Hlavní obsah

Ohlédnutí za výstavou fotoaparátů Interkamera

Novinky, Ondřej Krynek
PRAHA

Na skromné jedné třetině Veletržního paláce v Praze proběhla od 19. do 21. dubna výstava Interkamera, kde přední výrobci fotoaparátů a příslušenství představili své osvědčené výrobky, ale i žhavé novinky. Případní zájemci mají ještě do páteční osmnácté hodiny exhibici shlédnout.

Článek

Společnost Samsung na Interkameře nezvykle představila digitální zrcadlovku SAMSUNG GX-1S s rozlišením 6Mpix, velkým TFT displejem s uhlopříčkou 2.5 palce a hmotností pouhých 505 g. Fotoaparát s hledáčkem 96% zorného pole umí fotografovat i do formátu RAW a expoziční ekvivalent zahrnuje stupnici ISO od 80 do 3200. Zajímavostí je nejen 11-bodové automatické ostření, ale i použitý objektiv Schneider a závit, na který je možné použít všechny PENTAX DSLR objektivy.  

Neztratila se ani Fuji a Canon

Stále více se prosazující společnost Fuji (Fujifilm) představila jako svou horkou novinku kompaktní digitální fotoaparát FinePix V10, který zaujme především svou zadní obrazovkou o velikosti tří palců (7.62 cm) s rozlišením 230 000 pixelů. Ovládací tlačítka jsou zajímavě umístěna pod displejem v jedné vodorovné řadě. Další předností je stupnice citlivosti ISO v rozsahu 64 až 1600.

Společnost Canon představila mnoho horkých novinek a to především digitální zrcadlovku CANON EOS 30D se snímačm o rozlišní 8.2 megapixelů, citlivosti ISO 100 až 1600, devítibodovým zaostřováním, fotografováním do formátu RAW a displejem 2.5 palce. V oblasti tisku se firma vytáhla s několika novými tiskárnami, mezi kterými se tyčila PIXMA Pro9500 - tedy profesionální fototiskárna na systému 10 barev pigmentového inkoustu a schopností tisku až do formátu A3+.

Olympus a žívý náhled na LCD panel

Firmou Olympus byla nejvíce vyzdvihovaná digitální zrcadlovka OLYMPUS E-330, která jako první na světě nabízí živý náhled na LCD obrazovku. Docíleno toho bylo dalším snímacím čipem, přenášející údaje do 6,4 cm LCD obrazovky, který je navíc vyklápěcí a nabízí tak pozorovací úhel 160 stupňů.

Letošní Interkamera byla také dějištěm firem, které představovaly příslušenství i na poli minilabů, osvětlovací techniky, střihů videa atd. Kromě toho výstava nabízela návštěvníkům také různé přednášky, výstavy, slevy, možnost fotografování na vlastní přístroje v provizorním ateliéru, dokonce i rozptýlení ve formě různých her a soutěží.

Reklama

Výběr článků

Načítám