Hlavní obsah

Microsoft považoval antivirus Symantecu ze spyware

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Microsoft opravil počátkem týdne závadu v programu Windows AntiSpyware. Aplikace mylně považovala antivirový produkt společnost Symantec za nástroj, který z počítače odesílá tajně ven soukromá hesla.

Článek

Problém se vyskytl již minulý týden ve čtvrtek, kdy Microsoft aktualizoval svou antispyware aplikaci. Inovovaný software si pak pletl produkt Symantecu se zhoubným softwarem Bancos, oznámil Microsoft a Symantec v pondělním tiskovém prohlášení.

Windows AntiSpyware po nalezení pro něj zhoubného kódu uživateli oznámil, že "smázání klíčů v registru Windows zapříčiní nefunkčnost utilit Symantec Antivirus a Symantec Client Security".

Opravný balíček, který popisovaný problém řešil, vypustil Microsoft o den později. Spolu se společností Symantec navíc Microsoft vyvinul nástroj, jenž opravuje postižené aplikace Symantecu.

K čemu je Windows AntiSpyware

Aplikace Windows AntiSpyware [celá zpráva] slouží k ochraně počítače před zhoubným softwarem a spywarem, tedy programy, které se do počítače instalují bez vědomí jeho vlastníka a odesílají informace o jeho činnosti.

Windows AntiSpyware byl loni přejmenován na Windows Defender. [celá zpráva] Pod tímto názvem se utilita objevila v betaverzi operačního systému Windows Vista, která koncem roku nahradí Windows XP.

Windows AntiSpyware patří mezi jeden z nejpopulárnějších nástrojů, které Microsoft poskytuje zdarma. Společnost uvedla, že si jej už stáhlo více než 25 miliónů zákazníků.

Reklama

Související témata:

Související články

Microsoft Antispyware: bližší pohled

Microsoft prostřednictvím volně přístupné betaverze vešel rázným krokem na anti-spyware scénu, která tak dostala další velmi podařený software, který...

Výběr článků

Načítám