Hlavní obsah

Microsoft v úterý spustí hudební službu Xbox Music

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký softwarový gigant Microsoft v úterý spustí službu Xbox Music umožňující přehrávání zvolených hudebních skladeb ze seznamu zahrnujícího přes 30 miliónů položek. Oznámila to firma. Chce tak konkurovat například službě iTunes společnosti Apple.

Foto: Microsoft

Xbox Music

Článek

Služba Xbox Music bude od úterý dostupná na herních zařízeních Xbox. Na počítače a tablety bude rozšířena od 26. října, kdy Microsoft představí svůj nový operační systém Windows 8. Krátce poté by měla být k dispozici rovněž na mobilních telefonech, napsala agentura Reuters.

Microsoft bude hudbu nabízet zdarma s reklamou nebo za poplatek 9,99 dolaru (zhruba 190 Kč) měsíčně bez reklamy. "Jako zábavní společnost si uvědomujeme, že hudba je důležitou ingrediencí," uvedl šéf projektu Xbox Music Jerry Johnson.

Revoluční služba Megabox

Microsoft není jediný, kdo hodlá v dohledné době spustit server věnující se hudbě. Vlastní službu chystá také zakladatel serveru Megaupload Kim Schmitz řečený Kim Dotcom. Novinka se jmenuje Megabox.

BEZ KOMENTÁŘE: Ukázka z příprav nové služby Megabox

„Kód Megaboxu je z 90 % napsaný. Servery jsou na cestě. Právníci, partneři a investoři jsou připraveni. Buďte trpěliví, už se to blíží,“ uvedl Dotcom na sociální síti Twitter s tím, že celá síť pro novou službu bude vybudována mimo USA, aby nemohlo dojít k jejímu zablokování, jako v případě Megauploadu.

Hudební byznys by měl Megabox zcela změnit především proto, že autoři budou moci posluchačům nabídnout hudbu napřímo, bez hudebních vydavatelství. Jednoduše ji budou distribuovat prostřednictvím nové služby a sami si nechají 90 % zisku, zbytek by měl jít do kapes Dotcoma. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám