Hlavní obsah

Miniaturní digitální foťák v propisce

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Greenhouse představila miniaturní digitální fotoaparát, který je zabudován v kuličkovém peru, které může sloužit i jako stylus pro PDA.

Článek

Digitální fotoaparáty mají oproti klasickým jednu obrovskou výhodu - vzhledem k použité technologii je je možné zabudovat téměř do čehokoliv (od mobilních telefonů až po kuličkové pero). Příkladem je kuličkové pero Pico PenShot, ve kterém najdete 0,3Mpix digitální fotoaparát vybavený 8 megabajty interní paměti. Rozlišení snímků není nijak závratné (640x480 pixelů) a vzhledem k jejich malé velikosti je pro přenos do počítače použito jen rozhraní USB 1.1.

Digitální fotoaparát dokáže kromě fotografií zaznamenat i krátké videosekvence v rozlišení až 640x480. Pero váží pouhých 50 gramů a integrovaný digitální fotoaparát je napájen mikrotužkovými AAA bateriemi.

Reklama

Související témata:

Související články

Dell nabídne výkonný notebook s P4 2,8 GHz

Americká firma Dell představila nový notebook, který má nabídnout výkon a vlastnosti srovnatelné s nejvýkonnějšími stolními počítači. Slabou stránkou je však...

Výběr článků

Načítám