Hlavní obsah

NEC nabídne LCD s odezvou 12 ms

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Firma NEC připravuje na konec května uvedení celkem čtyř nových LCD monitorů, které nabídnou dobu odezvy 12 ms a měly by tak být vhodné i pro hraní akčních her.

Foto: archiv Slovácké divadlo

Herec Martin Vrtáček coby Cyrano de Bergerac.

Článek

Prvním zástupcem LCD monitoru s nízkou odezvou je 17" model NEC RDT17 nabízející kontrast 500:1 a úhly pohledu 160 stupňů v horizontálním a vertikálním směru. Nechybí přitom ani vestavěné reproduktory a digitální DVI vstup. Jeho cena bude 525 euro, což je přibližně 17 000 korun. Levnější model bez reproduktorů a pouze s analogovým vstupem pak přijde na 440 euro, tedy asi 14 300 korun.

Mnohem zajímavější jsou však 19" modely, které mají stejné úhly pohledu, ale o něco menší kontrastní poměr - 450:1. Dražší verze je vybavena digitálním i analogovým vstupem a stojí 769 euro, což je asi 25 000 korun. Levnější model bez integrovaných reproduktorů přijde na 560 euro, tedy přibližně 18 200 korun.

Všechny čtyři LCD monitory budou k dispozici v bílé a černé barvě. Nejprve se objeví na japonském trhu a až pak se dostanou do Evropy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám