Hlavní obsah

Letem světem internetem (40. díl) - Sexy ženy v sexy autech

Novinky, Ladislav Bittner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náš seriál vás týden co týden seznamuje se zajímavými weby, které sice stojí stranou hlavního internetového dění, ale přesto vám mohou ušetřit peníze či rozšířit obzory. Dnes se o vaší přízeň bude ucházet web s automobilovými plakáty, server o anorexii a bulimii, a stránky s obrázky automobilových žihadel a krásných žen.

Článek

AutoImage.cz

Automobilových serverů nabízí tuzemský internet pěknou řádku. Jen v dnešním díle si představíme dva. Web AutoImage.cz, který vznikl začátkem letošního roku, nabízí celkem 1 318 plakátů od více než dvou desítek automobilových značek.

"Oproti konkurenci v podání českých automobilových serverů, které též mají ve své nabídce plakáty aut, se chceme odlišovat rozsahem a zároveň kvalitou plakátů, které nabízíme opravdu ve vysokém rozlišeni (většinou 1600x1200). Navíc na ně nepřidáváme žádné rušivé logo či adresu našeho serveru," říká Michaela Němejcová z webu AutoImage.cz.

Nedávno byla nabídka plakátů rozšířena o bezmála čtyřicítku kvalitních fotografii nové Škody Octavia. Do budoucna mohou návštěvníci webu očekávat další rozšiřování plakátů, a to nejen o plakáty získávané od automobilek, ale i o plakáty, které provozovatelé serveru hodlají pořizovat vlastními silami. 

Plakáty však nejsou jedinou věcí, kterou zde najdete. K dispozici je i aktuální přehled prodejců jednotlivých značek v Praze a okolí. Dále si na webu AutoImage.cz můžete přečíst i recenze automobilových novinek nebo články ze světa automobilů.

.: HODNOCENÍ: grafika (7/10), obsah (6/10

PPPInfo

minulém díle našeho seriálu jsem se zmínil o webu propagujícím štíhlou linii. Vzápětí jsem dostal rozhořčený e-mail od jedné čtenářky, která si mi postěžovala, že články s tématikou hubnutí nemá v oblibě, neboť pod vlivem podobných textů se její dcera stala anorektičkou. A protože poruchou příjmu potravy trpí kromě několika známých osobností i řada dalších lidí, rozhodl jsem se věnovat prostor i webu, který poskytuje informace a komunikační prostor na téma související s anorexií a bulimií.

Web PPPInfo vznikl na jaře 2002. V té době existovalo pouze několik amatérských webu podávajících většinou stejné základní informace, přičemž některé publikované informace byly bohužel zavádějící. Řada textů o anorexii či bulimii byla sice k nalezení na portálech zabývajících se zdravím, ale neexistoval žádný web, který by poskytoval komplexní informační služby k této problematice. Stránky PPPinfo vytvořil a spravuje psycholog Mgr. Jan Kulhánek ve spolupráci s Doc. Papežovou a pod záštitou Svépomocné asociace pacientu s poruchami příjmu potravy. 

Velmi rozšířené je tu diskusní fórum, kde jsou již desetitisíce příspěvků lidí, kteří sami hledají pomoc a otevřeně o svých problémech diskutují. Životní osudy lidí s anorexií či bulimií jsou prezentovány v rubrice Můj příběh. Cílový návštěvník webu je obvykle mladý člověk, který hledá informace tohoto typu. To mohou být samotní postižení, ale také rodiče nebo spolužáci. Stránky navštěvuje také odborná veřejnost, pro níž je určena speciální část s odbornými texty a odkazy na odborné akce.

.: HODNOCENÍ: grafika (5/10), obsah (8/10)

Žihadla

V závěru článku si představíme druhý slibovaný web věnovaný automobilovým příznivcům. Není žádným tajemstvím, že kolem hezkých aut se motají hezké ženy a nemusí jít jen o závodní speciály (myšleno auta). Hezké a rychlé auto totiž mnoha mužům zvedá sebevědomí a navíc funguje jako "babolep".

Pokud pro vás automobilové žihadlo zůstává jen těžko splnitelným snem, zkuste se na webu Žihadla pokochat pohledem na krásná auta a ještě krásnější ženy. Web byl založen v roce 2002 a ani dnes na tuzemském internetu prakticky nemá konkurenci. V blízké budoucnosti navíc jeho autoři chystají zbrusu novou databázi s několika stovkami nových položek.

.: HODNOCENÍ: grafika (4/10), obsah (4/10

Autora najdete na weblogu Laco konečně bloguje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám