Hlavní obsah

Microsoft chce opět otevřít jednání o koupi Yahoo

Americký Microsoft by rád znovu otevřel jednání o akvizici internetové společnosti Yahoo nebo její části. Podnik dnes ale uvedl, že by si Yahoo musela zvolit zcela nové vedení. Tuto změnu požaduje i akcionář Yahoo, investor Carl Icahn.

Článek

Microsoft chtěl koupit Yahoo za 47,5 miliardy dolarů, ale na začátku května od jednání odstoupil. Oznámil tehdy, že jednání bezprostředně obnoví, pokud bude mít Yahoo po valné hromadě na začátku srpna nový management.

Miliardář Icahn chce správní radu internetové firmy vyměnit a vyzval k tomu akcionáře otevřeným dopisem. Icahn je na straně Microsoftu a během minulého týdne jednal i s jeho generálním ředitelem Stevem Ballmerem.

"Steve mi dal jasně najevo, že když bude nové vedení, bude mít zájem o velké transakci s Yahoo jednat," řekl Icahn. Jednou z možností je, že by Microsoft od Yahoo koupil jen její webové vyhledávání a dal jí velké finanční záruky. O ceně, jakou by navrhoval nyní, je podle Microsoftu zatím předčasné mluvit.

Poslední nabídka byla 33 dolarů na akcii, Yahoo ale žádala 37. Dnes akcie Yahoo stouply díky stálému zájmu Microsoftu o deset procent na 23,57 dolaru, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám