Hlavní obsah

Největším internetovým skokanem se stal Karel Gott

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Seznam.cz zveřejnila své pravidelné statistiky největších internetových skokanů. V kategorii Osobnosti získal v květnu prvenství zpěvák Karel Gott. Hned za ním se umístily francouzská šansoniérka Edith Piaf a slovenská herečka Jana Belková.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Karel Gott.

Článek

Zájem lidí se v minulém měsíci upíral kromě známých osobností také na počasí. „V polovině května začaly velmi vydatné deště na území Moravy. V důsledku toho se zvedly především hladiny řek Odra a Labe. Druhá vlna silných dešťů poté přišla koncem měsíce na území Čech. Uživatelé se tak v květnu obávali povodní a zjišťovali si informace na internetu. V kategorii Události, kauzy se proto vyskytují dotazy jako povodí Odry, povodí Labe či povodňové mapy, v kategorii Komerční firmy se na prvním místě umístil dotaz Povodí Moravy, s. p.,“ podotkl Michal Sedláček, administrátor fulltextu v Seznam.cz.

Také sportovní události se těšily v pátém měsíci v roce zvýšené popularitě. „Konalo se hokejové mistrovství světa, pražský maratón a několik velkých rallye. Všechny tyto akce se velmi výrazně zapsaly do seznamu skokanů českého internetu. V souvislosti s pražským maratónem se lidé zajímali nejen o samotnou akci, která se objevila v kategorii Zábavní, kulturní, sportovní a společenské akce, ale hledali si také dopravní omezení spojená s touto sportovní událostí,“ konstatoval Sedláček.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Švédsko střílí první gól. Střelu nešťastně tečoval Petr Zámorský.

„Dotaz pražský maratón 11. 5. 2014 dopravní omezení se objevil na pátém místě v kategorii Praktické dotazy. Hokejové mistrovství světa se stalo nejvýraznějším skokanem v kategorii Zábavní, kulturní, sportovní a společenské akce. Ve stejné kategorii navíc najdeme i dva velké rallye závody – Rallye Český Krumlov a Rallye Šumava,“ uvedl administrátor fulltextu v Seznam.cz.

Mezi skokany se objevila také témata spojená s maturitou. „Vidět je to především na kategorii Praktické dotazy, kde nalezneme dotazy jako maturita z matematiky 2014 řešení či didaktický test český jazyk,“ uzavřel Sedláček.

Statistika internetových skokanů zachycuje dotazy, které byly v květnu 2014 hledány mnohonásobně více, než tomu bylo v předchozím období. Jedná se tedy o dotazy, které odrážejí aktuální zájmy uživatelů o určitá témata, kauzy nebo produkty.

Kompletní výsledky jsou umístěny na stránkách skokani.seznam.cz. Nejzajímavější internetové skokany naleznete v následující tabulce.

Největší skokani – květen 2014
Osobnosti
1.Karel Gott
2.Edith Piaf
3.Jana Belková
4.Gabriela Filippi
Praktické dotazy
1.Přání ke dni matek
2.Maturita z matematiky 2014 řešení
3.Didaktický test český jazyk
4.Dětský den
Zábava, kulturní, společenské a sportovní akce
1.Mistrovství světa v ledním hokeji 2014
2.Rally Český Krumlov
3.Noc kostelů Praha
4.300 zatáček Gustava Havla
TV pořady, filmy, seriály
1.Hlas ČeskoSlovenska
2.X Factor
3.ČT1 seriál První republika poslední díl
4.Habermannův mlýn

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám