Hlavní obsah

Nový počítač s Linuxem a LCD za 449 dolarů!

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká firma Lindows.com představila novou počítačovou sestavu vybavenou vlastním operačním systémem LindowsOS a obsahující LCD monitor s cenou pouhých 449 dolarů.

Foto: Josef Zajíc

Těrlické mraky 2012, před startem.

Článek

Nový počítač nese označení KooBox a je vybaven procesorem AMD Duron 1,2 GHz, 256 MB operační paměti, pevným diskem o kapacitě 20 GB a 56rychostní mechanikou CD-ROM. Ve výbavě dále nechybí grafická a zvuková karta integrovaná na základní desce, V.90 modem, síťová karta a reproduktory.

Jak již technické parametry naznačují, nejedná se o nijak výjimečnou sestavu, ale pro běžnou kancelářskou práci naprosto dostačující. Zejména když uvážíme, že za cenu 449 dolarů (přibližně 13 tisíc korun) získáte i 14.1" LCD monitor s rozlišením 1024x768.

Počítač běží na operačním systému LindowsOS 4.0, který podle výrobce spojuje výkon a stabilitu Linuxu s jednoduchostí ovládání Windows. Zároveň získáte také např. kancelářský balík OpenOffice (kompatibilní s MS-Office), grafický editor GIMP, software pro práci s internetem a MP3 přehrávač.

Reklama

Související témata:

Související články

Acer uvádí novou řadu levných notebooků

Společnost Acer, která je nejúspěšnějším prodejcem přenosných počítačů na českém trhu, představila novou řadu notebooků TravelMate 240 s cenou začínající na 25...

Abit připravuje elegantní mini PC

Společnost Abit připravuje uvedení nového barebone systému s procesorem Pentium 4. Hitem letošního roku jsou tzv. barebone systémy. Pod tím se skrývá označení...

Minolta představila novou DiMAGE Z1

Minolta představila několik nových digitálních fotoaparátů, přičemž nejzajímavějším modelem je Minolta DiMAGE Z1 s desítinásobným optickým zoomem a cenou...

Výběr článků

Načítám