Hlavní obsah

Nový Office 12 bude podporovat formát PDF

Novinky, adr

Nová verze kancelářského balíku Office, tedy varianta Office 12, která bude uvedena ve druhé polovině příštího roku, bude podporovat formát PDF. Brian Jones, programový manažer balíku Office to oznámil závěrem minulého týdne.

Článek

Jones mimo jiné uvedl, že je společnost velice blízko uvedení první betaverze aplikace Office 12. Podle viceprezidenta Microsoftu Stevena Sinofskeho by se první betaverze nových Office mohla objevit již v listopadu.

Dokumenty PDF budou podporovat aplikace Word, Excel, PowerPoint, Access, Publisher, OneNote, Visio a InfoPath.

"Lidé potřebují sdílet dokumenty mezi různými platformami, zajímá je podpora HTML, RTF, rovněž tak XML a PDF formátu," dodal Jones.

Podle Sifonskeho dokonce Microsoft měsíčně přijme až 120 000 dotazů týkajících se podpory a možnosti ukládání souborů v PDF. Rozhodnutí přidat podporu PDF však bylo učiněno již dávno, doplnil neurčitě.

"Oznámení Microsoftu týkající se podpory PDF, je jen potvrzením toho, že je formát PDF pro řadu zákazníků velice důležitý," uvedla Pam Diezielová, zástupkyně společnosti Adobe v rozhovoru pro deník News.com.

Podle ní je nejasné, jak Microsoft naloží s formátem PDF v budoucnu, když se chystá mít vlastní obdobný formát Metro, který bude podporovat operační systém Windows Vista. Díky přídavným balíčkům si s ním poradí také programy Windows XP a Windows Server 2003. Sifonovsky však odmítl říci, zda připravovaný Office 12 bude umět také Metro dokumenty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám