Hlavní obsah

Mapy.cz rozšiřují možnosti sdílení. Na stránky si je může dát kdokoliv

Novinky, mif

Aplikace Mapy.cz nabízí nové možnosti, jak sdílet mapové podklady na vlastních internetových stránkách. Přestože služba cílí především na podnikatelské subjekty, prakticky kdokoliv si může na svůj web vložit speciální iFrame komponentu zobrazující mapu včetně sdíleného obsahu.

Foto: Mapy.cz

Takto vypadá nastavení iFrame komponenty v praxi.

Článek

„Fakticky jde o zjednodušené mapové okno, které mohou správci webů velmi snadno umístit na stránky svých klientů. Například e-shopy nyní mohou na své webovky doplnit přehlednou mapku zobrazující výdejní místa,“ prohlásil Jan Kunz, produktový manažer služby Mapy.cz.

Možnosti využití jsou ale podle něj daleko širší. „Stejně tak nadšený organizátor amatérského běžeckého závodu může pro účastníky na svých stránkách nasdílet mapu s trasou závodu,“ uvedl příklady využití iFrame komponenty Kunz.

Prohlížeč od Seznamu dostal facelift a nové funkce

Software

Zdůraznil zároveň, že prostřednictvím iFrame komponenty lze v mapě nově zobrazit veškerý obsah, který uživatelé mapového portálu až doposud mohli sdílet pouze formou odkazu. „A to například skupinu POI, obsah vybrané složky v Moje mapy, naplánovanou trasu, ruční měření, vlastní body, pohled ze služby Panorama a podobně,“ podotkl produktový manažer.

V praxi je celý proces velmi snadný. V bodech níže naleznete krok za krokem, jak nastavení iFrame komponenty od společnosti Seznam.cz probíhá:

1. V mapě zvolíte preferovaný mapový podklad a vyberete obsah, který chcete na vašich stránkách sdílet.
2. Následně zvolíte tlačítko „Sdílet“ v pravém panelu, nebo vyberete volbu „Sdílet tuto mapu” v rozbalovacím menu Nástroje.
3. V zobrazeném pop-up okně následně vyberete novou záložku „Vložit mapu do vlastních stránek”, nastavíte si velikost výsledného okna a zkontrolujete, jak bude vaše mapa včetně obsahu vypadat.
4. Pak už jen stačí zkopírovat vygenerovaný kód a vložit ho do webových stránek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám