Hlavní obsah

Microsoft se reorganizuje, hrozí mu konkurence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SEATTLE

Americký softwarový gigant Microsoft redukuje počet divizí na tři, aby tak lépe konkuroval rivalům Google, Oracle a operačnímu systému Linux. Zástupci Microsoftu to uvedli v úterý.

Článek

Jádrem divize produktů a služeb bude operační systém Windows a internetové aktivity MSN Internet, které mají za přímého konkurenta internetový vyhledávač Google. Prezidenty této divize budou Jim Allchin a Kevin Johnson. Allchin, který pro firmu pracuje již 15 let, odejde do penze na konci příštího roku.

Divize podnikového softwaru se zaměří na program Office a další firemní programy, jejím prezidentem bude Jeff Raikes. Třetí divize zahrne aktivity točící se kolem video her pro konzole Xbox, spotřebních produktů, zařízení a softwaru pro mobilní telefony. Jejím prezidentem bude Robbie Bach.

Změny si vyžádala konkurence firem, které dodávají softwarové služby po internetu. Dlouhodobý rival na trhu podnikového softwaru Oracle sílí akvizicemi, na trhu programů pro servery je Microsoftu velkou hrozbou Linux.

Microsoft zaměstnává kolem 60 000 lidí

V současnosti má Microsoft sedm divizí, které prosadil generální ředitel Steve Ballmer v roce 2002, aby vnesl do finančních výsledků skupiny větší přehled. Všech sedm se nyní transformuje do tří celků, finanční výsledky však budou nadále vykazovat jednotlivě.

Ve změnách se odráží Ballmerovo úsilí přilákat více profesionálních manažerů na přední pozice vzhledem k tomu, že se podnik vyvíjí v rozsáhlou, dospělou firmu s 60 000 zaměstnanci, uvedl v pondělí analytik nezávislé průzkumové agentury Directions Matt Rosoff.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám