchto dnech probíhají spousty online i offline turnajů, největším z nich je zřejmě korejská LAN liga o 135 000 dolarů. Německá ESL zase k 1....

On-line hry: 1. evropská televize o progamingu

V dnešním článku o on-line hry hrách se kromě informací a výsledků z domova a ze světa podíváme na připravované turnaje, které pro své členy chystá...

On-line hry: Play-off PG online lig začíná

V dnešním díle povídání o on-line hrách se podíváme na ligy zařazené do cyklu Mistrovství ČR v počítačových hrách. Již od příštího týdne v PG ligách začne...

Výběr článků

Načítám