Hlavní obsah

Nové Sony Vaio Pocket umí nejen přehrávat MP3

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Japonská firma Sony, která teprve nedávno vstoupila na trh internetové hudby s novou službou Connect, nyní přichází se svým prvním přenosným přehrávačem písniček ve formátu MP3, jenž má konkurovat populárnímu zařízení iPod, které firma Apple představila už před více než dvěma lety.

Foto: realizační tým inline24

eXtrémní EMOS INLINE24

Článek

Nový MP3 přehrávač ponese trochu netradičně notebookové označení Vaio Pocket a uvnitř se bude ukrývat pevný disk o kapacitě 20 GB, na který se již vejde opravdu dostatečné množství muziky. Ta může být nejen ve formátu MP3, ale také WMA či WAV.

Přehrávač slouží i jako skladiště digitálních snímků

Zajímavostí je 2,2" barevný displej s rozlišením 320x256 obrazových bodů, na kterém si kromě názvu písničky a dalších informací z ID3 tagů můžete prohlížet i obrázky pořízené vaším digitálním fotoaparátem.

Přehrávač totiž můžete snadno prostřednictvím USB portu propojit s digitálním fotoaparátem a část kapacity z dvacítigigabajtového pevného disku použít pro uložení vašich digitálních snímků. Díky tomu lze přehrávač použít i jako přenosnou databanku pro ukládání vašich digitálních fotografií v době, kdy jste na cestách a nemáte přístup k počítači.

:. K Vaiu můžete připojit přes USB port nejen počítač, ale i digitální fotoaparát

Nové Sony Vaio Pocket je s rozměry 115 x 65 x 17 mm a váhou 195 gramů o něco větší a těžší než konkurenční iPod od Applu, ale zase jej překonává v době výdrže na baterie, která u nového přehrávače od Sony činí přibližně 20 hodin. To je více než dvojnásobek, ve srovnání s 8 hodinami u iPodu. Dnes už u novinek samozřejmostí je podpora vysokorychlostního rozhraní USB 2.0.

Cena nového přehrávače, který se nejprve bude prodávat na japonském trhu, byla stanovena na 472 dolarů, což je v přepočtu přibližně 12 700 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Sony bude prodávat hudbu přes internet

Japonská společnost Sony, která se před 25 lety stala se svým walkmanem průkopníkem v oblasti přenosných přehrávačů hudby, se rozhodla vstoupit na nabitý...

Výběr článků

Načítám