Hlavní obsah

Letem světem internetem (57. díl) - Potřebujete zhubnout?

Novinky, Ladislav Bittner

Náš seriál vás týden co týden seznamuje se zajímavými weby, které sice stojí stranou hlavního internetového dění, ale přesto vám mohou ušetřit peníze či rozšířit obzory. Dnes se o vaší přízeň bude ucházet internetový čtenářský deník, magazín pro ženy a stránky člověka, kterému se podařilo zhubnout 30 kg.

Foto: Kamil Kopecký
Článek

Čtenářský deník

Začala škola a svědomití studenti se již těší na seznam povinné literatury. Ti ostatní si budou muset během roku vyšetřit čas na přečtení alespoň části povinné četby a někdo se rovnou spoléhá na internet.

"Někteří lidé vůbec nečtou povinnou četbu, a tak musí všechno někde obšlehnout. Jiní hledají inspiraci či informace, které jim chybí. Ti všichni budou jistě s tímto webem spokojeni," slibuje autor webu Čtenářský deník Jan Smělý. 

Najdete tu obsahy téměř tří stovek knih, které jsou často předmětem povinné četby na školách, jejich hodnocení a další informace, jež mnohým studentům usnadní práci na jejich čtenářských denících a možná i rozšíří jejich obzory.

Perličkou je, že důvodem vzniku webu nebyla zpočátku ani tak snaha pomoci studentům, ale spíše touha vyhrát soutěž o navštěvovanější web, kterou si vymyslel Jan Smělý se svým kamarádem. A právě stránky čtenářského deníku nakonec v malé soutěži zvítězily, neboť během školního roku dosahují návštěvnosti okolo půl tisícovky návštěvníků denně. 

.: HODNOCENÍ: grafika (4/10), obsah (6/10)

Přítelkyně.cz

I náhodný návštěvník trafik si nemůže nevšimnout, jak se jejich pulty prohýbají pod záplavou ženských časopisů. Podobná situace je v tomto směru i na internetu, pouze se neprohýbají pulty, ale plní příslušné sekce v seznamech internetových stránek.

Jedním z těchto webů je i internetový magazín Přítelkyně.cz, který se zaměřuje na ženy různého věku i zájmů. Články na jeho stránkách se týkají především zdraví, rodiny, péče o tělo a dalších tradičních témat pro ženy. Součástí stránek je rovněž květinová poradna, kde květinářka odpovídá na dotazy čtenářek z oblasti floristiky, pěstování rostlin a jejich údržby. 

Přítelkyně.cz je poměrně mladá, neboť vznikla začátkem tohoto roku a v nynější podobě je od dubna 2004. Původním záměrem webu bylo dát možnost návštěvnicím internetu alternativu zábavy a vzdělání ve výše uvedených oblastech. Odlišení magazínu od podobně zaměřených webů je také v možnosti zveřejňování vlastní tvorby čtenářek a jejich názorů. K dispozici jsou dokonce i on-line hry.

Návštěvnice mají největší zájem o diety a péči o postavu formou cvičení a kosmetiky, rovněž rubrika zdraví a horoskopy jsou často navštěvovány. Autorky magazínu mile překvapil zájem čtenářek o článek pojednávající o technice uvázání kravaty.

"S podobnými praktickými informacemi bychom do budoucna rády přicházely častěji. Naším heslem je 'K moderní ženě tradice patří'," doplňuje Vendula Moravcová z webu Přítelkyně. Důkazem je například nedávno spuštěná poradna pro švadlenky. 

.: HODNOCENÍ: grafika (5/10), obsah (7/10)

Hubnutí v sebeobraně

Pokud si myslíte, že snižování nadváhy je ryze ženskou zábavu, návštěva slovenského webu "Hubnutí v sebeobraně - obezita zabíjí" vás přesvědčí o tom, že s nadbytečnými kily bojují i mladí muži. A někteří úspěšně. 

Autor webu Miro Veselý (nedávno jste se v našem seriálu mohli dočíst o jeho dalším výborném webu Digi-foto) si totiž na vlastní kůži vyzkoušel, jaké to je zbavit se několika desítek kilogramů.

Pokud máte skutečně chuť zhubnout, prostřednictvím čtivě napsaných článků jistě získáte mnoho užitečných rad, které vám na strastiplné cestě k cíli pomohou překonávat překážky. Autentické fotografie autora vás přesvědčí o tom, že dojít k cíli je možné.

.: HODNOCENÍ: grafika (4/10), obsah (8/10)

Autora najdete na weblogu Laco konečně bloguje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám