Hlavní obsah

Microsoft prohrál patentový spor s Motorolou v Německu

– Frankfurt

Americký výrobce mobilních telefonů Motorola Mobility vyhrál u německého soudu jeden z patentových sporů se softwarovým gigantem Microsoft. Krajský soud v Mannheimu rozhodl, že Motorola Mobility neporušuje patent Microsoftu, který umožňuje, aby aplikace fungovaly v různých mobilních telefonech, což šetří vývojářům aplikací čas a peníze na vývoj.

Článek

Spor je další z vlny žalob technologických firem, které spolu bojují o podíl na trhu. Německo se v poslední době stalo velkým bojištěm v globální patentové válce mezi předními výrobci mobilních telefonů, tabletů a softwaru, protože soudní spory jsou zde relativně levné a soudy rozhodují rychleji než v jiných jurisdikcích.

Microsoft již v Německu vyhrál tři patentové spory s Motorolou. Kvůli tomu nejsou na místním trhu k dispozici chytré telefony se spornou technologií.

Motorolu loni koupila internetová firma Google za 12,5 miliardy USD (238,5 miliardy Kč), což byla dosud jeho největší akvizice. Cílem Googlu bylo získat patenty, aby odvrátil hrozbu právních sporů vůči své mobilní platformě Android, a expanze mimo software, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám