Hlavní obsah

Nejdražší chytré hodinky se pyšní diamanty. Stojí jako luxusní sporťák

Novinky, vps

Tento týden byly na český trh oficiálně uvedeny chytré hodinky Connected od švýcarské hodinářské společnosti TAG Heuer. Model zvaný Connected Modular je vůbec tím nejdražším, co je možné zakoupit. Za nejvyšší edici totiž případní zájemci zaplatí částku, na jakou by je vyšel luxusní sporťák – více než čtyři milióny korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Chytré hodinky TAG Heuer Connected ModularVideo: archív výrobce

 
Článek

Na trend chytrých hodinek během uplynulých let reagovalo vícero tradičních producentů tradičních švýcarských hodinek. Například značky Alpina a Frederique Constant uvedly chytré hodinky, které zvenku vypadají jako klasické, ale mají elektronické vnitřnosti umožňující propojeni s telefonem.

Do tohoto segmentu možná pro mnohé překvapivě vstoupila luxusní značka TAG Heuer před dvěma lety, kdy byla uvedena první generace chytrých hodinek. Loni si pak premiéru odbyl druhý model s názvem Modular. Ten vstupuje na tuzemský trh až nyní, neboť dříve se kvůli nefunkčnosti některých aplikací na našem území nemohl prodávat.

Z chytrých hodinek se mohou stát klasické

Hodinky mají pouzdro s liniemi legendární řady Carrera a jak název napovídá, umožňují snadnou výměnu jednotlivých prvků. Během chvilky tak lze hodinky osadit jiným řemínkem nebo nožičkami, a to bez použití nářadí. Tím největším lákadlem je ale možnost vyměnit elektronický modul za mechanický a z chytrých hodinek tak udělat klasické.

Z hlediska konceptu chytrých hodinek se jedná o klasický model se systémem Android Wear, který má 4GB paměť. Hodinky dokážou zobrazit například mapy, fungují také jako jednoduchý překladač a další funkce se naučí díky tisícům aplikací, které je možné do nich nainstalovat. S hodinkami lze také provádět bezhotovostní platby a samozřejmostí je GPS.

Základ za desetitisíce, luxusní provedení za milióny

Z řádků výše se může zdát, že novinka rozhodně není pro každého. Cena základních modelů však tolik závratná není. Ten s pouzdrem o průměru 41 mm startuje na 28 600 korunách, u verze se 45milimetrovým průměrem stojí nejlevnější 36 400 Kč.

Vždy se jedná o pouzdro z lehkého titanu. K dispozici je ale například i varianta osázená brilianty za více než 170 tisíc korun a pro fajnšmekry nabízí značka chytrý modul a k tomu modul s královskou komplikací tourbillon za 432 900 korun.

Už základní verze tak patří k tomu nejdražšímu, co je na trhu. Aby ale o prvenství v tomto ohledu nebylo pochyb, představila firma letos ještě verzi osázenou diamanty a s náramkem z bílého zlata. Cena? Jen těžko uvěřitelných 190 tisíc švýcarských franků, tedy 4,2 miliónu korun.

Foto: TAG Heuer

Verze z bílého zlata osázená diamanty za více než čtyři milióny korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám