Hlavní obsah

Microsoft, zastánce systému HD-DVD, jej nepoužije v konzoli Xbox 360

Softwarový gigant Microsoft, jako jedna z firem, které podporují zavedení systém HD-DVD, jej nepoužije ani v příštích verzích herní konzole Xbox 360.

Článek

Informaci přinesl ve čtvrtek server IGN.com. Microsoft v tiskovém vyjádření poměrně rychle reagoval na novinku japonské zpravodajské agentury Jiji, podle níž dodavatel Windows vstoupil do závěrečné testovací fáze se společností Toshiba, která patří mezi hlavní vývojáře technologie HD-DVD.

Podle Jiji se nové Xboxy 360 s HD-DVD mechanikou namísto současné DVD měly objevit na jaře příštího roku. [celá zpráva]

Microsoft však tyto domněnky ostře odmítl, jeho zástupci totiž uvedli, že "firma jak v Americe tak Japonsku nezveřejnila žádné údaje, které by instalaci HD-DVD do Xbox 360 potvrzovaly".

"V současnosti ani nepočítáme s uvedením příštích konzolí Xbox 360 s HD-DVD přehrávačem," dodala společnost.

Optický systém HD-DVD je novou generací záznamových technologií. Mechaniky budou kompatibilní se současnými DVD médii. Narozdíl od nich ale HD-DVD nabízejí kapacity od 15GB a výše v závislosti na počtu vrstev nanesených na jednom disku. [celá zpráva]

Jejich přímým konkurentem jsou média typu Blu-ray. Jejich hlavním vývojářem je japonská Sony. BR disky mohou v jedné vrstvě nést od 23 do 27GB dat. [celá zpráva

Reklama

Související témata:

Související články

Toshiba: Vyvinuli jsme 45GB HD DVD

Japonská Toshiba v úterý představila 45GB HD DVD disk, který svou kapacitou útočí na podobné vysoko-kapacitní Blu-ray médium.

Blu-ray disk s kapacitou 100GB

Minulý týden představila společnost TDK 100GB Blu-ray disk. Krom své velikosti médium excelovalo rychlým ukládáním souborů, kdy na něj mohl laser během jedné...

Blu-ray mechaniky na trhu do 12 měsíců

První zařízení, která si poradí s novým DVD standardem, Blu-ray disky, se dostanou na trh do 12 měsíců. Jedno Blu-ray médium může uchovávat kolem 50GB dat.

Výběr článků

Načítám