Hlavní obsah

Microsoft nabídne vlastní program proti spywaru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší softwarová společnost Microsoft koupila za doposud nezveřejněných podmínek firmu Giant Company Software, která se zabývá vývojem programů bojujících proti spywaru a další elektronické havěti. Microsoft chce s pomocí této firmy nabídnout vlastní program chránící uživatele Windows před spywarem.

Foto: HZS Zlínského kraje

Místo požáru.

Článek

Softwarový gigant hodlá použít programy od Giant Company ve svém operačním systému Windows a poskytnout tak svým uživatelům silnější nástroje na ochranu proti záludným programům, které např. data z napadaného počítače tajně rozesílají po internetu.

Ochrana před elektronickou havětí v letošním roce nabrala na důležitosti, neboť na internetu se výrazně zvýšil počet různých škodlivých programů. Jedním z nich je tzv. špionážní software (spyware), který zahrnuje zlomyslné programy, jenž škodí v různých obměnách. Instalují do počítače například neviditelný software, který tajně zaznamenává úhozy uživatele na klávesnici, zpomaluje chod počítače, krade osobní hesla uživatele a poškozuje ho dalšími způsoby.

Microsoft nabídne program do měsíce

S předběžnou verzí nového programu chce Microsoft přijít už v lednu příštího roku. Ta bude určena pro Windows 2000/XP a jejím základem bude program Giant AntiSpyware, který umožňuje vyhledat a odstranit špionážní software z počítače uživatele. Zároveň uživateli umožní blokovat instalaci nežádoucích programů.

Podle studie výzkumné agentury IDC z letošního listopadu je 67 procent počítačů po celém světě napadeno jedním z mnoha druhů elektronické havěti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám