Hlavní obsah

Odinstalujte prohlížeč Netscape 8, radí Microsoft

Novinky, Ondřej Grym

Dave Massy, vývojář aplikace Internet Explorer, varoval ve středu uživatele tohoto programu před instalací konkurenčního prohlížeče Netscape 8. Díky němu totiž může IE nesprávně zobrazovat určité soubory jako prázdnou bílou stránku.

Článek

Podle Massyho narušuje Netscape 8 navigaci programu IE k XML souborům, jako jsou například RSS čtečky. "XML data pak vidíte jako prázdnou stránku," uvedl Massy a případ doložil odkazem http://msdn.microsoft.com/xml/rss.xml.

Při rychlém testu, ke kterému posloužily dva redakční počítače vybavené OS Windows XP Pro SP2, kdy jeden měl kromě Internet Exploreru šesté verze nainstalován i prohlížeč Netscape 8 [celá zpráva], a druhý pouze IE, se avizovaný problém po kliknutí na daný link potvrdil.

Internet Explorer na prvním stroji totiž zobrazil pouze čistou webovou stránku, zatímco na druhém souvislé textové pole, viz. screenshoty:

:. Stránka zobrazená aplikací Internet Explorer na počítači, kde byl také nainstalován Netscape 8 

:. Stránka zobrazená aplikací Internet Explorer na počítači bez nainstalovaného prohlížeče Netscape 8 

Pro rychlou opravu aplikace Internet Explorer doporučuje programátor odinstalovat Netscape 8, do záložky "Spustit" dostupné z panelu "Start" vložit "Regedit" a potvrdit Entrem. Dále nalézt klíč HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Plugins\Extension, zde obsaženou složku "XML" označit a smazat. Jádro IE poté restartovat.

Anketa
Myslíte si, že za popisovaný problém může aplikace Internet Explorer, nebo je chyba na straně Netscape 8, která do práce IE nemile zasahuje? Hlasujte v anketě uvedené pod článkem.

Závada v nesprávném zobrazování XML souborů jádrem IE by mohla být další z chyb, které aplikaci Netscape 8 doprovázejí. Prohlížeč byl ostatně krátce po uvedení, které se odehrálo asi před dvěma týdny, záplatován, protože obsahoval kritické bezpečnostní chyby.       

Microsoft zatím nespecifikoval, které verze prohlížeče Internet Explorer s aplikací Netscape 8 nejčastěji kolidují. "Problém neustále zkoumáme a snažíme se spolupráci (IE) s aplikací Netscape vyřešit," sdělil Dave Massy na blogu věnovaném programu Internet Explorer.

Pozn.: pokud máte nainstalován prohlížeč Netscape 8, pak si můžete rovněž vyzkoušet, že odkaz http://msdn.microsoft.com/xml/rss.xml správně v Netscape zobrazíte díky jádru Firefox, po přepnutí na IE však uvidíte prázdnou stránku. 

Anketa

Myslíte si, že za popisovaný problém může aplikace Internet Explorer, nebo je chyba na straně Netscape 8, která do práce IE nemile zasahuje?
Interner Explorer
67,7 %
Netscape
32,3 %
Celkem hlasovalo 752 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám