Hlavní obsah

Microsoft za tři měsíce prodal 30 000 kopií Office

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Microsoft prodal na českém trhu od 1. října do konce prosince na 30 000 kopií balíku Office 2007 pro studenty a domácnosti. Podle společnosti se tak stalo hlavně díky nízké ceně tohoto produktu.

Článek

Microsoft od 1. října 2007 cenu sady snížil o 50 % z běžné ceny 3 600 Kč na doporučených 1 690 Kč včetně DPH.

"Touto speciální cenovou nabídkou jsme reflektovali zpětnou vazbu od zákazníků," uvedla firma. Za necelých 1700 korun bude sada v prodeji do konce února tohoto roku.

Microsoft je přesvědčen, že nízkou cenou zpřístupnil Office i skupině uživatelů, pro kterou je jeho běžná cena stále limitujícím faktorem. "Lidé totiž chtějí mít i na domácích počítačích k dispozici kvalitní a nejnovější kancelářský software, a to jak pro děti, tak i pro své domácí projekty," tvrdí manažer Microsoftu Aleš Růžička.

Firma však nesnížila cenu Office jen pro to, aby jej legálně dostala k více uživatelům. Rovněž chtěla tímto krokem "přispět k dalšímu snížení pirátství v České republice."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám