Hlavní obsah

O nových pravidlech na Facebooku budou hlasovat sami uživatelé

LOS ANGELES

Internetový společenský portál Facebook se v reakci na kritiku jeho zacházení s osobními údaji rozhodl do všech budoucích změn v pravidlech zapojit své uživatele. Oznámil to podle agentury DPA zakladatel webu Mark Zuckerberg. Nedávná změna v obchodních podmínkách, která Facebooku dala právo využívat po časově neomezenou dobu osobní data svých klientů, vyvolala v minulých týdnech vlnu protestů.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Uživatelé webu si všechny návrhy změn mají sami odhlasovat.

Článek

"Chceme být více otevření a transparentní," prohlásil Zuckerberg. Novinkou nyní bude, že uživatelé webu si všechny návrhy změn mají sami odhlasovat. Při účasti větší než 30 procent mají být výsledky závazné pro všechny registrované. K hlasování o navrhované změně pravidel má dojít tehdy, když se k nim v komentáři vyjádří více než 7000 klientů.

"Důvěřujeme našim uživatelům a oceňujeme jejich podněty," dodal Zuckerberg. Zdůraznil však, že rozhodnutí o nových produktech bude vedení firmy i nadále činit zcela nezávisle. Silná spoluúčast uživatelů na fungování webu je podle něj vzrušující experiment, kterým se Facebook bude i v budoucnu ubírat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám