Hlavní obsah

Linuxová komunita bojuje s Windows a Mac OS X

AUVERGNE

Několik desítek tisíc francouzských studentů dostane při nástupu do škol do rukou CD vybavená Linuxem, Firefoxem, programem Open Office a grafickým editorem Gimp. Projekt sponzoruje lokální vláda oblasti Auverne a linuxová skupina Linux Arverne.

Článek

Každý student ve věku od 15 do 19 let, který navštěvuje školu v oblasti Auvergne, dostane v září do ruček balíček dvou CD médií.

Jedno obsahuje aplikaci Firefox, GIMP a kancelářský balík OpenOffice a další open source programy, které jsou spustitelné pod Windows a Mac OS X systémem. Na druhém takzvaném Linux Live CD našel domov operační systém Linux. Program je spustitelný přímo z disku, neinstaluje se. Jedná se o verzi Kaella, derivát distribuce Knoppix.

"Naše myšlenka je velice pokroková, dodáme open source software na systémy s Windows nebo Mac, uživatel je beze strachu vyzkouší a pak si sám vybere," uvedl Nicolas Spallinger, člen organizace Linux Arverne v rozhovoru pro server ZDNet UK.

"Minimálně další tři francouzské regiony se seriózně zabývají naším projektem. Očekáváme, že o něj budou mít po prázdninách zájem i další lidé," řekl Spallinger. "Myslíme si, že poptávka bude obrovská," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám