Hlavní obsah

Microsoft dokončuje testování SP2 pro Windows XP

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Společnost Microsoft v úterý vydala Release Candidate 2 dlouho očekávaného druhého Service Packu pro Windows XP. Ten by se po dlouhém odkládání mohl ve své finální verzi objevit v průběhu srpna letošního roku.

Článek

Současná verze, kterou Microsoft nyní nabízí k volnému stažení, je určena pro anglická a německá Windows XP a nese označení build 2149 s datem sestavení 10. června. Jedná se o horkého kandidáta na finální verzi. Záležet přitom bude na ohlasech uživatelů.

Podle internetového serveru cdr.cz by se Service Pack 2 pro česká Windows XP ve své finální verzi mohl objevit už do 12. sprna, nenastanou-li nečekané komplikace se současným Release Candidate 2.

Co Service Pack 2 přináší?

Service Pack 2 představuje zatím nejdůležitější upgrade pro operační systém Windows XP. Kromě oprav řady chyb nabídne díky vylepšenému Firewallu a zalepeným bezpečnostním dírám lepší zabezpečení vašeho počítače připojeného na internet.

Znatelné úpravy dozná také funkce Windows Update, která slouží k distribuci záplat a aktualizací pro tento operační systém. Současně bude vylepšena i podpora bezdrátových sítí a uživatel např. bude moci snadno blokovat vyskakovací (pop-up) okna přímo v Internet Exploreru.

Na internetu, na nových počítačích, ale i na CD

Ihned po svém uvedení by měl být tento nejdůležitější servisní balíček pro Windows XP ke stažení na Windows Update jako kritická záplata a současně by už měl být na každém novém počítači s tímto operačním systémem předinstalován. Uživatelé s pomalým internetovým připojením si budou moci opravný balíček objednat přímo od Microsoftu na CD.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám